Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 41
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool Koji digitalac do cca 1600 kn?

Znam da sam stoti koji pita isto ovo pitanje, al kaj ću...
    fotić mi treba prvenstveno za slikanje vanjskih i noćnih (bircevi, klubovi)druženja plus naravno neka putovanja gdje bi slikal sve i svašta...zgodno bi bilo da mogu snimit i pokoji filmić sa zvukom a da nije preloše kvalitete...upravo gledam neki katalog hg spota i upali su mi u oko canon powershot a530, a 540, a610- načelno tu negdje mi se kreće i platežna sposobnost...znači nekih 1600 kn al ak je u to uključena i dodatna kartica,baterije s punjačem i neka torbičica ne znam dal trežim 2mach?!
    načelno sam gledao olympuse (npr. fe 190) al vidim po temama da baš i nisu omiljeni...inače zanimaju me i neke 2. marke ak netko misli da ima nekaj dobrog (il boljeg u ovom KN rangu)..svaka pomoć il savijet bit će mi od velke koristi....fala unaprijed

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa k vragu nije valjda da ste baš meni odlučili uskratit pomoć
    svejedno, dajte bar neko mišljenje o navedenim aparatim... fala

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.363, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma Bimbi je majstor za fotoaparate.. a koliko meni moje skromno znaje dopusta, ja bi ciljao na canon a610, al mislim da nece ici kartica i fotic za 1600.. pogledaj malo cijene po netu..
    i obrati paznju, na opticki zoom, velicinu dipleya, megapiksele, i image stabilizer..
    i onda svedi na neki uzi izbor.. pa cemo dalje pomagati.. i cekaj da se Bimbi pojavi, zaj zna puno vise nego ja..
    Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moje je misljenje da ti uzi odabir i nije los! Dapace smatram kako je logican i ima smisla. S obzirom na iznos novca koji si namjerio izdvojiti za foto aparat modeli koje si naveo u svome prvome postu, logican su odabir. Mogao bi se tome pridodati jos koji model od Pentaksa ili Sony - ja...ali necemo sad cjepidlaciti!

U konacnici, dakle, od navedenih, moja bi ti sugestija bila da se odlucis na Canon A540 model! Radi se o recentnijemu modelu i od A53 i od A610. Navedeni model sasvim je pristojan za nekoga tko tek ulazi u svijet digitalne fotografije. Vrlo dopadljiv, ne prevelikih dimanzija, a opet prihvatljive ergonomije. Nesto vecega raspona objektiva od konkurentnih modela, prilicno dobre optike. Pohvale bi i display - u uputio, koji je kod ovoga modela vrlo blizak kvaliteti onih ugradjenih u Ixus modele.

Sto se SW a tice...vrlo je logicno slozen i omogucava novom korisniku da se prilicno lagano i brzo navikne na sustav menu - a. Takodjer aparat posjeduje i Apert. pri. i Shutter pri. mode, tako da nakon pocetnoga ucenja omogucava i nesto sitno slobode pri odredjivaju parametara fotografiranja korisniku koji je osnove vec savladao. Najbolja reklama modelima A530 i A540 su korisnici. Osobno poznam prilican broj ljudi koji se odlucio na ova modele zbog njihovih karakteristika i pristupacne cijene i nitko nije bio razocaran!

Na zalost ovaj model + SD/MMC kartica + punjac i baterije nikako nece ici za 1600 kn sve zajedno!

Ukupna cijena ovisi o velicini kartice na koju ciljas i o kvaliteti punjaca i baterija koje mislis uzeti, ali najjeftinije sto ces naci ovaj model u RH je 1500 kn (dakle govorim samo o aparatu bez kartice, baterija i punjaca).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj pogledati ovaj model SONY DSC W30, uz njega dobijes sve osim memorijske kartice.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel vrijedi kaj ovaj HP Photosmart M525

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL Pregledaj post
    Probaj pogledati ovaj model SONY DSC W30, uz njega dobijes sve osim memorijske kartice.
    to je meni second aparat.. ono za stalno imat ne remenu, i fotkat pijanu ekipu po vani.. i vrijedi te novce.. al, ipak prema Canono o kojem pise Bimbi, nije mjerljiv.. jer ovo skroz mali aparat kojem odlicno radi mod Auto, svi ostali kao programabilni modovi, tesko daju rezultate bolje od onih na auto postavi. Dakle, to je klasican idiot, i nije mu svrha uvodjenje u svijet fotografije i kako svari funkiconiraju i sl, nego mu je svrha najobicnije info-slikanje (djece na priredbi, pijene budale, feste, rodjendani itd...)

Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.654, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hp nevalja ništa...

uzmi canon ili olympus
    Seriously?

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja nebi ni olympusa uzimao.. ima mi nekak totalno blesav soft..

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Trapavi Pregledaj post
    to je meni second aparat.. ono za stalno imat ne remenu, i fotkat pijanu ekipu po vani.. i vrijedi te novce.. al, ipak prema Canono o kojem pise Bimbi, nije mjerljiv.. jer ovo skroz mali aparat kojem odlicno radi mod Auto, svi ostali kao programabilni modovi, tesko daju rezultate bolje od onih na auto postavi. Dakle, to je klasican idiot, i nije mu svrha uvodjenje u svijet fotografije i kako svari funkiconiraju i sl, nego mu je svrha najobicnije info-slikanje (djece na priredbi, pijene budale, feste, rodjendani itd...)
    Pa koliko sam razumio covjeku i treba aparat za takvu namjenu.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja i dalje gledam i biram...fala na pomoći a ja ću se javit kad konačno neš uzmem...jel mi neko može neš više reć o olympusu fe190 i fe200 jel ih se isplati uzimat i dal se mogu mjerit s gore navedenim canonima...fala još1X

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesko da se mogu mjeriti, ali najgore od svega je cijena xD kartica koje idu u Olympuse

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da ne otvaram novu temu, što do otp 1300kn, jel vrijedi kaj ovo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...53145108290360

Veteran25000 Experience PointsTagger Second ClassSocial

Datum registracije
    Dec 2005
    Mobitel
    HTC Desire 510
    Operater
    VIP
    Godina
    38
    Bodovi
    33.654
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao hudac Pregledaj post
    da ne otvaram novu temu, što do otp 1300kn, jel vrijedi kaj ovo http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...53145108290360
    ima moj ujko taj fe-170

dobar fotić... snima ali bez zvuka... daklem nema mikrofona...

a i ekran je malo čudan za razliku od mog fe-180
    Seriously?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo mene s jednim pitanjem za bambija -znam, znam..bimbi (il bilo koga tko kuži digitalce il ima neki od ova 2)
    koja je stvarna razlika i kako se to praktično manifestira između a530 i a540? vidim da ovaj novi ima 1mp više al to mi i nije bed jer i ovih 5 je neloše...a kolko gledam dost velka je razlika u cijeni(bar meni-od nekih 300 do 500 kn),taman za nužnu opremu,kaj ne? pa čisto dal je i razlika u kvaliteti očita il je to tek ušminkan i neš malo poboljšan model? fala

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao glaw Pregledaj post
    evo mene s jednim pitanjem za bambija -znam, znam..bimbi (il bilo koga tko kuži digitalce il ima neki od ova 2)
    koja je stvarna razlika i kako se to praktično manifestira između a530 i a540? vidim da ovaj novi ima 1mp više al to mi i nije bed jer i ovih 5 je neloše...a kolko gledam dost velka je razlika u cijeni(bar meni-od nekih 300 do 500 kn),taman za nužnu opremu,kaj ne? pa čisto dal je i razlika u kvaliteti očita il je to tek ušminkan i neš malo poboljšan model? fala
    Bambi

Sto se razlika izmedju dva navedena modela tice:

Razlika u broju MP chipa je najsitnija i najneznatnija razlika izmedju ova dva modela. Naime vec sam objasnjavao u vise navrato po forumu, da razlika u 1 ili 2 MP kod ovako malih chipova (rezolucije iznad 5 MP) nije znatna i da je dobitak vecim brojem MP u ovoj klasi naprimjetan na kvaliteti fotografije.

Veca rezolucija u ovim se slucajevima moze prokomentirati kao prednost samo u slucajevima eventualnoga krivoga kadriranja, pa bi nesto veci broj MP tada ostavio dovoljno mjesta za crop, pa onda razvijanje, iako je za prosjecnoga korisnika i u tim slucajevima 5 MP sasvim dovoljno!

Ostale razlike koje ova dva modela imaju su po meni bitnije!

Dvije su osnovne razlike pored gore navedene:

1. Velicina display - a
    2. Mogucnosti manuelnih intervencija pri fotografiranju

Tako A530 ima display dijagonale 1,8 incha nesto losije rezolucije od modela A540, koji ima znatno veci display dijegonale 2,5 incha i bolje rezolucije i, kazu, realnijega prikaza boja.

Pored toga A540 ima i Shutter PRi i Aperture Pri. modove fotografiranja koje korisniku omogucuju manuelne intervencije korisniku pri podesavanju parametara fotografiranja. Ovo nije itno ako se za stalno mislis opredjeliti za auto opciju, ali je zgodno ako korisnik nakon nekoga vremena bude zelio i manju dozu kreativnosti.

S obzirom na sve navedeno razlika u cijeni 300-500 kn izmedju ova dva modela je opravdana.

Detaljne specifikacije oba modela:

A530:

http://www.canon.com.au/products/cam...530_specs.html

A540:

http://www.canon.com.au/products/cam...540_specs.html

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fala bimbi (ono je bila šala jer sam i pod nekim 2.postovima vidjel da ljudi griješe, a to pomalo šiziš)..ovu 1.razliku koju si navel sam skužil, al fala za ovo 2. jer to sve i ne bi iz suhih karakteristika skužil...moram priznat da sam se nadal da ćeš mi olakšat i reć da je gotovo isto, a sad sam opet u dilemi
    do skorog...pisanja

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Note 2
    Operater
    '91
    Bodovi
    11.363
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolka je cijena tog?

Malo me zatekao komentar nekog usera koji se nalazi na toj stranici, ne bi ocekivao takvu nepouzdanost od Canona, ja nikad takvih problema nisam imao..

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja bi uzeo njega, al nakon onog komentara, neznam, jel to neko prenadrkan ili .... gledam glavne razlike koje je bimbi naveo i čini mi se da je za moje potreba taj OK, a i cijena sa karticom od 512 je ok, što vi mislite o onom komentaru?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    mda compact
    Operater
    T-mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sony w50 ili neki model olympusa do te cijene dr sve je lose prema ovome

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo mene opet, al nažalost ne s info koji sam digitalac kupio već s novim pitanjem...kak nikak da dobijem novce od kojih sam planirao kupit fotić, došao sam u nove nedoumice..
    znači,svrha i fotkanje ostaju isti al sad sam snimio još neke fotiće pa me zanima neko njihovo rangiranje i kaj je najbolje za ubost od njih?
    -olympus mju600
    -canon ixus60 (popizdio sam kad sam vidio kak je 65ica dobra al mi je preskupa, a ovo mi djeluje slično samo s manjim displejem)
    + već ranije spominjani i savjetovani canon powershot a540
    naročito me zanima usporedba ixusa i mjua jer bimbi mi je već a540 razradio (s tim kaj me zanima i odnos a540 s ova 2 fotića)
    ...nadam se da ne tražim previše, a i da će novci uskoro sjest pa da i ja konačno kupim digitalac(btw. za sad se još uvijek služim curinim olympusom fe100i nešto - pa zato vjerojatno i pomalio guram uvijek i neki njihov fotić u pitanja)
    fala svima još 1X

