hmmm probaj obojat ovo sve bilo i u bezbojno(bilo sive kockice) ali pati da ti tolerance bude nizak i onda cijelu sliku kopiraš ali vidit će se samo dim
a iamš i magnetic laso tool
Dali netko zna kako iz slike, evo dam primjer ovuizvuc samo dim, a ne da koristim magic tool?! znaci dali photoshop ima mogucnos da neki predmet ili nesto slicno ako je njemu pozadina jednobojna, da samo predmet ostane a da se pozadina tj.odredena boja makne?! a da se pritom nemora koristit magic tool?!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
hmmm probaj obojat ovo sve bilo i u bezbojno(bilo sive kockice) ali pati da ti tolerance bude nizak i onda cijelu sliku kopiraš ali vidit će se samo dim
a iamš i magnetic laso tool
Zadnji uredio zerobravo : 27-02-2007 u 12:07 Razlog: krivo spojene 2 riječi
a zašto nebi koristio magic tool.S njim kliokneš na bijelu podlogu i ona ti zaokruži cijelu sliku i sve što je u njoj te klikneš desnim klikom i idi na cut iin layer.Nešto tak
Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslijeJel to to?
a reka je neće magic tool neznam zašto.... on sve napravi sam
ako ti uvati previše dima ili tako nešto samo smanji tolerance
Kad otvoriš sliku, pretvori njen 'background' layer u obični tako da 2 puta klikneš na layer i potvrdiš sa ok - sada će se layer zvati 'layer 0' i neće biti lockan, a najbitnije je da će moći sadržavati prozirnost.
Odi na Select -> Color Range
Klikni na bijelu podlogu, povećavaj fuzziness do neke granice gdje će ti većina bijele boje biti označena.. Ako želiš dodati više boja u selekciju, klikni na onu kapaljku sa plusom i klikći po slici.. Kad klikneš ok, dobit ćeš selekciju gdje bi ti trebalo biti selektirano sve što je bijelo (ovisi kolki fuzziness podesiš).
Ako ti ostane nešto bijele boje oko/u dimu, to bi mogao riješiti tako da dim recimo kopiraš kao layer na neku pozadinu i promjeniš mu blending mode u paleti layers u Multiply ili Darken (tu možeš kemijati..).
Ako neš nije jasno...
Ovo sam ja dobio sa Multiplyem:
![]()
Zadnji uredio xlr : 02-03-2007 u 21:12 Razlog: dodatak
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
e hvala puno...pomogl je!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
XLR8R bravo, stvarno korisno
Bookmarks