Čak mi se čini jako dobar ovaj Pro 815.
Tko želi nek pogleda prezentaciju:
http://www.samsungcamera.com/flash/h1-815/en/main.html
Mada već skupljam lovu za DMC FZ50, zanima me da li se isplati bolje uzeti samsung Pro 815. DMC FZ 50 se može kupiti za 4200 kn za got. a ako se ne varam Pro 815 za 4991 kn za gotovinu.
Za DMC FZ50 sam dobio kvalitetan odgovor i jako mi se sviđa, a za Pro 815 nemam pojma.
Ako ima netko Pro 815 nek navali ili ako je netko koristio oba dva pomažite.
Koliko je uopće Pro 815 na tržištu?
Unaprijed hvala
Čak mi se čini jako dobar ovaj Pro 815.
Tko želi nek pogleda prezentaciju:
http://www.samsungcamera.com/flash/h1-815/en/main.html
Samsung 815 samsungov je prvijenac medju prosumer aparatima (ja bih ovaj model ipak svrstao u prosumer klasu iako ga mnogi imaju tendenciju svrstati u ultre zoom klasu aparata). Takodjer je prvi proizvedeni ne SLR aparat koji ja korisniku nudio ekvivalent 15 x optickome povecanju, i to od sirokokutne vrijednosti od 28 mm.
Na trziste je plasiran sredinom 2005. godine, tako da je vec prilicno vremena u opticaju. Na zalost kao model na nasemu trzistu vrlo je rijedak. Mislim ponajprije zbog prilicne cijene koja je bila deklarirana kada je aparat tek dosao. Tako da ga nisam imao prilike oprobati, pa ne mogu govoriti iz prve ruke.
Na recenzijama je dobivao prilicno dobre kritike, a kao konacnu ocjenu cesto je dobivao nesto prilicno prosjecno iako se za doba izleska radilo o prilicno specificnom aparatu.
U tvojoj dvojbi ja bih ipak presudio na stranu Panasonica FZ50. On je da tako kazem...sigurna kupnja. Aparat je prilicno nov na trzistu, nije prvi model u klasi, vec je naslijedio dobre odlike svojih prethodnika i ispravio mnoge njihove mane. Oni koi su ga se odlucili kupiti mahom su zadovoljni i za ovaj model imaju samo rijeci pohvale. Istina je da je i nesto kracega raspona objektiva, ali tih 3 x razlike nece biti presudno.
Na forumu imamo clana koji posjeduje FZ50 tako da ce ti on mnogo vise moci pomoci iz prve ruke.
Inace doticni clan (pepi31) je napisao i kvalitetnu recenziju koju mozes procitati ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30740
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Pozdrav Minolti: kako je Bimbi rekao: tu sam: za sva pitanja koja imaš![]()
Camera Obscura - the best camera ever :)
Pozdrav pepi_31. Od tebe sam već primio super pomoć i mislim da će isto tako prevagnuti FZ50. U + ide samo 28mm i 3,5 " LCD, a ima stvari koje su kod Samsunga "lošije". Npr kod video snimanja Panasonic puno bolji mada mi je to zadnja stvar.
Momci hvala na trudu i nadam se da se uskoro javljam kao zadovoljni korisnik novog fotića.
Pozdrav
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks