Moguće da će povećati brzine HSDPA do 7.2 Mbit-a.
Jel ko vidio sinoć reklamu na tv-u?
Uz slogan "brže od ADSL-a.
Na njihovim stranicmaa ništa o tome????
Moguće da će povećati brzine HSDPA do 7.2 Mbit-a.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
To sam i ja zaključio, ali mi nije jasno da nema nikakve informacija na webu.
tu reklamu sam vidio jos prosli cetvrtak, ono sa ancicem, ali nema jos nista na netu, iako je proslo vec 5 dana
iPhone 5s 16 GB
Neće ni biti. Ovo su trenutno neke od informacija koje sam na blogu pročitao (telekoma.bloger.hr)...
Naime, brzinu omogućuje spomenuta VMC UMTS+EDGE kartica, nadograđena na HSDPA, ali samo do 3.6 Mbita (3 Mbit-a u praktičnom smislu), a da bi radila na 7.1 Mbit trebat će neki softver sa kojim u Vipnetu imaju velikih problema.
Zasad će tarifa biti ista Mobile Broadband 1GB ili po Carnet promociji sa 50% popusta, ali bloger kaže da će do finalnog oblikovanja i ove cijene biti promjenjene pa dobijemo možda i 2GB paket...
Nije mi jasno zašto ovom najmanjem paketu ne spuste cijenu.. mislim da bi mnogo korisnika bili spremni dati cca 50kn za potrebe maila i ostalih stvarcica za koje je dovoljno stotinjak MB mjesecno..
Ovih 91Kn (Mobile Broadband 128) je definitvno previse za tako nesto.. a o 0,72kn za dodatni 1MB da ne govorim, to je vec bezobrazluk s obzirom da nismo u 90ima nego u 2007. godini.
Nadam se da ce kad proradi HSDPA biti prostora za jednu ovakvu uslugu.
U najmanju ruku sumnjam, jer će kao i dosada samo povećati količinu prometa, tj. dati veći paket uz prigodno veću cijenu. Nego, imaš za takve potrebe VIPSmartData Pro, koji ima 25MB za 61 kunu, a Carnet Mobile Broadband 128 ti nudi 128MB za 45,5 kuna...
HSDPA na 7,2Mbita radi u nekim djelovima Zagreba i Rijeke. Reklama je zasada teaser. Option ima u ponudi kartice koje pice 7,2Mbita.
Sto se cijene tice ona je takva s obzirom na resurse mreze. Mislim da smo to apsolvirali ovdje na forumu. Bezicni prijenos podataka nikada nece moci konkurirati s resursima kabelskom Internetu i nije zamjena za njega vec se nudi korisnicima kojima je potreban u pokretu. Da se ponudi bezicni net po popularnoj cijeni ili nekakav flat mreza bi se raspala odnosno zbog puno korisnika nitko nebi imao solidnu brzinu i citava stvar nebi imala previse smisla. Isto tako upgarde na 7,2mbita se radi upravo radi resursa. Pa kome nije dovoljno 3,6 Mbita. Ovime se postize rezultat da ce do 4 usera komotno moci surfati brzinom od 1,8 Mbita na jednom BTSu.
dobar grah daleko se čuje
Da, i ja sam pretpostavio da se upgrade radi da se poveća brzina pristupa za više korisnika, ne da bi pojedinačni korisnik mogao koristiti cijelih 7 Mbita.
Pa cinjenica je da ako sam ja sam na jednom btsu da cu imat 7,2mbita.
Pa dobro. Znači po tom pitanju 7.2 Mbita HSDPA nadograđeni BTS nije ništa manje hendikepiran od standardnog BTS-a...To je normalno i za očekivati. Naravno, radi se o teoretskim brzinama, a realno ne možemo očekivati više od 6 Mbita.
Ma što im to vrijedi sve kada meni i HSDPA tilta povremeno, a da ne govorim na koje se sramotne brzine zna spustiti ponekad.