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo mene opet, al nažalost ne s info koji sam digitalac kupio već s novim pitanjem...kak nikak da dobijem novce od kojih sam planirao kupit fotić, došao sam u nove nedoumice..
    znači,svrha i fotkanje ostaju isti al sad sam snimio još neke fotiće pa me zanima neko njihovo rangiranje i kaj je najbolje za ubost od njih?
    -olympus mju600
    -canon ixus60 (popizdio sam kad sam vidio kak je 65ica dobra al mi je preskupa, a ovo mi djeluje slično samo s manjim displejem)
    + već ranije spominjani i savjetovani canon powershot a540
    naročito me zanima usporedba ixusa i mjua jer bimbi mi je već a540 razradio (s tim kaj me zanima i odnos a540 s ova 2 fotića)
    ...nadam se da ne tražim previše, a i da će novci uskoro sjest pa da i ja konačno kupim digitalac(btw. za sad se još uvijek služim curinim olympusom fe100i nešto - pa zato vjerojatno i pomalio guram uvijek i neki njihov fotić u pitanja)
    fala svima još 1X

Vrlo je tesko presuditi izmedju mju 600 i Ixus 60 modela, jer se radi o doista slicnim modelima foto aparata. Lice kao jaje jajetu kako vanjskim izgledom i dizajnom, tako i mogucnostima koje nude korisnuku.

Ovo je jedna od onih dvojbi u kojoj ne mozes pogrijesiti bilo sto da odaberes.

Moja bi preporuka isla u drugome smjeru: ako vec idealiziras Ixus 65 kao idealan model za tebe, ne vidim tasto se ne bi odlucio za kupnju toga modela, jer ja razlika u cijeni izmedju Ixus 60 i Ixus 65 modela doista neznatna.

Bilo je vec tema o ovoj dvojbi pa navodim neke linkove:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=ixus

Za daljnja pitanja slobodno se obrati u temu

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A daj reci kakvo je tvoje mišljenje o odnosu ta 2 fotića kontra canon a540?
    a kaj se razlike u cijeni tiče-kolko vidim 65ica je nekih 300tinjak kn skuplja - što bi mi, opet, bilo dosta za one neke dodatne stvari koje su nužne...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A daj reci kakvo je tvoje mišljenje o odnosu ta 2 fotića kontra canon a540?
    a kaj se razlike u cijeni tiče-kolko vidim 65ica je nekih 300tinjak kn skuplja - što bi mi, opet, bilo dosta za one neke dodatne stvari koje su nužne...
    Puno se vec o ovome pricalo, tako da nemam reci nista novo. Mozes malo i prekopati po ovome dijelu foruma definitivno ces naci i moje postove koji objasnjavaju ovakve usporedbe!

Ono bitno je da je ovakve aparate dosta nezahvalno usporedjivati. Jer i mju 600 i Ixus 60/65 spadaju u ultra compace klasu foto aparata, dok je A540 compact klasa.

Aparati ultra compact klase korisnike vise privnace izgledom, svojim malim dimenzijama i estetikom izrade, nego li karakteristikama i mogucnostima koje nude u radu.

Compact aparati i dalje zadrzavaju relativno male dimenzije i masu, ali su ipak veci i nesto nezgrapniji od ultra compact aparata. Na racun toga imaju i nesto vise mogucnosti.

Tako npr A540 ima i Apert. pri. i Shutter pri. modove koje niti mju 600 niti ikoji od Ixusa nemaju. Radi se o nekim mogucnostima manuelnih zahvata na parametrima fotografiranja koje korisniku omogucavanu nesto vise kreativne slobode u radu. Tako da ako zelis sto vise opcija za ulozeni novac, da se tako izrazim, odaberi A540. Morati ces se tada pomiriti sa nesto vecim aparatm, vece mase.

Ako ti navedeno nije bitno, znas da ces aparat uvijek koristiti u auto modu fotografiranja i nemas afiniteta da ucis o fotografiji, a zelis vrlo lijepo izgledajuci aparata, malih dimanzija i mase, tada odluci izmedju mju 600 i Ixusa 60/65.

Sto se razlike u cijeni izmedju dva navedena Ixusa tice u pravu si...radi se o kakvih 250-300 kn. Ja sam malo zabrijao, mislio sam da je manje u igri!

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Najmanji digitalac
    By cyberphere in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 01-03-2004, 20:54
  2. koji digitalac do 2500 kn
    By dvd in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 19-02-2004, 14:09
  3. Još jedno, hm, sportsko pitanje
    By Sljaka in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 20-05-2003, 20:59
  4. mobitel koji pliva na vodi?
    By gIK in forum Sony Ericsson