e tnx...bas sam htjela pitati da li moram koristiti temeljnu boju i primer, a to je jedno te isto..hehehe
hvala...
sad samo moram skupiti malo love pa otic u shoppinga kad budem gotova budem slikala pa postam...
![]()
Primer JE temeljna boja. Postoje jednokomponentne i dvokomponentne temeljne boje (možda ima i višekomponentnih, ali s njima nisam radio). Tebi za ovo kućište ne treba ništa posebno, dovoljno je da potražiš primer u spreju (za plastiku i metal nisu isti), ne moraš nikakve komponente mješati, sve ti je spremno..
Za boju možeš uzeti bilo kakav autolak, metalik ili mat (o tome ti ovisi završni sjaj). Prije parbanja moraš pripremiti površinu. Trebat će ti nitro (razjeđivač, alkohol ili sl...) za čiščenje metalnih površina (nije uvjet, ali vodi računa da površine MORAJU biti očišćene od prašine). Plastične površine nemoj čistiti nitrom jer će tu vrstu plastike najvjerojatnije nagristi. Sve površine pošmirglaj finijim papirom (za početak uzmi papir granulacije oko 1000, a poslije fino obradi sa 1500. To bi trebalo biti dobro). Moja preporuka je šmirglati metal dok ne skineš početnu boju. Stvar je u tome da je ta boja već vezana za metal, ali neznam kako će se ponašati sa novim slojem boje na njoj. Ne moraš sad skinuti svaki milimetar boje, ali većinu površine bi trebala. Plastiku samo fino pošmirglaj, ona nema boje, ali trebaš je obraditi da dobiješ bar neki grip. Kad si sve fino pošmirglala, dobro počisti, posuši i kreni sa primerom. Tu prati crtice koje je Krompirko napisao u temi:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34459
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
e tnx...bas sam htjela pitati da li moram koristiti temeljnu boju i primer, a to je jedno te isto..hehehe
hvala...
sad samo moram skupiti malo love pa otic u shoppinga kad budem gotova budem slikala pa postam...
![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
evo ga...danas sam kupila crvenu i crnu boju, odnosno lak...i sve sam rastavila i pofarbala...bole me prstekiali nema veze...
uglavnom, sve sam fino osmirglala i oprala i posusila i to...sve sam pofarbala a sada je na susenju...vidjet cu kad se sutra do kraja osusi di sam fulala i tako, ako jesam
pa kad sve sastavim postat cu slike...
uglavnom, stricek u bojama i lakovima mi je dao neka dva univerzalna spreja za sve povrsine i rekao je da mi ne treba temeljna boja za njih jer je kao univerzalan pa ce se dobro primati...
htjela sam uzeti zavrsnu mat prozirnu, medutim nije bilo...
a sad ja vas pitam, buduci da nemam temeljnu mogu li sa tom zavrsnom dodatno zastititi boju od guljenja?
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
hvala...
ovo crveno napred mi je ispalo malo pretamno, ali nema vezeja sam super zadovoljna...
s obzirm da mi je to bio prvi put![]()
R.I.P.-16.10.2007.
ma meni se čini super, možda bolje nego da je svijetlije![]()
Nije lose... Svaka cast...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Jako dobro (kolko se može vidjeti), crvene detalje si precizno napravila..
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
hvala
uspjela sam apsolutno sve rastaviti...tako da nisam imala problema oko toga...svi dijelovi su se dali iscupatitako da nisam morala nista posebno zastititi...
zadovoljna sam kako mi je ispalo...na kraju sam vidjela par propusta, ali su sitni i vidim ih samo ja...ali je svakako bolje nego sto je bilo...
R.I.P.-16.10.2007.
Tutlek za prvi put ti je mrak ispalo.Bravo!!!
super je ispalo...dobra kombinacija boje.....
oglasnik.pforum - biker boy
ispalo ti je super za prvi puta jako dobro
baš je simpa comp te boje
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
Samo probaj izmedju optickih uredjaja staviti onu crvenu plastikicu, mislim da bi tako bolje izgledalo... (donji dvd/cd pomjeri jedno mjesto ispod)![]()
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
2 Tutlek:imam ja još jedno kučište za farbanje..pa reko sad si u tome??dođeš???![]()
ma naravnodogovorit cemo se
![]()
R.I.P.-16.10.2007.
stvarno dobro izgleda dobro je ispalo
svaka čast, ja planiram isto tako nešto napravit
Mislim da smo u ovoj temi iscrpili sve žive odgovore i načine bojenja..moglo bi nas par forumaša otvoriti ličilaćku radnju.
Svaka cast!
Ima ko kakvu ideju, kako bi pofarbao kučište![]()
Mislim ga pofarbati a neznam na koji stil, možda neku sliku ili nešto čisto drugačije...možda ko HRV šahovnicu..nemam ideja a tek sada bih ih trebao imati...
Ima možda ko kakav link pa da vidim nečije uradke..kakve su drugi imali ideje![]()
Bookmarks