Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 20 od 20

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ddarkok. Pregledaj post
    Ma i ja sam izvršio reset,ali on broji tamo gdje je stao.Možda i nisam to dobro napravio,pa me savjetu jte kako se to napravi.Ovo mi je prvi digitalac u životu,a vidi kolike sam godine utuko...a sramote.Valjda nije nikad kasno za nešto naučiti.Tako kažu ???
    Ako se ne varam, covjek uci dok je ziv...

Sto se tice resetiranja broja zapisa, morate spojiti fotic na komp dok je kartica u njemu...
    Zatim otvoriti datoteku sa snimljenim fotografijama i dovoljno je jednu oznaciti i preimenovato broj iste u npr. DSC00001( ovako je na sony-evim foticima...)
    Probajte na ovaj nacin, trebalo bi raditi...
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Godina
    63
    Bodovi
    5.329
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.329, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 5,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao wildbabe Pregledaj post

Sto se tice resetiranja broja zapisa, morate spojiti fotic na komp dok je kartica u njemu...
    Zatim otvoriti datoteku sa snimljenim fotografijama i dovoljno je jednu oznaciti i preimenovato broj iste u npr. DSC00001( ovako je na sony-evim foticima...)
    Hvala momče,samo svi smo ovdje na TI,,,,ne zamjeri.To ja tako volim s vama mlađim onda se i ja tako osjećam.Živ bio!!!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ddarkok. Pregledaj post
    Hvala momče,samo svi smo ovdje na TI,,,,ne zamjeri.To ja tako volim s vama mlađim onda se i ja tako osjećam.Živ bio!!!
    Sve u redu, nema problema...

Dobrodosao na forum...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Godina
    63
    Bodovi
    5.329
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Eto probao sam,ali neće.Broji on svoje dalje gdje je stao.To je kodak pa su oni možda takvi i šta im možeš?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istu stvar sam napravio na sonyu i radilo mi je...
    Nista, pricekat cemo da se jave oni koji su malo iskusniji s fotografijom, znat ce oni sigurno...

Ako se ne varam, clan Bimbi se bavi fotografijom vec dulje vrijeme pa mu mozes poslati privatnu poruku...

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako se ne varam, clan Bimbi se bavi fotografijom vec dulje vrijeme pa mu mozes poslati privatnu poruku...
    A zakaj onda uopće postoji forum ak bi se svi preko PM-ova mogli dopisivati?
    Ajde ljudi, nemojte Bimbija (ili druge modove) gnjavit prek PM-a i zatrpavat mu inbox, ako već imamo forum na koji pitanja možemo postavljati javno, kao što je i ovo postavljeno. Kad čovjek stigne i ako zna će se javiti i ovdje...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy Pregledaj post
    A zakaj onda uopće postoji forum ak bi se svi preko PM-ova mogli dopisivati?
    Ajde ljudi, nemojte Bimbija (ili druge modove) gnjavit prek PM-a i zatrpavat mu inbox, ako već imamo forum na koji pitanja možemo postavljati javno, kao što je i ovo postavljeno. Kad čovjek stigne i ako zna će se javiti i ovdje...
    pa dobro, sve u redu samo sam mislio da ako je covjeku hitno za saznati informaciju, prije ce ga vjerovatno kontaktirati na PM nego ovako...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Feb 2007
    Godina
    63
    Bodovi
    5.329
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa dobro, sve u redu samo sam mislio da ako je covjeku hitno za saznati informaciju, prije ce ga vjerovatno kontaktirati na PM nego ovako...
    Ma nije meni nikakva hića,nego jednostavno me zanima taj podatak.Apart je novi,ali jednog dana će izgubiti snagu.Znam,kupit ću drugi i eto,ali kako znam koliko je automobilu vijek (otprilike)trajanja tako bi volio znati i za ovo.Ionako mi se nitko nije javio kad sam molio sve koji nešto znaju o Kodakovim aparatima pogotovo C serije.Šta ću ,to sam kupio i eto tako je ispalo.Normalno da me zanimaju druga iskustva i savijeti.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na ovo pitanje nije lako za odgovoriti, s obzirom na to da mislim kako ovakav test (koji bi se ticao radnoga vijeka aparata s obzirom na broj okinutih fotografija) nije proveden, berem ne javno. Vrlo vjerovatno da se ovakvi testovi provode u tvornicama prilikom razvoja pojedinih modela digitalnih foto aparata, ali ja osobno nikada nisam imao uvida u ista slicno!

Takodjer rijetko se postavlja pitanje izdrzljivosti konzumnih digitalnih foto aparata, pogotovo ovih nize cijene, u koji spada i tvoj model, jer se smatra da se takav digitalni aparat prije postati out of date nego li ce otkazati poslusnost vlasniku (dakle s obzirom na konzumnost ovakvih aparata vlasnih ce ga prije pozeljeti zamjeniti nego li ovaj otkaze).

Valja spomenuti da kod konzumnih aparata ima malo paralela koje mozemo povuci izmedju broja okinutih fotki i radnoga vijeka aparata, jer je najcesca vrsta otkaza kod konzumnih digitalnih foto aparata uzrokovana otkazima elektronickih komponenti, a to cesto nije vezano uz broj okinutih fotografija ili frekvenciju uporabe aparata.

Najcesce se ovakve paralele o izdrzljivosti digitalnih aparata povlace izmedju klasicnih SLR aparata i digitalnih SLR modela. Tu vec mozemo dovesti u korelaciju frekvenciju koristenja (dakle broj okidanja) i radni vijek foto aparata. U teoriji, kada govorimo o SLR modelima, stav je da bi digitalni SLR aparati trebali biti dugovjecniji od klasicnih SLR modela, i to temeljeno na jednostavnoj cinjenici kako imaju manje mehanickih pokretnih dijelova, a time se smanjuje i vjerojatnost otkaza jednoga od njih. Tu ipak ostaje visiti pitanje izdrzljivosti elektronike, jer jos niti jedan digitalni SLR aparat nije na trzistu toliko vremena (dakle barem 10 ak godina) da bi se na ovo pitanje konkretno odgovorilo!

Postoji i signifikantna razlika izmedju SLR modela opcenito i konzumnih digitalnih foto aparata, jer se SLR modeli nakon otkaza pojedinoga dijla servisiraju i vrsi se seris ili zamjena dotrajaloga dijela, dok se isto cesto ne provodi i kod konzumnih digitalaca jer bi popravak cesto premasivao cijenu foto aparata.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove