Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Tema: WLAN Pitanje

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    m65,3650+128mb,6600
    Operater
    Ti Mobajl
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja Isto tako mislim da je legalno, jer sami windowsi se spajaju kod podizanja sustava na nezasticeni ap (mislim ono???). Ako imas mogucnost zastititi svoj ap onda to ucini, ako ga ne zastitis onda znaci da je slobodan, i gdje u zakonu pise da se nesmijes spojiti na nezasticenu mrezu, svugdje pise da illegalno samo probijanje enkripcije itd.

A To sta radim preko neta to radim i sa vlastitiom vezom, tako da ono

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @alenal5:

Mislim da mjesas dvije stvari:

1. Vlasnik WLAN-a koji ne zastiti svoju mrezu ne pridrzava se ugovora sa T-Com-om.

2. Treca osoba koja bez dozvole vlasnika koristi tu (nezasticenu) WLAN mrezu njezinom vlasniku pravi novcanu stetu.

Iz stvarnog stanja pod brojem 1 ti ne sudjeljujes u ugovoru. Zbog toga nemozes izvoditi nikakva prava iz tog ugovora - pogotovo ne predmet koristenja tog internet prikljucka na trosak vlasnika.

Sto se tice automatizma u Windows-ima: Ti kao korisnik odgovoras. Odgovoras zato, jer ih mozes potpuno kontrolirati - nije to neka stvar koja je van tvog utjecaja: Sam odlucivas, kako se Windows-i spajaju mrezama. Da to nije moguce, Microsoft bih vec izgubio milijarde po americkim sudovima.

Znaci ostaje samo pokusaj izgovora na bazi vlastite "neznanosti" baratanjem Windows-ima. Ja osobno ne mislim da bih to netko zaista vjerovao, ali nije ni bitno, jer: Neznanost ne stiti od kazne - barem ne pred sudom ;-)

Ajd' kupi americki auto pa kad te pajkani zaustave zbog pre visoke brzine ti se pokusaj izgovarati da nisi znao da taj tahometar pokaziva milje/h a ne km/h *<;-}

Da se ne razumijemo krivo:
    Imam i ja malu usb-karticu koja ima snagu zracenja od 500 mW i osjetljivost manju od -76 dB. Na nju sam stavio industrijsku omnicu sa 9dBi pojacanjem - direktno, bez kabla. Kada laptop sa ugradenom antenom ne vidi nista, ukopcim taj stroj i vidim mreze kao da se popnem na krov nekog tornja. Na poslovnim putovanjima to moze biti vrlo susretljivo :-)

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao alenal5 Pregledaj post
    Ja Isto tako mislim da je legalno, jer sami windowsi se spajaju kod podizanja sustava na nezasticeni ap (mislim ono???)
    To nije istina. Jedino u slučaju da već imaju taj SSID na listi dozvoljenih, a s obzirom da je to u 99% slučajeva Connection Point

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. pitanje NTFS I FAT32
    By Ifrit in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 25-02-2007, 01:54
  2. SL45i pitanje?
    By vrag in forum Siemens do X4x
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 09-07-2003, 09:30
  3. MD player (minidisc) ili SD player? pitanje je sad...
    By flOoKi in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 171
    Posljednji post: 09-05-2003, 19:55
  4. gLUPO pITANJE?
    By gIK in forum Općenito
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-11-2002, 21:37

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove