Je***o...uredništvo će biti počašćeno što tako marljivo čitaš njihov magazin![]()
...naime, svakim danom otpada po jedan list...to je prvi puta u ovih 3 godine, koliko kupujem mobil, i jaaaaako sam se razočarao...![]()
![]()
![]()
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Je***o...uredništvo će biti počašćeno što tako marljivo čitaš njihov magazin![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Meni se do sada raspao jedino ljetni dvobroj.
Inače, u posljednje vrijeme, iako i dalje kupim oba časopisa, jako malo čitam. Prelistam prvi dan i onda ih odložim. Čak se mislim prestati kupovati.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
meni je časopis skroz smeće..
- nije dobro tj. nekavalitetno je uvezen, sav se raspao, nisam ga ni 4 puta uzeo u ruke i ima nekvalitetan papir
- kupio sam onaj "veliki test" fotoaparata o svakom fotoaparatu 2 rečenice
- grafički je skroz loše rješeno, da pojasnim... sam koncept je užasan nema nikakvog reda slika je stavljena samo da bi se text poriktao da na nešto liči... malo ozbiljnosti nebi škodilo...
- članci i sam sadržaj nije baš zapanjujuće zanimljiv... nekako mi i dosadan.. ništa novo sve nešto smuljano...
- piše da su slike sa testa o fotoaparatima na sajtu... ja ih nisam našao sajt je skroz nepregledan... Nakraju ništa nisam znao o tom fotoaparatima pa sam na netu tražio o njima... na kraju nisam niti uzeo fotić koji je bio u mobilu
Zadnji uredio Compov : 20-01-2007 u 00:09
Seriously?
Zaje*avas, jel'![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Zašto trošiti vrijeme i riječi na nešto što se smatra smećem? Ja osobno ne bih potrošio niti napisanog znaka za nešto za što imam takvo mišljenje.
Mislim da je Mobilov papir veoma dobre kvalitete, a to što se raspao ne treba generalizirati. Uvijek postoji mogućnost greške na tiskarskom stroju za pojedinačne slučajeve. U redakciju nam se nije nitko javio s tim problemom za broj 82/83.
Veliki test fotoaparata je test a ne tekst! Zato tamo postoje opširne ocjene kvalitete fotografija nakon testiranja, tehničke karakteristike fotoaparata i kratki tekst. Ocjene kvalitete fotografija se ne nalaze baš po Internet stranicama. O grafičkom rješenju ne bih raspravljao jer su za to u redakciji plaćene osobe koje su išle u školu za taj posao, a uvijek se nekome nešto (ne) sviđa. Nemoguće je napraviti novine da se u njima svima sve sviđa. Na kraju krajeva ne postoje novine koje pročitam(o) od prve do posljednje stranice i da je sve zanimljivo u njima.
Fotografije s testa su na Internetu, samo nisu bile dovoljno istaknute.
Opet ponavljam, ako se nekome nešto ne sviđa u magazinu može nazvati redakciju, poslati mail ili navratiti u redakciju i dati prijedloge što bi volio čitati u magazinu ako ga magazin zanima te što nije dobro u njemu. Ako ga ne zanima sam magazin onda su kritike na račun magazina očito odraz nečega drugoga.
Pozdrav svima na forumu.
magazin bi prvenstveno trebao biti o mobilnim telefonima,a manje o drugim stvarima.kvaliteta uveza i papira nije losa,ali i meni se nekoliko puta raspao.
to je moje misljenje.
Današnji mobiteli su evoluirali, pa tako i sam magazin. Upravo u ruci držim LG KG920 koji ima fotić od 5 megapiksela, MP3 player itd. Nije li logično da se i Mobil mijenja? Na kraju krajeva, magazin je dobio i gotovo 30 dodatnih stranica u trenutku kad se prešlo na multimediju. Recenzije mobitela su dovoljno dugačke da se o mobitelu može sve saznati. Mobiteli i takvi tekstovi ipak prevladavaju u magazinu.
Velik broj čitatelja pozdravlja ideju o multimediji u magazinu, pa nijedne se novine nas svijetu ne rade za redakciju nego za čitatelje! Radiš ono što ljudi žele čitati, inače bismo propali već nakon dva-tri broja da nije tako. Mobil izlazi već osmu godinu i to nije mala stvar.
Što se tiče uveza magazina imali smo problema s tiskarom prije nekoliko brojeva, ali ne našom krivicom nego zbog njihove greške. Pa nismo valjda blesavi raditi novine za koje znamo da ih čitatelji arhiviraju, a da se raspadaju. Bila bi to samoubilačka misija i to nikada ne bih dopustio. 1999 godine i ja samo bio čitatelj ovih novina i jedva čekao dan kad će novi broj izaći na kioscima. I tako je trajalo sve do 2002. godine kad sam počeo pisati.
Što se tiče uveze, ja nemam nikakvih prigovora... Sve je "na kupu"...
jedina mala zamjerka bi išla na test Samsunga D900... Nime napisali ste, citiram: "D900 nije samo najtanji klizni telefon na svijetu, nego i tehnološki superioran"
A u cijelim tekstu ste fokusirani na dimenzije, displey i kemru... jedino što se od te "tehnološke superiornosti" tiče, spomenuli ste "living world" funkciju i to da ima TV izlazi i preglednik office dokumenata... Po meni ste možda još malo trebali "približiti" soft D900_ke čitateljima i možda potkrijepiti ono što sam gore citirao...
Nekako ima dojam da u broju 82/83 preferirate SE_e, imaju čak 3 testa SE_a iz W serije i K510, dok je samo jedan test Nokie (8800s) i jednog Samsunga...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Meni su također ljetni, proljetni brojevi svi raspadnuti, stranice se same odljepe to je na jedno 3-4 broja. Mislim da uslijed topline popusti NEKVALITETNO ljepilo (ljepljenje). Sad čitam da se desilo u ovom broju, stvarno užas, na sreču meni nije.
naravno da se Mobil mora mijenjati,ali ste jedno vrijeme pretjerivali sa testovima fotoaparata, audiofilskih uredjaja(koje si mali broj ljudi moze priustiti) i TV-a.kakve veze pojacala i recieveri imaju sa mobilnoscu?ne kazem da toga ne treba biti u modernom magazinu koji se bavi multimedijom,ali misljenja sam da ne treba pretjerivati.
To je vjerojatno njihova politika uredništva i materijala u časopisu. Mislim da pišu i iz razloga da popune formu u časopisu da dobe na sadržaju, bilo bi bolje kad bi isključivo bili orjentirani na mobitele i mobilne komunikacije i popratni suftver. Sve ostalo neka je rezervirano za ostale časopise, mislim da neki ljudi i ne kope Mobil ako žele nešto pročitat o fotoaparatu zato postoje ostali magazini.
Slažem se s tobom u vezi Samsunga D900 da novinar nije kroz tekst baš opravdao tvrdnju kako je D900 superioran mobitel.
Što se tiče bilo kakvih preferiranja testiranja određenih mobitela ona su u potpunosti isključena jer se u svakom broju Mobila objavljuju svi mobiteli koje se testira odnosno koje dobijemo u redakciju. Sjećam se brojeva kad smo znali imati po četiri Nokije, na primjer. U ovom broju koji izlazi 1. veljače nemamo niti jedan Samsung jer nismo dobili ništa za testiranje, odnosno kad smo ih tražili rekli su da nemaju ništa novo.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ma meni sve ok s uvezom![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
70% brojeva su mi se raspali.
Očito je da sa velikim djelom imaju problema.
Također dobro bi došlo poboljšanja.
Ako se već radi test nekog uređaja onda neka to zaista bude TEST, a ne nešto što mogu naći na gsmareni za 2 sec.
Mislim da ne trebam ovo dalje objašnjavati, svima je jasno.
o bože samo kažem pa takva je tema
misliš?Mislim da je Mobilov papir veoma dobre kvalitete, a to što se raspao ne treba generalizirati. Uvijek postoji mogućnost greške na tiskarskom stroju za pojedinačne slučajeve. U redakciju nam se nije nitko javio s tim problemom za broj 82/83.