Nemojte se tavaravati...ipak je to VIP.
Ja sam jakoo nezadovoljan HSDPA uslugom.
EDIT: evo baš dok sam pisao ovaj reply promet je pao na 0 i tako bio jedno 5 min, a zatim radi na nekakvih 50 kbps.
Jebeš VIP!!
Pa upravo se zato i radi nadogradnja. Sve je stvar lokacije. Meni radi savrseno na mojoj lokaciji. Upitno je kako bi radilo da se nabije jos 10 usera.
Ovak..prvo ne kužim tu reklamu..istina je da,da imaju problema sa softom a reklame su već platili pa se vrte..al princip reklame mi nije jasan..."Brže od adsl-a"
Ak cemo tako..pa po specifikacijama t-com stavlja brzinu prijenosa 1 Mbit/s zar ne..mogu se uzet vece al se to placa a Vip od kada je dosao Hsdpa ima max 1.8 Mbit/s..zar ne...e sad ak se koristi usluga od vipa fastnet koju ne mogu carnetovci koristit ona diže hsdpa jos 3-4 puta..znaci oko 3,6 Mbit/s..i to smo rezimirali...i sad kad jos brzinu dizu na 7,2 Mbit/s sad je tek reklama "Brže od Adsl-a"..da zaključimo znaci da je vip mobile connect vec po treci put ostvario brzine prometa podataka vece od adsla...
Znam da je hajdemo rec fluktuacija brzine kod adsl-a manje promjenjiva al i oni imaju s tim problema a i nemojte zaboravit da neki ljudi cekaju svoj adsla po 2-3 godine i jos nisu prikljuceni plus problemi sa njihovim kvalitetnim modemruterima i ip prijava i odjava....vip opet cim dodes dobijes al ovisi gdje zivis pa ti o tome ovisi i brzina..
Jedini je problem sto kad nesto novo dode kod nas na trziste puknu reklame po cijeloj Hrvatskoj..a vecina toga je moguca jedino u Zagrebu..pa ljudi moji nije Hrvatska Zagreb..(NISTA PROTIV GLAVNOG GRADA HRVATSKE)
moj jedini zakljucak je da imaju jako loseg agenta za reklamiranje njihovih proizvoda..il ni oni sami ne znaju da su jos prije ostvarili brzinu vecu od adsl-a..
ma sve je to jadno..nisam za EU al kod njih je skoro vec i Adsl 2 bagatela a mi..kao da smo na j... juznom polu a ne prvi susjedi zemalja clanica Eu-a....sramotno..
Zadnji uredio HpFox : 28-02-2007 u 11:01
Pa dobro. I kod nas je adsl2+ bagatela u usporedbi sa obicnim adsl-om. Zato su i brzine takve :-)
Evo sad i službeno
Za korištenje brzine od 3,6 do čak 7,2 Mbit/s u downloadu preko HSDPA tehnologije Vipnet je ponudio novu Vodafone Mobile Connect HSDPA+ karticu. Korisnicima su na raspolaganju i već postojeći uređaji Vodafone Mobile Connect PC Express kartica i Vodafone Mobile Connect modem. Uređaji se mogu koristiti na brzini od 3,6 Mbit/s. Na brzinu od 7,2 Mbit/s korisnici će ih moći besplatno nadograditi od kraja ožujka, kada se očekuje da proizvođač isporuči novi softver.
Vipnet je ujedno integrirao HSUPA tehnologiju koja nudi brzine i do 1,4 Mbit/s u uplinku, a korisnici će je također moći isprobati kada proizvođači ponude uređaje i softver i još jednostavnije koristiti Internet za slanje i primanje podataka.
"Vipnet je prvi u Hrvatskoj uveo HSDPA tehnologiju prije manje od godinu dana, a najnoviji razvoj Vip HSDPA mreže potvrđuje naš doprinos strategiji razvoja širokopojasnog pristupa Internetu i hrvatskog gospodarstva. Naše ulaganje u mobilni broadband premostit će nastali jaz između Hrvatske i razvijenije Europe", izjavila je Marie-Helene Magenschab, predsjednica Uprave Vipneta.
Ujedno je pojasnila da alternativne tehnologije sve više doprinose uspjehu broadbanda u Europi te već sada čine oko 19 posto od ukupnih broadband linija, za što su ponajviše zaslužni inovativni operateri kao što su Vipnet i mobilkom austria. Oba su operatera, naime, prvi u Europi 22. veljače uveli HSDPA 7,2 tehnologiju i time dokazali liderstvo u inovativnosti i razvoju novih tehnologija. Nagli rast mobilnog broadbanda će se i dalje nastaviti te se očekuje da će oko 2010. godine broj mobilnih korisnika širokopojasnog pristupa Internetu u svijetu prerasti broj fiksnih korisnika.
"Tehnološko unapređenje Vip mreže donosi nove brzine i daljnji razvoj pokrivenosti. No, evolucija HSDPA tehnologije i Vip mreže na brzinu od 3,6 Mbit/s, odnosno revolucija na čak 7,2 Mbit/s prvenstveno će značajno povećati podatkovni kapacitet Vip mreže i time donijeti nove prednosti našim korisnicima", izjavio je Mladen Pejković, član Uprave i tehnički direktor Vipneta.
Korisnici u Zagrebu, Rijeci i Splitu moći će koristiti brzine u downlinku od 7,2 Mbit/s dok će u svim ostalim gradovima s UMTS/HSDPA pokrivenošću biti omogućene brzine od 3,6 Mbit/s. Korisnici će tako skidati podatke dva, odnosno četiri puta brže u odnosu na prvu generaciju HSDPA tehnologije. To je ujedno 40, odnosno čak 80 puta brže u odnosu na GPRS prijenos podataka.
Ujedno, Vipnet je predstavio Vodafone Mobile Connect Easy Start paket sa Super SIM karticom i 3 GB za prijenos podataka koji se mogu iskoristiti tijekom tri mjeseca od početka korištenja, nakon čega treba odabrati neku od Vip podatkovnih tarifa.
c/p sa http://www.vip.hr/sp/d_show?idc=1593318&idnews=23596502
Sad još samo da dočekamo neke razumne cijene tipa WNW.
Ček, kaj to znači da ćemo morati kupovati novu karticu? Ma pi*** im ma***ina, koji su to likovi...
Prvo 10 kuna za kašnjenje kod plaćanja računa, sad i ovo, sve da izvuku korisnicima pare...
@T-maca ne kuzim tvoje razmisljanje. Pa i tvoj telefon ili komp od prije godinu dana ne podrzava neke stvari koje se nude danas na trzistu. Jednostavno to je takva stvar kod hardvera. Kako tehnologija napreduje tako se i hardver razvija. Vjerojatno ti nece past na pamet misao da ti oni zamjene karticu
@drug mile
Pa pogledaj cijene malo tu su negdje.
Racimo kod vipa 2,1 GB bi kostao 280 kn uz voice tarifu 50. Znaci imas i jedan broj s kojim pricas djabe i ako placas trajnim nalogom imas jos 10minuta razgovora djabe i sve infoblic kategorije takodjer djabe.
Nisam proucavao tmobileove tarife ali mislim da nisu bas nesto jeftiniji.
Pardon. Cifra bi bila oko 290 kuna. Zaboravih radijsku frevenciju.
debil je po meni prihvatljiviji za sada...
Ovisi kako za koga. Ako trošiš više od jednog GB mjesečno, onda se debelo isplati VIP, jer bi 2 GB na T-debilu koštala 1200,00 kn.
Međutim mislim da je malo onih kojima trebaju 2 gigabajta mjesečno.
Bookmarks