Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC-H2 vs. Fuji S6500

Ovako,..joj neznam gdje i s cim da pocnem..
    Kupila sam taj fotic ,H2,jel,...
    Citala sam savjete pri kupnji,odabiru,sve mi je jasno,..ali sam pomalo izgubila glavu sa tim svime,..Naime,nikad se do sada nisam zanimala za ovakve stvari iako imam Olimpusa nekog malog,zgodnog (kontam,skroz obican),ali nisam zadovoljna snjim.Na faxu trebamo raditi neki seminar,a ko' zna za sto ce mi jos poslije trebati,pokazalo se da je vrijeme za novi.
    Gledala sam,pretrazivala po netu fotoaparate,cijene,...,usporedjivala,..za nekog ko se ne kuzi ludnica pomjesana sa adrenalinom!
    Svidio mi se na prvi i na drugi i treci (pogled) FUJI S6500,..i jos kad sam ga vidjela uzivo kod jednog decka,poludila sam za njim,..medjutim tu se uplela jedna osoba koja se time bavi profesionalno,kupio je Canon-Mrcinu i odlucio prodati svog Sony-a,a ja nisam prespavala njegovu ponudu,jer sam predhodno vec pukla od sjedenja za kompom i citanja vasim savjeta i gledanja u ta mala stvorenja,..htjela sam ga !!
    Sad ga imam,i mislim da neznam vise sto da mislim,citala sam vase usporedbe i sve,zaista,ali sad sam u mukama svejedno i molim za savjet(znam da vam je vec zlo )
    Moj san je Canon(pro) ali mu jos nisam dorasla.Treba mi fotic zbog faxa(umjetnicka akademija) i ovako za fotografiranje konja(jer se time zapravo intezivno bavim kao vecina vas ovdje sa foticima- -ja zelim to spojiti) .Neznam da li sam pogrijesila u odabiru?!?!? Jos uvijek sam skepticna prema Sonyu,neznam zasto,ne zelim praviti opet pogresku,ako prodam ovog i kupim Fuji-ja,...pa vas pitam: Sto mislite o svemu.I ispricavam se na udavu!
    Zadnji uredio danchi : 28-02-2007 u 12:32
    bit ce sta bidne*

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i da,netrazim opis i sto svaki od njih ima nema,samo komentar,neki bilo kakav,za ili protiv,..
    bit ce sta bidne*

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao danchi Pregledaj post
    i da,netrazim opis i sto svaki od njih ima nema,samo komentar,neki bilo kakav,za ili protiv,..
    Moje misljenje je da nisi pogrijesila!

Razlozi za ovakav stav su sljedeci. Sony je u prednosti u gotovo svakoj usporedbi ova dva modela koja sam osobno procitao ili vidio, u casopisima ili na netu. Pored toga osobno mogu posvjedociti da je Sony H2 prilicno pogodjen model opcijama i onime sto nudi korisniku. Malo je nespretna okolnost da je na trziste izbacen zajedno sa "vecim bratom" H5, koji odvlaci jedan dio potencijalnih kupaca modela H2.

Pored nesto vecega display - a i vecega raspona ISO vrijednosti (koje su prilicno neupotrebljive) jedina, po meni, znatnija prednost Fuji - ja jest ergonomija i konstrukcija kucista. Sve ostalo na strani je Sony - ja uz poseban naglasak na cinjenicu da Fuji - ju S6500 ocajno fali IS sustav, koji Sony H2 posjeduje.

Foto aparat koje zadovoljava sve potrebe korisnika nije lako odabrati...i nekako mi se cini da vrijedi: Sto vise znas to ti je teze naci model s kojim bi bio potpuno zadovoljan.

U ovom slucaju...mislim da ti je cak i ova iznenadna kupnja i dobro dosla jer tko zna koliko bi se jos odlucivala da se nije ukazala...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wink

Ajd ,sad mi je lakse iako ,znas kad ti nesto zapadne za oko, a uzmes nesto drugo pa ti to nije to.Fuji mi je puno ljepsi, sav je geom.pravilan & uravnotezen i veci od Sony-a,dok je ovaj srebrn'-ko svemirac u malom ,ali o.k. isto tako,svjesna sam da ovdje nesmijem toliko na vanjiski izgled gledati,..
    Registrirala sam se jer sam predhodno procitala sve ovdje,iskreno ,od tebe sam i ocekivala neku rijec,..thanks Bimbi
    bit ce sta bidne*

