Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    molim za savjet...

Kupiti canon 400D ili 30D?

hvala

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    po meni - bolje 400D i kvalitetnije objektive, nego 30D i loše objektive. osim toga, 400D ima sensor-cleaning tehnologiju.

naravno, ak imaš 40ak tisuća kuna viška u novčaniku - 30D i kvalitetne objektive (f/2.8 L USM (IS))

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zappan
    po meni - bolje 400D i kvalitetnije objektive, nego 30D i loše objektive. osim toga, 400D ima sensor-cleaning tehnologiju.

naravno, ak imaš 40ak tisuća kuna viška u novčaniku - 30D i kvalitetne objektive (f/2.8 L USM (IS))
    Slazem se sa zappanom!

Iako bi mogli eleborirati i za jednu i za drugu opciju.

400D je jednostavno noviji aparat, koji je donio dosta toga svjezega u ponudi, dok je 30D bio po meni promasen model i u doba kada je tek izisao, nije donosio nista novo i bio je vise marketinski nego li fotografski proizvod. Cijenu prilicno drzi i po meni je trenutno na trzistu, pogotovo s obzirom na konkurenciju, neopravdano skup.

Tako da mi se u konacnici 400D cini kao logicnije i isplativije rijesenje. Istina je da ces dobiti losije tijelo aparata (to ponajprije mislim na masu i materijal) ali ces si ostaviti materijelnoga manevarskoga prostora pri kupnji optike koja je definitivno presudna za fotografske rezultate.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    400D je jednostavno noviji aparat, koji je donio dosta toga svjezega u ponudi, dok je 30D bio po meni promasen model i u doba kada je tek izisao, nije donosio nista novo i bio je vise marketinski nego li fotografski proizvod. Cijenu prilicno drzi i po meni je trenutno na trzistu, pogotovo s obzirom na konkurenciju, neopravdano skup.

Tako da mi se u konacnici 400D cini kao logicnije i isplativije rijesenje. Istina je da ces dobiti losije tijelo aparata (to ponajprije mislim na masu i materijal) ali ces si ostaviti materijelnoga manevarskoga prostora pri kupnji optike koja je definitivno presudna za fotografske rezultate.
    Iz svog iskustva sa 30D mogu reći da se radi o zaista vrhunskom proizvodu, bio on 'promašaj' ili ne. Istina da je skup. No u mnogim područjima je superiorniji u usporedbi sa 400D, bez obzira što je potonji noviji proizvod sa nekim 'novim trikovima'.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Iz svog iskustva sa 30D mogu reći da se radi o zaista vrhunskom proizvodu, bio on 'promašaj' ili ne. Istina da je skup. No u mnogim područjima je superiorniji u usporedbi sa 400D, bez obzira što je potonji noviji proizvod sa nekim 'novim trikovima'.
    Ne shvatite me pogresno...prethodnim svojim postom nikako nisam mislio omalovaziti Canon 30D ili ukazati na cinjenicu da se radi o losemu aparatu.

Naime imao sam prilike raditi sa njegovim prethodnikom 20D i nesto kratko sa 30D modelom i potvrdjujem da se radi o vrlo kvalitetnim i kompletnim uratcima.

Moj osvrt odnosio se vise na nacin i vrijeme plasmana modela 30D na trziste, te njegove razlike u odnosu na 20D, koje i nisu signifikantne, barem ne toliko da bi opravdale razlike u cijeni.

Pored toga, ne shvatite da je 400D bolji model foto aparata, samo zato sto ima kasniji datum izlaska na trziste, dapace, sto se izrade i kvalitete kucista, te performansi tice, moj glas definitivno ide na stranu 30D, ali je moj prethodni savjet bio udijeljen uzimajuci u obzir i to da je korisnik koji je trezio savjet pocetnik i da zeli polivalentan aparata, za razumnu cifru. 400D nekako mi je logicniji odabir.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    MDA Vario
    Operater
    098
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom da pitanje nije ukljucivalo kalkulaciju o objektivima, logicno bi bilo preporuciti 30D. 400D uopce nije u istoj klasi aparata s 30-tkom, pa je izbor vise nego lak.

Ako se ipak radi o prelasku na citav Canon sistem sto uz aparat ukljucuje i nabavku objektiva, a budzet je ogranicen, onda svakako glas za 400D + L objektive.

I ovako su kad sve sagledas, objektivi ti koje kupujes zauvijek, dok aparate mijenujas.

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Operater
    VIP
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neznam šta ste svi zapeli na L objektive, ko da fotografija nije postojala prije L objektiva. 30D i 400D teško je uspoređivat, jer se radi o različitim klasama. To je isto kad su uspoređivali 10D i 300D. x0D tijela su puno jača i nude više funkcija.
    Možda je bolje uzeti u njegovom slučaju 400D jer i sam nezna šta želi, ako ga pusti volja, nije bacio hrpu para. Za objektive se slažem da treba što bolje kvalitete, ali ne treba odmah kupovati 2.8 L serije.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Goran Katić Pregledaj post
    neznam šta ste svi zapeli na L objektive, ko da fotografija nije postojala prije L objektiva. 30D i 400D teško je uspoređivat, jer se radi o različitim klasama. To je isto kad su uspoređivali 10D i 300D. x0D tijela su puno jača i nude više funkcija.
    Možda je bolje uzeti u njegovom slučaju 400D jer i sam nezna šta želi, ako ga pusti volja, nije bacio hrpu para. Za objektive se slažem da treba što bolje kvalitete, ali ne treba odmah kupovati 2.8 L serije.
    Savjet je na mjestu, ali valja malo i datum pogledati, naime ova je tema tu od:

03-12-2006, 20:05

A clan koji ju je postavio zadnji je puta na forumu bio:

Viđen online: 03-12-2006

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Operater
    VIP
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ******, mora se malo filozofirati
    Ma, malo me živcira što svi govore da treba prvo kupiti L objektive pa slikat umjesto obrnuto.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ******, mora se malo filozofirati
    Ma, malo me živcira što svi govore da treba prvo kupiti L objektive pa slikat umjesto obrnuto.

Sto se L objektiva tice...slazem se! Premda stoji i opaska u cilju koje su se L objektivi i pojavili u raspravi, da je bolja opcija imati kvalitetniju optiku na nesto losijemu tijelu, nego li losu optiku na kvalitetnom tijelu!

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a čuj, ako ima budžet za 30D i neke objektive i planira potrošit toliki novac - onda je bolje taj novac preusmjeriti u neki iz L serije objektiva i zadovoljiti se tijelom 400D za početak.

da je rekao da ima soma i pol eura i da bi nešto za to kupio, i savjeti bi išli u tom smjeru... eto, zato smo došli do L serije, a što se iste tiče, neće puno izgubit na vrijednosti i ako odustane od fotografije...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon EOS 400D
    By whiteboy in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 10-11-2007, 22:52
  2. Objektivi za Canon EOS 400D
    By minolta in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 17-02-2007, 00:36
  3. Canon EOS 400D ili Sony DSLR A 100
    By minolta in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 26-11-2006, 13:39
  4. SLR Sony 100 alfa, Nikon D80 ili Canon 400D ???
    By blueline in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 06-11-2006, 11:49
  5. Canon 400D vs Canon 30D
    By Trivio in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 27-09-2006, 15:29

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke