Nova pasta (dobro postavljena) i eventualno novi (jači) cooler.
imam jedan, cini mi se, veci problem...
everest mi kaze da mi je temperatura CPU-a 124°C i kad ulazim u windowse mi se javlja to da mi je prevelika temperatura...
please neka mi netko kaze koja bi bila rjesenja za suzbijanje te temperature??
Nova pasta (dobro postavljena) i eventualno novi (jači) cooler.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
termovodiva pasta, kolega BlueDevil je mislio na to...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
hehe, trazim po googleu alli nema, moze strucan naziv ili nesto tako i kako se to stavlja??
Upravo. Cooler ti nije samo postavljen na procesor, ko kad staviš upaljač na kutiju cigaretaIma ti posebna pasta koja jako dobro provodi toplinu, a koja se stavi između coolera i procesora. Ako je loša pasta, ili je premalo (ili previše) ima, ili je samo loše stavljena, toplina se ne odvodi dovoljno dobro i proc se pregrijava.
Vjerujem da nemaš baš neki naj-naj-ultra-turbo cooler gore, tako da bi ti neki malo kvalitetniji bio dosta povoljan za kupit. Ako se već diže cooler da se promijeni pasta, onda odmah i jači cooler kupiš i staviš gore, pa si 100% miran. Inače, kadgod se cooler odvaja od procesora, pastu treba skinut kompletno dole i stavit novu. Uvijek.
puno hvala![]()
Nema frke. Vidim da sam zaboravio napomentu, navodno najbolje paste danas su AS Ceramique i Silver 5. Trebao bi ih imat svaki iole bolji dućan informatičke opreme - gdjegod se mogu kupit komponente. I nije skupa pasta, ak se ne varam - meni je samo jednom trebala, pa mi je frend dao te dvije kapi koliko treba, naravno za pivu![]()
se moze to sam stavit ili to treba netko tko zna??
i koliko to kosta??
skineš cooler i procesor i započetak dobro očisti cooler jer ti se vjerovatno nakupilo prašine pa ne hladi dobro onda namažeš pastom cooler i priljepiš ga na procesor, moraš nanest pastu ravnomjerno, imaš pastu za kupit u dućanima gdje se prodaju kompovi ili u chipoteci košta ti neš sitno 10-ak kn.
Pitaj frenda-dva, netko će ti imat tu pastu, treba ti stvarno malo toga. Ili odeš u dućan gdje je misliš kupit, mislim da bi to fakat jeftrino trebalo bit da ti oni stave. Treba je stavit ravnomjerno, nit previše nit premalo, ne smije se cijedit van kad legne cooler na proc, ali ni ne smije bit premalo. Mrvicu zeznuto stavljanje. Velim ti, neki servisek bi ti to trebao za stvarno sitne pare - zvrcneš pa pitaš.
nema nitko od mojih, pitao sam....
idem se sutra zaletit do chipoteke, oni bi trebali imat
puno hvala jos jednom![]()
Dali je moguce da u bios i everest pokazuju krivu temperaturu procesora..jer recimo u ovom slučaju da je to zastvarno mislim da bi se procesor davno skuril..meni recimo pkazuje od 68 pa do 75 c...ali mi je sistem stabilan..a mogu reći da radi skoro danonoćno...
evo, zahvaljujem jos jednom svima jer sam kupio pastu i stavio i sad se temp vrti 70-80. je to dobro??
@ core - i meni je to cudno jer kazu da je oko 90 kriticno a meni je bilo 125 2tjedna jer zbog sestre nisam smio nista radit na njemu...
oko 90 celzijusa kritično...
KOd mene kažu da je sve iznad 65 kritično...ok, za atlone je normalnije da se malo jače zagrijavaju..ali imam intel...U svakom slučaju sve iznad 70 bi trebalo biti vrlo kritično, barem koliko ja znam..
Čuo sam da se temperatura periodički diže sama od sebe...
Pogledaj specifikacije procesora koji imaš pa ćeš vidjeti što je kritično, sve drugo su naklapanja, ovisi u procu...
Dobra ideja...ne bih se toga prije sjetio..hvala
to i ja mislim, zato sam i pitao dali je moguće da senzor, ili bios krivo pokazuje temperaturu...jer sam probao staviti ruku, pogledati...i uopće ne izgleda da ga kuri..
http://www.intel.com/cd/channel/rese...ence/99346.htm
to sam nasao i isto to mi pise i u uputstvima samo me zanima da li je to to jer pise da je to za unutarnju temperaturu...
probat cu otvorit cijelu jednu stranu kucista pa mozda bude bolje
edit: trenutno mi je komp najtisi ikada i leti![]()
pa jel moguće da se zagrije na 124?! meni se stari duron zarijaval na 73 i brejkal je komp.
CARpeDiem*
Bookmarks