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako smijem nešto kazati
    Danchi, nemoj se brinuti da li si kupila krivi aparat ili nisi. Savršenog aparata nema. Nema ni manje savršenog aparata. Ali zato imaš izbora nesavršenih aparata :throw:
    Kupila si što si kupila, sada se sa njim nauči fotografirati, nauči koristiti sve njegove mogućnosti (a ne da one ostanu u nekom uputstvu na kojem se skuplja jedino prašina)
    Ja sam kupio FZ50. Svi su govorili : ne valja, šum vidljiv i na ISO100. A ja pravim super slike na ISO400, i pravim ih na 45*30 cm. Ako što treba, malo dotjeraš na kompu i sve je riješeno. Digitalna fotografija je za to dušu dala.
    Dakle aparat u ruke: i škljocaj: sve što ti se vidi, što ti se svidi, sve što poželiš.
    A onda i kada savladaš taj aparat, ako misliš da možeš više i bolje, onda napravi nešto po tom pitanju. No slike ne ovise samo o aparatu, nego li i o onome tko ih pravi.
    Stoga, očekujemo prve fotke!
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Ako smijem nešto kazati
    Danchi, nemoj se brinuti da li si kupila krivi aparat ili nisi. Savršenog aparata nema. Nema ni manje savršenog aparata. Ali zato imaš izbora nesavršenih aparata :throw:
    Kupila si što si kupila, sada se sa njim nauči fotografirati, nauči koristiti sve njegove mogućnosti (a ne da one ostanu u nekom uputstvu na kojem se skuplja jedino prašina)
    Ja sam kupio FZ50. Svi su govorili : ne valja, šum vidljiv i na ISO100. A ja pravim super slike na ISO400, i pravim ih na 45*30 cm. Ako što treba, malo dotjeraš na kompu i sve je riješeno. Digitalna fotografija je za to dušu dala.
    Dakle aparat u ruke: i škljocaj: sve što ti se vidi, što ti se svidi, sve što poželiš.
    A onda i kada savladaš taj aparat, ako misliš da možeš više i bolje, onda napravi nešto po tom pitanju. No slike ne ovise samo o aparatu, nego li i o onome tko ih pravi.
    Stoga, očekujemo prve fotke!

Evo...od ovoga savjeta bolji neces dobiti!

Jedno vrijeme sam imao Canon PS A40 i sa nijme sam okinuo kakvih 10 000 fotografija...od kojih su mnoge vrlo, vrlo uspjele!

I da bilo bi lijepo vidjeti koju fotografiju!

Objasnjenje je ovdje:

http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=11680

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislin da je Fuji S 6500 bolji od Sony-ja

vidi review

http://www.bmfoto.co.yu/review/Fujif...ujiS6500fd.php

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bolji je, ali u čemu je gori (to mudro svi prešućuju) ?
    Uvijek postoji nešto u čemu je aparat bolji i nešto u čemu je aparat lošiji.
    Dok netko od vas traži mane i vrline, ja iz Splita fotkam pomrčinu: izgleda da će mi vrijeme biti naklonjeno

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Bolji je, ali u čemu je gori (to mudro svi prešućuju) ?
    Uvijek postoji nešto u čemu je aparat bolji i nešto u čemu je aparat lošiji.
    Dok netko od vas traži mane i vrline, ja iz Splita fotkam pomrčinu: izgleda da će mi vrijeme biti naklonjeno
    Sta ne pocinje pomrcina oko 22:30 i traje tamo negdje do 01:00 u noci?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SanjaM Pregledaj post
    mislin da je Fuji S 6500 bolji od Sony-ja

vidi review

http://www.bmfoto.co.yu/review/Fujif...ujiS6500fd.php
    Jest mnogo je bolji...prava je kako autor rece "misaona imenica"!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FUJI je vraški dobar u lošim svjetlosnim uvjetima. I vjerujem da je to njegova glavna i jako dobra karakteristika. Dakle tu mu nema premca. Da ugrade stabilizaciju :svijet digitalnih aparat bi bio vrlo jednostavan. Optika mu je vrlo dobra, dapače odlična. Ali je i onaj lik iz recenzije rekao da ima mana. I zato kažem da savršen aparat ne postoji. Ja sam odavno govorio da Fuji F30 ima savršenu sliku na ISO 800, moj Panasonic mu je ravan sa istom slikom na ISO 200.

@bimbi, nažalost pomrčina je za dvadesetak sati, odnosno noćas. Sada sam snimio Mjesec ,ali kako to nije tema ovog topica vidjet ćete slike na nekom drugom mjestu. Nadam se samo da će i sutra biti ovako vrijeme.

31 days registered

Datum registracije
    Feb 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -haahhaah,...ma meni je bitno da moji konjici lijepo izgledaju na fotkama -bas kao uzivo,a kad te nesto zanima nije tesko ni nauciti,naravno bez vjezbe nema ni napredka(ni u cemu),..morat cu se poigrati kad uhvatim vremena pa da bar njih stavim ako nis drugo,thanks na savjetima,..:bunny:
    bit ce sta bidne*

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam dovoljno kompetentan da sudim u bitci Sony-Fuji obzirom da nisam priliku raditi sa oba aparata. No, već 7-8 mjeseci posjedujem H2 i mogu posvjedočiti da je to veoma dobar aparat, sa nizom mogućnosti koje od početnika zahtijevaju dosta vremena da ih sve savlada i iscrpi kako bi prešao na nešto bolje (ukoliko mu se za to ikada i ukaže potreba). Imam dosta fotografija koje sam povećavao na A4 i izgledaju odlično. Zoom od 12x je veoma kvalitetan i brz. Također bih mu i makro ubrojio u jače strane. Imam divnih makro fotki koje uskoro namjeravam poslati na gmail, pa će ih se moći i tamo vidjeti. Ja sam si upravo nabavio novi R1. Sama kvaliteta fotografija nije bila razlog zašto sam nabavljao nešto novo. Više se to ticalo nemogućnosti uporabe dodatne bljeskalice, te određenih nedostataka u fokusiranju, zbog čega sam poželio imati novi aparat. Još uvijek imam i H2 (mada ću ga uskoro prodati) pa ću iskoristiti priliku da napravim usporedne snimke H2-R1.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove