koliko ja znam SanDisk su najbolje iako neznan zašto je ova Transcend skuplja ukoliko misliš uzimat preporučam sandiskovu nećeš požaliti (oni inače prave Memory Stickove za Sony)
samo jesi li ti siguran da je sandiskova MiniSD a ne samo SD
pregledao sam ponudu mini SD kartica za svoju N73.. namjeravam kupiti 2gb karticu..
ustanovio sam da su cijene vrlo različite, pa pretpostavljam da je u pitanju kvaliteta pojedinih proizvođača..
također, ima li značaj operativni sustav i kvaliteta kartice (s obzirom da mob ima Symbian)..?
nadam se da netko ima iskustva, znanja i preporuku u vezi toga, pa molim da iznese sugestije na što treba paziti... hvala!
pogledao sam na tri mjesta i situacija je sljedeća:
Mini Secure Digital Card 2GB
TRANSCEND TS2GSDM High Value 253,49 kn
Apacer Secure Digital Mini, 2 GB 160,23 kn
Mini Secure Digital 2GB takeMS 170.04 kn
SecureDigital 2 GB SANDISK 199,00
koliko ja znam SanDisk su najbolje iako neznan zašto je ova Transcend skuplja ukoliko misliš uzimat preporučam sandiskovu nećeš požaliti (oni inače prave Memory Stickove za Sony)
samo jesi li ti siguran da je sandiskova MiniSD a ne samo SD
Imaš pravo, pogledao sam opet na Hgspot - izgleda da je to samo SD, ne i mini SD...
U tom slučaju ostaje Transcend? Ili je Apacer bolji? A takeMS je neki shit ili...?
http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2902115
Ovo ti je SanDisk MiniSD ultra II. Ta ima veču brzinu pisanja i čitanja tj 10 mb u sec. Gle je više novaca, ali je**š ti te xy nepoznate proizvođače. Dosta sam čuo da zna biti problema s njima a isto tako sam i ja imo. Zato uvijek uzimam SanDisk. Najbolje i točka jedino malo više love.
SanDisk ili Kingmax..druge ne bi preporučio jer nisam upoznat..ali prvi pick definitivno SanDisk.
ja sam uzeo Super Talent 1gb i zasad je ok.SanDisk je vjerojatno bolji,a i cijena govori tome u prilog.
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
ja imam transcend od 1gige,prekjucer kupio i zasad nema problema.
A di inace ima kupiti tih sandiskovih kartica inace ja sam kvart maksimir.Pa ako ima koji u blizini zaletio bi se ujutro sutra hvala
Eto pogledaj čovječe, to ti je u Heinzlovoj 80
http://optimum-online.hr/shop/view_doc.php?view_doc=9
Pa da, kaj imaš s autom 5-7 min
A imaš i u feniks kompjuterima...
Tamo kod Kraša (Maksimir)... samo što oni imaju TakeMS memo kartice...
one su isto jako dobre...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Definitivno uzmi SanDisk, Nokia mobiteli sa njima uopće nemaju problema. Ja to nisam znao prije kupnje, pa sam uzeo TakeMS 1GB... Katastrofa, mobitel mi ju iz čista mira prestane očitavati bar jednom dnevno.
Testis unnus, testis nullus!
ne bih ti preporucila takeMS, imala sam ju i uzasno mi je bila spora. cisti shit.
....Tab Maniac.....
@marko6630 i ira: ja pak s druge strane nikad nisam imao problema sa takeMS memo karticama u nokiama... Sve su radile super...
Al dobro, može biti da ne rade baš dobro na novim Symb nokiama...![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Dakle, čini i se da je zaista najbolje uzeti SanDisk. Moj je zaključak, sudeći po postovima, da neki faktor igra i veličina memorije kartice, a i verzija Symbiana i model Nokie.....
E sad, ipak mi se čini da ću biti pokusni kunić jer ne znam tko ima 2GB karticu SanDisk na Nokiji N73.....
Što se tiče takeMS-a, vidio sam već ovdje da neki iskusniji forumaši (ico) imaju tu karticu i da se ne žale... Transcend ima jedna frendica, ali MMC, kaže da je sve ok, ali ona nije heavy user, a i Nokia je 6131....
netko je spominjao da mu se trza slika dok snima video, ne mogu se sjetiti tko...
Cijena za SanDisk je paprena i ne znam isplati li se baš uzimati tako nešto skupo... otprilike su duplo skuplji za istu memoriju... a ova preporuka za Ultra varijantu - da i ne pričam.... brrrr... 487 kuna....za 2Gb..
malo sam pogledao i - u Nitelu je ista kartica 256 kuna,ali je tenutno nemaju.... čudno da je tolika razlika...
A u čemu? Eto za osatle proizvođače ljudi pišu svašta, a nikad nisam čuo da je neko imo problema sa SanDisk karticama i uostalom tu igra ulogu i ugled firme, oni proizvode memorijske kartice i za neke proizvođače mobitela.
Imam sandisk http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=2902114
i prezadovoljan. Radje 1 gb brze nego 2 gb spore!!!
Moje misljenje!!!!!
![]()
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
evo meni su se desili prvi problemi sa transcendovom karticom kada sam stavio novi software na n73,prvo sam morao ponovno flashat mob jer nije mogao ocitati sve podatke sa kartice i mob je oso u ku..c,a drugi put mi se desilo da nije tjeo pokrenuti kameru dok nisam formatirao karticu.
evo imam jedno pitanje , pa da ne otvaram novu temu . kakve mem. kartice koristi N73 , jesu li iste kao one za D600 ?
Naravno da nisu:
D600 = microSD
N73 = miniSD
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Bookmarks