mozda ali samo mozda u biosu da su ti iskljuceni USB, to mi se prijatelju desilo jednom
Imamo problem sa spajanjem webcama i ostale periferije na komp. Naime,frend je negdje u 10.mj uzeo Creative Webcam Notebook. Prvih par mjeseci je sve uredno radilo,ali kad smo se svi vratili sa zimskih praznika,skužio je da Webcam ne radi. Javlja error "This device cannot start. Code 10" ili se jednostavno u Device Manageru pojavi kao Unknown Device pod USB hostovima. Ista stvar se događa i sa mp3 playerom,digitalcem i ADSL modemom. Probao sam reinstalaciju drivera,manualno uključivanje Plug&Play hosta u servisima,Repair konzolu... Jedino ostaje reinstalacija Windowsa,a to bi zahtjevalo reparticioniranje harda (trenutno je samo C:\ particija) i traženje/download gomile trenutno instaliranih programa. Postoji li nekakvo rješenje?
mozda ali samo mozda u biosu da su ti iskljuceni USB, to mi se prijatelju desilo jednom
na kojim windowsima?! koji service pack, ja sam imo tak problema puno sa sp2 xpom...samo disablas u devicemanageru jedan usb protokol i sve radi...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
@mirness : u BIOS-u je sve izgleda normalno,mislim da nije to
@ microhard : na XP SP1 (kad smo ga složili,nisam imao SP2 pri ruci pa je tako ostalo). Koji protokol si onemogućio? Ništa me ne košta probati jer stvarno više nemam ideja
Instalirani su svi driveri s tog CD-a,ne znam točno koji je model matične,neka Asusova,za socket 775 (komp je frendov). Repair konzola je našla par bad sectora na hardu,pa sad razmišljam kolika je vjerojatnost da su baš ti sektori sadržavali drivere...
ako ništa,reinstaliraj
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
http://www.usb-drivers.com/companies...hx=9&bng=7&o=5
probaj nešto...reinstaliraj cd od matične, a i mogo bi upgrade na servise pack2
...i probaj još napravit windows update.... neznam što bi još mogo probat...
After all...
Thx,probat ću. Već se mjesec dana gnjavimo s tim,a pošto se frend ne kuži toliko u kompove,onda mu ja to rješavam. Ako budem išao na reinstalaciju,morat ću reparticionirati hard da ne propadne 12GB muzike i nekih 40GB DivX-a s kompa. Ima li netko iskustva s Partition Magicom,koliko bi to trajalo? Hard je 160GB,a rascijepao bih ga 50:50.
Ako su bad sectori na disku, onda nemoj reparticionirati disk jer ti nitko ne jamči da će to sačuvati mp3-ce i ostale podatke, pogotovo ako partition magic zariba zbog njih. Prebaci sve podatke na DVD, CD, ili preko mreže na drugi komp. Idi na stranice proizvođača diska, skini alat za testiranje, napravi low-level format, poslje njega detaljno skeniranje diska (najdetaljnije koje taj alat može, pa onda ako sve prođe u redu, particioniranje. Ako ne, onda je vrijeme za razmišljanje o novom disku ili barem za krajnje nepovjerenje prema tom disku (redoviti back up), dok se skupi para.
P.S. Sigurno će se naći protivnici LL formata, ali ako disk već ima BS ovo ga samo može vratiti u život.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Nisam nikad radio LL format,pa mi zvuči nekako komplikovano. Napravit ću ja ipak backup i staviti gore friški XP da vidimo hoće li raditi. Inače,malo mi je čudno da hard nakon godinu dana već ima bad sektore. To je ipak stolni komp koji se miče jednom u 3 mjeseca da se očisti prašina. Ja na 3 godine starom lapu nemam bad sectora,a uredno ga nosam po kući dok radi
Bookmarks