Dakle, molim pomoc - imam nekih 20-ak fotografija koje bih trebao u nekom programu posloziti da ih mogu zajedno isprintati na A3 ili A4 format! U Picasi 2 sam napravio osnovnu obradu(crop, boje i sl.), ali nema opciju printa na 1 papiru tj ne daju se poslagat!!! Je li zna tko kakav program da se to jednostavno napravi i isprinta? To je privatan pokloncic pa kvaliteta ne mora biti turbo... Help!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ima jedan zgodan programčić, koji je primarno namijenjen za obradu teksta, ali s obzirom na svoje mogućnosti može poslužiti i za slaganje slika. Program se zove RagTimeSolo, a dosta često se nađe na Bug-ovom CD/DVD-u. I još k tomu je freeware.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jutros sam skinuo s neta Photoshop CS2, jel mi mozes tocnije objasniti gdje i kako to izvesti - otvorim sve fotografije, smanjim i poslozim jednu do druge ali kad ocu printati mi na ispisu pokaze samo jednu, trenutno oznacenu... Amater sam u ovome...
Ma zajebi to... Ne znam koji printer imaš, ja sam s Canonom dobio Easy-PhotoPrint koji služi upravo za takve stvari. Inače, općenito ti može poslužit ACD FotoSlate.
Prema ovome sto si napisao, mislim kako niti uz objasnjenje ovo neces moci naciniti sam u Photoshopu! Naime da bi ovo obavio u Photoshopu potrebno je znati nesto o layerima i imati barem sitnicu znanja i iskustva rada u Photoshopu.
Moja preporuka bi bila da navedeno probas napraviti u MS Powerpointu. To bas nije popularna metoda i Powerpoint definitivno nije SW za obradu forografija, ali posto si samo trebas distribuirati fotografije na odredjeni format za printanje, Photoshop ce to sasvim pristojno odraditi.
Nadam se da imas MS Office u njemu po defaultu dolazi i Powerpoint, ako nisi drugacije odredio prilikom instalacije. Nadam se i da ces se snaci u njemu!
Ukratko, bitno ti je da se najprije kad otvoris Powerpoint odlucis za format na koji zelis printati (dakle odes na File, pa Page setup, i tamo odredis format i orijentaiju stranice, da li Portrait ili landscape, format mozes odrediti i custom gdje sam upises duljinu i horizontele i vertikale).
Dalje sve radis na tome jednome slideo koji otvoris. Fotigrafije importiras jednu po jednu (dakle ides na Insert, pa Image from file) kada ti se fotografija otvori na slideu, smanjis ju po potrebi da ti sve stanu na format koji si odredio. Kad sve fotografije ukomponiras na slide, isprintas, a ako su ti negdje ostali bijeli rubovi ili bijela pozdaina, to izrezes nakon printanja.
Mozes mijenjati i boje pozadine tako da se i sa time mozes igrati (dakle desni klik na pozadinu, pa Background properties...).
Mislim da ti je ovo najjednostavniji put!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Probat cu... Sta se tice Powerpointa nije problem jer sam vec puno puta radio svasta u njemu, ali sam htio vidjeti i mogucnosti Photoshopa, kad ulovim vremena cu se ozbiljno uhvatit istog... Puno hvala na pomkoi![]()
Definitivno za to sto tebi treba Canon Easy-PhotoPrint
Za 2 min slike ti složene i isprintane
Im great in bed
I can sleep for days
Bookmarks