nikako se nemožeš zaštiti (barem mislim) samo ga više nemoj uključit kad si doma,onako nezna da si se ti spajo sa svojim laptopom nigdje ne piše tvoje ime i prezime,to sam i ja mogo biti
Evo ovako, susjeda je mojom zaslugom dobila računčić 400kn...i naravno sad me pere savjest...al iznad svega ne želim neugodnosti...pitanje je - dali i kako me može otkrit-zadnje spajanje prije mjesec dana, stalno mi je isključen ''w-lan'' tipka na lapu...i ne pada mi napamet se više spajat...T-com joj tvrdi da joj nitko nije mogao upast-da su pogašeni ostali portovi (a očito nisu)...
Kako se ja mogu sad zaštiti od njenog otkrivanja mene kao krivca?
nikako se nemožeš zaštiti (barem mislim) samo ga više nemoj uključit kad si doma,onako nezna da si se ti spajo sa svojim laptopom nigdje ne piše tvoje ime i prezime,to sam i ja mogo biti
I mislila sam da je tako najbolje...Thnx!
Gle, ja sam postavio 3 antene na krov kuce zbog free neta! I zivo me zaboli za njih ( svi imaju para ) i tak da ono....... jebe mi se za njih
! Sad imam u planu puknit neku omnicu od 18-24db na krov i WRT54 i dd-wrt i imas free net do jaja
!
Imam par pitanja:
1. Koje se sve informacije o korisniku koji je spojen na ap vide?
2. I dali je tocno da ako si spojen na potpuno nezaštićeni ap i koristis net, da je to potpuno legalno i da ti nitko nemoze nista, osim susjeda naravno ako te ispešta ?
reci sad ti logicno dodjes s laptopom vozis se autom po gradu.,...imas neregan W lan,,,,kako da te itko otkrije
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
@Neo:
Necu se ponavljati, procitaj ovdje: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=36976
Da li je moguće prikvačit se na wlan pomoću npr n80, ili je to nemoguća misija, tj koliki je domet koji može ulovit mobitel?
Čuo sam da mobiteli baš nisu za to, pa sam malo zbunjen čemu onda wlan na mobitelu?
Cjenio bih ako bi netko podjelio iskustva u vezi s time pa da odlučim isplati li se uzimat n80 ili ne?
U županji n80 uredno funkcionira prek šećerane![]()
jel moze neko na pp javit besplatne HS u zagrebu
pleez
pogotovo novi zg..
falja
![]()
i meni isto...ako ima...pogotovo trnje//kruge...fkorz osim NSK jer njenu mrezu nehvatam...
I meni... Pogotovo ak ima u centru oko glavnog trga...
evo izašli su novi hot spotovi u rijeci na korzu uz rivu i još neke ulice sve financirpo grad rijeka,izvor novi list!
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
alata za pronalaženje wireless mreža ima mali miljon, kao i za probijanje zaštite.
ne postoji zaštita bežične mreže koja se neda zaobiči ili probiti. bio to mac filtering, WEP, WPA, hiden SSID....
zgodno riješenje je smanjivanje snage signala koji odašilje ruter (Sending power), tako se smanjuje i radijus unutar kojeg se može hakirati bežićna mreža...
Ja ne stavljam zaštitu na svoj AP, dam ljudima da koriste ako se spoje. Ionako imam flat već par godina.
Da hoću, mogao bi stavit 512 bit enkripciju veze sa mac filterom.
Za probijanje takve zaštite bi sa jednim laptopom trebalo hm mjesec dana a i da probije zaštitu, prikupi dovoljno ključeva, nema šanse da se spoji jer je moje računalo nonstop 24H spojeno na router, čak i da kopira moju MAC adresu...
Router koji imam ispisuje sve podatke o korisniku u mislim jedno 7 dana da je Log.
u logu piše koje je zahtjeve slao, na koje IP adrese...
tako ja dobijem njegovu MAC adresu koja je recimo zatražila 64.233.167.99
iz tog se da zaključit da je bio na google stranici.
Jedino što stavim je lozinka za pristup postavkama apa, jer su mi namješteni i otvoreni određeni portovi za moje i ostala računala u kući pa da eto to ne pomješa...
Mislim, idem prema onom principu, znam koja je uživancija sjesti u park i ako ti na mobitelu ili laptopu zatreba net, neka ga, za eto brze informacije ili čisto radi zabave...
Ako čovjek ostane malo duže na routeru, onda eto ako ga primjetim, malo mu pogledam šta ima na kompu, kakvih filmova pjesama i tak...
jonyb jel mos preporucit neki free alat za nalazenje HS-ova
Kako wlan funkcionira putem mobitela, tj koja je razlika u dometu izmedju laptopa i moba npr, jel se uopce moze to koristiti mobitelom, npr secem centrom zg i prikopcam se negdje na wlan?
moreš ali neznam dali je signal isti.
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
Što mislite o ovome?
http://www.fon.com/en
E ljudi ima kakav free hotspot u makarskoj
e a jel ima u kutini i na murteru ?![]()
Bookmarks