ajde...ima vas puno unlockera tu....moze neki opci tutorial od pocetka do kraja..ne znam ni cemu sluzi onaj usb dongle...i na koj nacin to radi, i sto treba sve podesit...molim pomoc,svi je***mobiteli su mi na simpi...
SEMC tool v8.7 ..trebam pomoc--kako ovo koristit...
uzeo sam za primjer k700 koj trebam otkljucat, receno mi je da bude ukopcan usb dongle, i u drugi usb kabel za spajanje s mobom...sad u SEMC tool-u sam narihtao
phone:k700, interface: cruiser/fighter , dok COM port ne znam kako da pronađem...posto imam 3ulaza za usb iza i 2naprijed pokusavao sam svih prvih 6 kombinacija po vise puta...
i pod odabir stavim unlock
i dolje imam za izabrat
read phone info
clear SP locks -ovaj
read all codes
change user code
change IMEI
znaci,receno mi je da stavim kvacicu,tj odaberem clear SP locks..narihtam cruiser/fighter i isporbavam com portove...
i klikam do selected jobs, i napise mi switch phone on ...a zatim
ERROR: phone not power up ...
isporbavao sam naravno sve kombinacije po vise puta, da je mob ugasen,pa da je ugasen pa ga upalim,pa samo da kliknem ugasenog,pa da kad trazi phone on da ukopcam kabel.....uglavnom nista ne radi!!! molim pomoc
neka mi netko otpocetka objasni sto trebam radit jer sam apsolutni pocetnik u ovome,i sto aktivirat,primjetio sam da k700 kabel nema nikakav nastavak za prikljucke za 9V kockastu bateriju dok za recimo c62 ima,za k750 ima na pola-ne znam dalk za taj mora bit prikopcan na bateriju il ne... uglavnom trenutno k700 pokusavam i hitno mi treba pomoc..hvala
bio nekad oglas...
ajde...ima vas puno unlockera tu....moze neki opci tutorial od pocetka do kraja..ne znam ni cemu sluzi onaj usb dongle...i na koj nacin to radi, i sto treba sve podesit...molim pomoc,svi je***mobiteli su mi na simpi...
bio nekad oglas...
nedostaje ti usb dongle i to je to. njega nemaš on je HW key, laički rečeno
imam usb dongle...
i kad aktiviram USB-smart/twister dongle maintenance v4.3 ispise ga ovako:
Dongle base type: USB-SMART
Dongle Serial Number: 05014A31
Smartcard UPDATED
SAMSUNG feature NOT ACTIVE
MOTOROLA feature ACTIVATED
i zatim otvorim USB-Smart SEMC tool v8.7
napise mi :
Base dongle type: USB-SMART
USB-SMART dongle SN: 05014A31
znaci iscita ga valjda...
i onda narihtam ostalo znaci:
phone:k700, interface: cruiser/fighter , dok COM port ne znam kako da pronađem...posto imam 3ulaza za usb iza i 2naprijed pokusavao sam svih prvih 6 kombinacija po vise puta...
i pod odabir stavim unlock
i dolje imam za izabrat
read phone info
clear SP locks -ovaj
read all codes
change user code
change IMEI
znaci,receno mi je da stavim kvacicu,tj odaberem samo clear SP locks..narihtam cruiser/fighter i isporbavam com portove...
i klikam do selected jobs, i napise mi switch phone on ...a zatim
ERROR: phone not power up ...
isporbavao sam naravno sve kombinacije po vise puta, da je mob ugasen,pa da je ugasen pa ga upalim,pa samo da kliknem ugasenog,pa da kad trazi phone on da ukopcam kabel.....uglavnom nista ne radi!!! molim pomoc
sta je krivo?!?![]()
moze jedino bit da je com port kriv a neznam kako ga ocitat tocno,nego sam isprobavao sve,al najvise prih 6 jer su mi 4iza 2naprijed izlaza za usb...i nigdje mi ne otvori i napise u kojem je com portu...
il treba li sta napravit kad kaze switch phone on
obicno je ugasen , al isprobavao sam sve varijante da je ugasen pa kliknem za paljenje itd itd.....i u svakom slusaju napise ERROR: phone not power up ....dakle..di je greska,sta trebam?!
bio nekad oglas...
pa probaj dati qwasyu da on proba na svom kompu ili probaj na nekom drugom kompu napraviti ali kad ti se pojavi turn pfone on kratko gore stisni za upaliti,nego jesi ti izvadio sim karticu i bateriju,bateriju svaki put izvadi pa ju stavi natrag kad budeš ponovno pokušavo ga flashat!
e da i probaj kad staviš dongle mora ti se čut onaj zvuk od windowsa da je neki novi uključen uređaj tako i kad uključiš kabel!
Probaj onda još uključiti kabel kad je mob upaljen pa vidi što se događa?
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
mob mora biti ugašen.
a kakav kabel imaš?
Da nije tu ona fora da kad je mob ugasen drzis C i onda ustekas kabel?
Nisi instalirao drivere od kabela.
Odi na Device Manager (Control panel-->System) i pogledaj pod Ports. Mora ti biti instaliran kabel kao npr. Cruiser cable ili fighter cable i pored naziva u zagradi koji (virtualni) COM port zauzima.
- Ako je već instaliran kabel samo pogledaj na kojem je portu i tako namjesti u programu.
- Ako kabela nema pod instaliranim portovima onda ištekaj kabel, uštekaj ga ponovo u neki drugi USB i instaliraj drivere za njega.
napokon!!
eto znao sam da je u nekoj sitnici problem...nisam znao na koj je com port spojen usb..pretpostavljo sam prvih 6 jer tolko ulaza imam kao na usb..
otiso na device manager i ispisao mi fino na com port-u 24 se nalazi i stavim i semc tool-u com port 24
i sve radi kako treba...
eto ga moj prvi otkljucan k700:
Switch phone ON
Get phone info
Flash CID: 36
Phone KEY: A1_DB2010_36_RED
OTP CID: 36
Phone IMEI: 35841300935611
Flash ID: 890D
Switch phone ON
Send GDFS application
Convert to BROWN
Switch phone ON
Send GDFS application
Clear all SP locks
Convert back to RED
Operation succesfull
jednostavno...
da hvala svima,za sve postoji prvi put pa treba naucit sve kako treba...
hvala svima na iscrpnom objasnjavanju i pomoci...
isprobano i na t630 sve na istu foru ide,al ljudi kazu da je k750 kompliciranije napravit ili?jer jos nisam imao prilike k750 otkljucat..
Zadnji uredio dubrava : 21-02-2007 u 01:30
bio nekad oglas...
da jel moze neki savjet za k750? kako bi to uopce trebalo ic?
Pretty women make us wanna BUY beer. Ugly women make us wanna DRINK beer.
otključavanje ti je isto kao na k700i ali samo sada spojit trebaš one krokodilke na bateriju!
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
Trebaš imati dss-25 cradle koji se dobij sa sony ericssonom p900/910 bez tog ne možeš.Ja sam našo to na srpskom forumu evo ti link pa radi meni je uspjelo:
http://forum.burek.co.yu/index.php/topic,87047.0.html
Bookmarks