Graficki dizajner bi ja izabrao ...
Razgovarao sam sa jednom kolegicom koja bi htjela upisati jedan od tečajeva informatike ali ne zna koji.E sad pošto je ovaj forum baš pravo mjesto za to pa da vas priupitam.Koji od ovih tečajeva bi mogao pridonijeti bržem i boljem zaposlenju.
Napominjem da frendica ima završenu ekonomsku školu i 29 godina.
Ovo su tečajevi
Financijski manager-110 sati
Bankar-120 sati
Manager marketinga-140 sati
Marketing dizajner-190 sati
Grafički dizajner-170 sati
Knjigovodstveni operater-260 sati
Imam mišljenja od par ljudi ,ali me zanima i malo šire,da vidim šta drugi misle.
A i sam bi trebo nešto upisati samo da sredim neke poslove i da nađem malo vremena![]()
I feel the need -the need for speed!!!!!
Graficki dizajner bi ja izabrao ...
Pa vjerovatno će najbrže nać posla ako završi knjigovovodstveni operater. A ako i ne nađe,može vodit knjige nekoj firmi u fušu. Sad,kolko volje ima za knjigovodstvo,druga stvar. Ovo ostalo mi se čini bezze,manager a završio tečaj.
Knjigovostvo najkonkretnije i najkorisnije od ovog,IMHO.
znam da sam naziv sve govori , al kaj se tocniej radi an tom tecaju , vise teoretski se uci il vise na racunalu?
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
i cijene??
Program usavršavanja za zanimanje knjigovodstveni operator temelji se na teoretskoj i praktičnoj nastavi. Teoretski dio nastave pružiti će polaznicima neophodna znanja iz područja knjigovodstva te njihovu primjenu u praksi. Praktični dio nastave svodi se na aktivno korištenje knjigovodstvenog paketa pomoću kojega korisnik može samostalno voditi knjigovodstvo za neko poduzeće ili obrt. Nakon usvajanja teorijskog i praktičnog dijela nastave polaznici pokazuju svoje usvojeno znanje ispitom, temeljem kojeg urućujemo diplomu i uvjerenje o osposobljenosti, a nadležna tijela upisuju novo zanimanje knjigovodstveni operator u radnu knjižicu. 260 školskih sati
1. Dijelovi računala 5 sati 2. Windows XP 25 sati 3. MS Office 2003 40 sati 4. Rad u mreži i Internet 10 sati 5. Osnove računovodstva
30 sati 6. Finan. knjigovodstvo, blagajna, salda-konti, platni promet
60 sati 7. Robno-materijalno knjigovodstvo
40 sati 8. Plaće i evidencija kadrova 30 sati 9. Završni račun s analizom 20 sati Cijena smjera:
Gotovina: Upisnina 850,00 kn +školovanje 5.700,00 kn
Na šest rata: Upisnina 850,00 kn + školovanje 6 x 1.026,00 kn
![]()
Sve veće potrebe industrije i trgovine zahtjevaju adekvatne programe kojima se pojednostavljuje poslovanje, ali zbog obrazovnog sustava takvih zanimanja nema ili on ne daje dovoljni broj stručnjaka na tržište radne snage. Programom osposobljavanja za zanimanje računalni programer usvojit ćete znanja i vještine iz programskog jezika Visual Basic, pomoću kojih ćete biti u mogućnosti samostalno razviti programske aplikacije jednostavnije složenosti. Nakon provjere usvojenog znanja i uspješnog prelaska određenih seminara stječete pravo na novo zanimanje odobreno od Ministarstva prosvjete išporta s pravom upisa u radnu knjižicu.
180 školskih sati
1. Pristup problemu - Projektiranje rješenja 10 sati 2. Uvod u bazu podataka i SQL jezik 40 sati 3. Visual Basic.NET razvojno okruženje 10 sati 4. Programski jezik 40 sati 5. Razvoj poslovno orijentiranih Windows aplikacija 50 sati 6. Seminarski i završni rad 30 sati Cijena smjera:
Gotovina: Upisnina 850,00 kn + školovanje 5.850,00 kn
Na šest rata: Upisnina 850,00 kn + školovanje 6 x 1.053,00 kn
![]()
Veliki se broj osoba i tvrtki u zemlji i svijetu danas specijalizira za Web dizajn kao posao u kojemu je najlakše premostiti granice zemalja. Milijuni stranica koje već postoje danas čekaju na ponovno kreiranje ili redizajn zbog specifičnosti Interneta koji nezaustavljivo raste po broju korisnika, što osigurava tržište za Web dizajnere. Moderni pristup nastavi, najnovija saznanja iz Web dizajna, seminarski radovi i konzultacije omogućit će Vam savladavanje svih potrebnih vještina za uspješno bavljenje Web dizajnom.
165 školskih sati
1. Osnove računala 10 sati 2. Uvod u Web dizajn 10 sati 3. HTML i CSS jezik 20 sati 4. DreamWeav. MX osn.
50 sati 5. Izrada Web grafičkog sučelja 30 sati 6. PHP i Javascript
10 sati 7. Flash animacija za Web 15 sati 8. Seminarski rad - prezentacija 20 sati
Cijena smjera:
Gotovina: Upisnina 850,00 kn + školovanje 3.900,00 kn
Na šest rata: Upisnina 850,00 kn
![]()
U informatičkoj učionici Ivore ćete biti teoretski i praktično osposobljeni za obavljanje zahtjevnih zadataka iz područja grafi čkog dizajna, a seminarski rad i završni ispit osigurat će Vam diplomu, uvjerenje, te upis novog zanimanja u radnu knjižicu. I ne zaboravite da grafi čki dizajner ima nezamjenjivu ulogu u posredovanju znanja i informacija, dviju temeljnih konstanti suvremene civilizacije.
170 školskih sati
1. Dijelovi računala 10 sati 2. Uvod u grafički dizajn 20 sati 3. Adobe Photoshop 50 sati 4. Izrada Vizualnog identiteta 10 sati 5. Corel, Freehand MX 40 sati 6. DTP Stolno izdavaštvo 20 sati 7. Seminarski rad 20 sati Cijena smjera:
Gotovina: Upisnina 850,00 kn + školovanje 3.900,00 kn
Na šest rata: Upisnina 850,00 kn + školovanje 6 x 702,00 kn
To bi bila ta 4 moguča tečaja.
I tu je najbitnija brža mogučnost zaposlenja i potražnja na tržištu rada.
Cijena tečaja nije bitna.
Hvala svima unaprijed![]()
ak pretpostavimo da je racunalni programer too geeky , ovo prvo sounds ok.
al jedno je kaj tu pise , a druga stvar kak ta nastava izgleda u praxi , i kolko ti takva diploma zapravo moze pomoc prilikom zaposlenja.
da se bar javi neko ko je proso tak nesto.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Pa oovo prvo (knjigovodstveni operator) mi se cini za nju najbolji izbor.
S obzirom da je ekonomistica po zanimanju to ce joj samo dobro doci, jer ce joj upotpuniti znanje iz njezine struke.
Za ovo ostalo, moze iti jedino ak nemre naci poso u struci, ali ak nema smisla niti volje bilo kaj od toga radit onda joj to nema smisla.
Racunalni programer - ak joj matematika i logika nejde, onda tu nema kaj traziti
Graficki dizajner - ak nema smisla na umjetnost, tj umjetnickog stiha, onda isto tak tu nema kaj delat
Web dizajener - isto tak spoj umjetnosti i programirajna
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Bookmarks