vjerujem da bu se krompriko složil samnom
ali eto da ti odgovorim zasto mozda zato kaj ta maticna
podrazava jaki OC,buduce Core duo porc. i još neke pizdarije
kavlitetan bios i moj fred ima tu kobinaciju koju sam naveo
proc mu trenutno na 3.6 gzha mema mu Oc-ana
i swe fino fura
p.s e300 ima večeg množitelja nego 6XXX serija
i stoga se uz minimalano podizanje FSBa lakše oc-a
hehe malo sarkazma nikome na skodi
ja sam na duronu trenutno i (stara krama) i nisam do sad imal nikakvih
problema sa AMD ali od kad je dosla nova Intel core 2 proca
AMD gubi i to dosta bas kaj tebi treba za grafiku tj multimedijju,jači rad
preporuka ostavi napajnje i uz ovih 250 kn-a dodaj još 200 za bolji hdd od kojeg
sad imaš
ukratko
za 3750 kn-a imat ces pilu koja bu šaljakala i to narednih 3 do 4 god![]()
da nisam bas upucen u nove intele,ja sam bio par god do sad na athlonu2000+ sockA i sve je odlicno radilo(dok nisam poceo koristiti zahtjevnije soft)..nekako mi je intel uvijek bio mrzak...ali ako se svi slazete da je intel sad bolji onda cu morat malo otvorit horizonteali me nekak svrbi tih jos dodatnih 300-400kn...
Intel Core 2 Duo E4300 BOX, 2×1.80GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB 1.329,99
MB Gigabyte 8I945P-G 670
DDR2 1GB PC5300 (667MHz) Kingmax 520,39
HDD HITACHI 250GB SATA-300 550kn
Albatron 7300GT, GF 7300GT, PCIE 566kn
Chieftec PSU 400W 330kn
ovo bi bilo 4000kn...
hvala svima na pomoći!!
swe ok
ali uzmi DS3 maticnu
vejruj mi puno ces tog dobit za tih 200tinjak kn-a![]()
znaš kako se odluči izmeđuz dvije matične
ako misliš puno clockat uzbi skuplju a ako ne misliš OC ili malo uzmi jeftiniju
zajeb sam se mislio sam na ovu MB Gigabyte 8I945P-S3, s775, i945P 630kn...ne kuzim kaj dobivam za tih 200kn a sto ova nema..kolko vidim sabirnice za proc i ram su iste...danas me cura udavila da sam joj obecao veceru a sad mi je komp vazniji...![]()
![]()
znate kak to vec ide..tak da jos dodatno 200kn na ovih vec visokih 4 soma nebu islo
![]()
da ne kazem da imam samo 3500kn
sto se tice nabrijavanja proca i rama fakat se s tim nikad nisam bavio tak da neam pojma kolko se time dobiva i koji su rizici...ja sam jedan od onih toci i vozi![]()
hint
dns je OC-anje jako lagano i bezbolno nego
prije pa ti se isplati za 200kn-a da
4 fre voziš proc od 2.5 do 3.0 ghz(a moze i vise sam ak si lood!)
razmisli dobro![]()
a nis bum razmislio...nego ova ima radni takt 1.86 GHz,to znaci x2 jel?moram priznat da mi to nije bas prejasno kod dual cora...to onda ispadne da radi na 3.6GHz-a ili?znam da vise nije toliko bitan takt vec sabirnica itd.e sad kao sto sam rekao imao sam athlona 2000+(na 1.67ghza)zanima me koliko ce ovaj proc bit brzi..malo mi je to apstraktno..ako neko mozda ima kakav link sa tekstom o tome,da vas sad tu ne davim
Intel Core Duo - To su zapravo dva procesora (jezgre) u jednom 'chipu' — uz virtualno dvostruku snagu od tradicionalnog jednostrukog 'chipa' iste veličine. Uz dvije usko integrirane jezgre, povećan L2 cache i ostala inovativna poboljšanja, ,osigurava bolje performanse te omogućuje znatno više snage od prethodne generacije procesora, to čini na izuzetan način: uz potrošnju manje energije. To je moguće zato što dvije jezgre rade zajedno štedeći snagu dok njihove funkcije nisu u upotrebi.
eo ti mali opis
C/P sa PC expert foruma
Intel Core 2 Duo E4300 procesor je baziran na jezgri Allendale sa 2Mb L2 cache-a. Radni takt mu je 1.8 Ghz Koristi sabirnicu na 200Mhz (QDR = 800Mhz) te je zbog toga i 60Mhz nižeg takta nesto sporiji od starijeg brata, E6300. Također, ne podržava Intel Virtualization Technology. Pozitivna strana je njegov visoki množitelj (200Mhz x 9 = 1800Mhz) koji mu omogućava postizanje većeg radnog takta uz manji takt FSB-a, što je idealno za korisnike sa nešto ''slabijim'' pločama koji bi htjeli overclockat, a ploča im ne dopušta visoke vrijednosti takta FSB-a. Cijena mu se trenutno kreće oko 1300kn što će s vremenom pasti. Time će ovaj procesor postati best buy za korisnike nešto plićeg džepa.ukratko pere najače AMD i Intel proceIntel Core 2 Duo E6300 procesor je baziran na jezgri Conroe sa 2 Mb L2 cache-a. Conroe jezgra inaće ima 4Mb L2 cache-a, ali je u slučaju modela E6300 i E6400 2Mb isključeno. To objašnjava nešto višu cijenu od mlađeg brata E4300 koji ima jezgru olakšanu za tih 2 Mb cache-a kojeg skuplji E6300 i E6400 imaju, ali ga ne koriste. Sam procesor podržava Intel Virtualization Technology i radi na sabirnici od 266Mhz (QDR = 1066). Ovaj procesor ima najniži množitelj od svih trenutno dostupnih Core 2 Duo procesora (266Mhz x 7 = 1860Mhz) te, ukoliko se želite pozabavit s nešto većim overclockom, morate imati ploču sposobnu postizanje visokog takta sabirnice. Cijena mu se trenutno kreće oko 1400kn, te će ako cijena modela E4300 značajnije padne postati nesto manje isplativ.
pa čak i ova entry e400 serija![]()
fala stari
No Problem
i da sretno sa curom !![]()
![]()
x2 definitivno
sad sam nasao u adm-u e4300 za 1205kn i e6300 za 1348kn![]()
a kad smo vec kod preporuka, dajte recite jel se bolje ispati uzet neki x proc ili amd fx60, ili fx 70?! kaj je bolje?!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Bookmarks