ako je VELIKI test onda očekujem o svakom fotiću više od informacije koliko ima megapixela i jel zrnata slika u mraku bez blicaVeliki test fotoaparata je test a ne tekst! Zato tamo postoje opširne ocjene kvalitete fotografija nakon testiranja, tehničke karakteristike fotoaparata i kratki tekst. Ocjene kvalitete fotografija se ne nalaze baš po Internet stranicama. O grafičkom rješenju ne bih raspravljao jer su za to u redakciji plaćene osobe koje su išle u školu za taj posao, a uvijek se nekome nešto (ne) sviđa. Nemoguće je napraviti novine da se u njima svima sve sviđa. Na kraju krajeva ne postoje novine koje pročitam(o) od prve do posljednje stranice i da je sve zanimljivo u njima.
samo? ma bravoFotografije s testa su na Internetu, samo nisu bile dovoljno istaknute.
Seriously?
Ja osobno nemam nikakvih zamjerki za kvalitetu uveza jer je svaki dobiveni broj jos na hrpi i niti jedan list nije otpao...
Ljetni dvobroj se raspao i taj broj je jedina zamjerka...
Sto se tice testa fotica, mogli ste staviti malo vise podataka o pojedinom navedenom uredaju...
Bas me zanima sljedeci broj koji izlazi u veljaci gdje ste najavili test fotoaparata na mobitelima od 3 megapiksela...
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Eh compov... onda ti lijepo čitaj Bug. Imaju mnoogo veću ekipu, vjerujem da dobiju i više novca i prave bolje recenzije fotoaparata nego mobil...
zašto... prvo mobil je pretežito za mobitele... a onda se u drugi plan stavljaju dodatni sadržaji,... vezani za multimediju...
dok je Bug recimo jedan sveobuhvatan časopis... i često ima različite main teme koje detaljno opiše...
U bugu nikad nećeš vidjeti detaljno opisan neki mob kao u mobilu, niti ćeš u mobilu vidjeti detaljno opisan neki tehnički uređaj koji nije mobitel opisan bolje nego u bugu.
Na kraju krajeva... ti baš ono očekuješ da stvarno časopis mora imati sve.. čak i ako mu to recenzioniranje nije na prvom mjestu.
Ti jesi Advance user što se tiče računala, pa predpostavljam i interneta, i sam dobro znaš da na kraju ako želiš odabrati dobar fotoaparat, završiš pretraživanjem foruma o negativnim i pozitivnim stranama te čitajući mnoooogo online recenzija...
zašto mnogo... jer te jedna ne može zadovoljit...
Istina je da i ja tako radim...
Samo što ja drugačije shvaćam časopise od tebe...
Meni je mobil hr kao i bug i slični super štivo na WCu ili općenito kad mi je dosadno... da nema previše teksta, da ima zanimljivih slika i da mogu vidjeti ponešto zanimljivo...
Nikad nebih ( ako sam neodlučan u vezi tehnikalije koju namjeravam kupit ) kupio neki časopis samo zato što u njemu ima ta recenzija...
recenzije kake oću tražim na internetu a mobil bug itd me zabavljaju i informiraju kad je dosadno...
eto ujedno bih predložio malo više zabavnog sadržaja u časopisu.
neke nagradne igre, križaljke, viceva... itd... možda i rubrika uradi sam... ( na jedno 2 stranice )
To i mene zanima... Vjerojatno se radi o triju D900-K800-N73...
A sličnih usporedbi ima i na gsmareni...
u biti postoji ta usporedba... Evo link... neznam zašto, ali vjerujem da će baš ta tri moba usporediti (tj njihove kamere), možda ubace i N80...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
U tome i jest stvar...čak i testovi mobitela su manjkavi, imaju mana da pamet stane.
Ako je tako onda neka se drže testova mobitela a ne petljaju okolo po drugim temama jer ih ionako samo malo dotaknu onako bezeze tek toliko da ih se spomene, a troše dragocjeno mjesto na papiru.
Hebeš to.
I kad ih pitaš zašto nisu kod toga aparata spomenili ovo ili ono onda ti odgovore da su ograničeni brojem stranica i da uredništvo nije dopustilo toliku sveobuhvatnu recenziju mobilnog uređaja.
Pa mislim koji vam je...
Onda dobijemo eto takav časopis koji je nigdje...recenzije loše jer nema mjesta, a na stranice bubaju neke gluposti koje možeš pročitati da ne kažem i u sportskim novostima![]()
Bookmarks