Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    SE w810i
    Operater
    tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

sony t50 vs. ixus 850 IS

prvo pozdrav svim forumašima...

sad, razmišljam si između kupovine jednog od ova dva digitalca... za sada mi više odgovara sony, ali imam problema sa time što mi se i canon čini jako dobar...

molio bih vaše preporuke i obrazloženja (kao u školi )

unaprijed se zahvaljujem...

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    SE w810i
    Operater
    tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    šta stvarno nitko nema nikakav prijedlog...

a dajte ljudi pomagajte...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao no.name Pregledaj post
    prvo pozdrav svim forumašima...

sad, razmišljam si između kupovine jednog od ova dva digitalca... za sada mi više odgovara sony, ali imam problema sa time što mi se i canon čini jako dobar...

molio bih vaše preporuke i obrazloženja (kao u školi )

unaprijed se zahvaljujem...
    Mene zanima zasto ti za sada više odgovara Sony?

Ovako, sto se dvojbe tice...za pocetak da kazem kako neces pogrijesiti da uzmes bilo kojega od dva navedena modela. Radi se o doista kvalitetnim aparatima u vrhu klase u kuju spadaju.

Treba uzeti u obzir da se radi o predstavnicima ultra compact klase, tako da performanse i nisu bas u prvome planu, iako su mogucnosti modela iz ove klase sve vece i vece i napreduju svakom novom generacijom aparata.

Izgled u ovoj klasi igra veliku ulogu! Sto se te kategorije tice i jedan i drugi model zadovoljavaju i kvalitetom izrade i kvalitetom i odabirom koristenih materijala.

Osobno, sto se izgleda tice dao bi malu prednost Sony - ju. Ne zbog izbora boja, koliko zbog kompaktnosti i vrhunske zavrsne obrade materijala koje T serija vec tradicionalno nudi.

Sto se performansi tice, vrlo su vrlo slicne kod ova dva modela.

Canon ima prednost sto se raspona ISO vrijednosti, koje podrzava, tice i sto se tice raspona objektiva, koji raspolaze gotovo 4x optickim povecanjem, sa znatnom prednoscu u sirokokutnom podrucju (25mm naprama 38mm kod Sony - ja) sto zna biti vrlo korisno i cini Canonu veliki plus kod mene.

Sony opet ima jako "fancy" stvarcicu...touchscreen vrhunske rezolucije i zavidnih dimanzija od 3 incha. Canon tu zaostaje iako niti njegov display nije za baciti...2,5 incha odlicne rezolucije, bez touchscreen mogucnosti.

Dakle da zakljucimo...puno odluka se kod biranja aparata iz ova klase donosi subjektivno...objektivno gledano Canon je u prednosti sto se performansi tice, dok Sony vodi ako gledamo estetiku, zavrsnu obradu i velicinu displaya. Razlike su male ali dovoljne da bi se ovakav sud mogao donijeti.

T serija je oduvijek moj favorit kada se radi o ultra compact digitalcima, tako da bi moj odabir bio T50, iako ti mozes odabrati i suprotno i dalje biti u pravu .

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    SE w810i
    Operater
    tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sony mi više odgovara zbog izgleda prvenstveno, touch screen-a, boje (mislim si uzeti crni), izgleda mi tanji...

ali problem je u tome što sam na nekim stranicama čitao da radi očajne noćne slike, da canon ima puno kvalitetnije slike i zbog toga sam trebao još nečije mišljenje jer stvarno ne želim kupiti fotić s kojim neću biti zadovoljan slikom... nije da sam profesionalac (ni blizu) ali stvarno na nekim forumima totalno poseru sony (uglavnom t seriju) i preporučaju canon...

hvala na odgovoru...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sony mi više odgovara zbog izgleda prvenstveno, touch screen-a, boje (mislim si uzeti crni), izgleda mi tanji...

ali problem je u tome što sam na nekim stranicama čitao da radi očajne noćne slike, da canon ima puno kvalitetnije slike i zbog toga sam trebao još nečije mišljenje jer stvarno ne želim kupiti fotić s kojim neću biti zadovoljan slikom... nije da sam profesionalac (ni blizu) ali stvarno na nekim forumima totalno poseru sony (uglavnom t seriju) i preporučaju canon...

hvala na odgovoru...
    Ako mislis aparat cesto upotrebljavati u mracnim uvjetima (birtije, nocni klubovi, pijanke...) savjetujem Canon! Iako uzmi u obzir da ce i sa njime biti neadekvatno fokusiranih (mutnih) i nejasnih fotografija.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    SE w810i
    Operater
    tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ako mislis aparat cesto upotrebljavati u mracnim uvjetima (birtije, nocni klubovi, pijanke...) savjetujem Canon! Iako uzmi u obzir da ce i sa njime biti neadekvatno fokusiranih (mutnih) i nejasnih fotografija.
    evo sad sam opet zbunjen... trebao bi mi između ostalog i za takve prilike... zašto ne sony u tom slučaju... čitao sam da ima nekih problema sa nekim bijelim točkicama...

fak... evo totalno sam zbunjen sad... imaš možda neki drugi prijedlog za digitalac do 3100-3200 kn (naravno ultracompact jer želim da mi doslovno stane u džep )

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    HTC Magician
    Bodovi
    5.858
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.858, Nivo: 18
    Bodovi: 5.858, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa nije valjda da ti se Sony više sviđa zbog crne boje i touchscreen ekrana?!
    Što,dobro ti pristaje uz novu obleku

Ma šalim se,pa sigurno i sam znaš da se digitalci biraju po karakteristikama a ne po izgledu.Do 3000 kn po meni definitivno Ixus 850,odnedavno sam ponosni vlasnik istog i mogu reći da je izvrstan...a dobro i izgleda
    Vjeruj mi,dovoljno je tanak i zgodan za nositi.Svakako uzeti torbicu.

BTW Probao sam i DSC-T50 i mogu reći da se,po meni,ne mogu uspoređivati

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    SE w810i
    Operater
    tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, definitivno mi je ljepši od canona, a sudeći po drugim forumima mišljenja su podijeljena, neki seru po canonu, a neki po sony-u pa sam zato pitao ovdje...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, definitivno mi je ljepši od canona, a sudeći po drugim forumima mišljenja su podijeljena, neki seru po canonu, a neki po sony-u pa sam zato pitao ovdje...
    I jedno i drugo je pristrano i nije realno!

Opaske i savjete treba dijeliti komparirajuci modele aparata o kojima se govori ili oko kojih potencijalni korisnik dvoji!

U ovome slucaju valja spomenuti kako niti od navedenoga Canona niti Sony - ja ne mozes ocekivati cuda u mracnoj atmosferi, jer se radi o ultra compact modelima koji niti imaju objektive koji bi u takvim uvjetima dali svoj maksimum niti im je snaga bljeskalica takve vrijednosti da bi mogla kompenzirati nedostatke objektiva u takvim situacijama. Valja i spomenuti cestu pojavu "crvenih ociju" pri fotografiranju ljudi u uvjetima smanjena svjetla, zbog smjestaja bljeskalice vrlo blizu objektiva.

Canon ima malu prednost zbog podrzavanja vecih ISO vrijednosti!

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove