moraš imat originalan motorilin software. onaj pc tools. ja sam se par puta spojio s e1000 i ne preporučam ti to. ode 50 kn na učitavanje 2 stranice
zanima me da li bi se kako moglo pristupati internetu preko gprs-a sa mobitela (v360) a ne da mi mobitel služi kao modem za dial-up ?!
moraš imat originalan motorilin software. onaj pc tools. ja sam se par puta spojio s e1000 i ne preporučam ti to. ode 50 kn na učitavanje 2 stranice
...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360
I mene zanima kako i što podesit na PC-u i na V360, te koji točno sve software mi triba da bi mi pc išao preko V360 gprs (ili još bolje EDGE) veze.
jer sam nabavio v360v i sad ću je flešati originalnim motorola softwerom (onaj vodafone je smeće) i spojit se preko t-scum-ovog web & walk.
Paljudi ako znate rješenje na ovaj problem pomozite.
mislim da trebaš imati motorola phone tools, ali ne preporučam ti to, poguta svu lovu sa računa kad otvoriš 5 stranica...
Everybody’s in the place – let’s go-Prodigy.gLemon is in the water.Počivao u miru!
I ja sam experimentirao s tim, uspio sam jedino preko motorala phone tools, učitalo jednu stranicu, pogledao stanje na računu i nikad više.
Jeftinije ti je DSL uzet, i to flat za tu lovu.
koliko sam ja upoznat kad se uzme web & walk u t-coma onda imaš 1GB prometa podataka za 100 kn. Ako sam u krivu molim da me ispravite.
Bas i mene zanima takva vrsta povezivanja i mislim da bi moralo raditi.Izvorno postao jole0909
Ako netko nesta vise zna neka podjeli sa nama neupucenima. Seljacima bi to rijesilo povezivanje na internet jer nemaju svi adsl.
povratak motoroli :)
Evo ja sam uzeo Wen 'n' walk i najmanju pretplatu u t-scuma spoji motorolu v360 preko usb-a na pc i pčim internetom. brzina je zadovoljavajuća (iako puno varira) oko 2 puta brža od modema jedino što sam ja u ZG-u pa možda i to ima veze s brzinom.Izvorno postao mali David
Najveći problem vidim u tome što nikad neznaš koliko si potrošio razgovarao sam i s korisničkim centrom od t-mobila i oni kažu da će poslati poruku kad si potrošio svoj 1GB mjesečnog prometa.
pa ako ima ko kakvih pitanja slobodno mi se obratite na PM.
Zadnji uredio jole0909 : 30-11-2006 u 00:49
Da nadopunim. Isprobava sam razne MP-ove (yuet 1.8, Diabolic53 1.3, HotMix) te original motorolin software i onaj vodafone softwer kako se ponašaju kad V360 postavljena kao modem na pc-u (spojeno preko USB kabla).
Zaključak je sljedeći ako vam je bitna brzina spajanja na internet tada obavezno koristite HotMix MP. Sve ostalo je značajno sporije!
Dok Hot Mix u prosjeku postiže u downloadu 20-25 kbps ostali ne prelaze maximalnih 14kbps (prosjek 9kbps). A maximalna brzina u downloadu koju sam dobio s Hot Mix-om je 40kbps.
Pretpostavljam da je tome razlog što mi jedino Hot Mix zna prepoznati EDGE dok sav ostali software to nezna (prepoznaju jedino GPRS).
Eto budem li imao još kakvih spoznaja o mobilnom internetu preko V360 javiću vam na ovaj post.
Baš ti hvala, ovo su dragocijene informacije. Ja ću se još malo strpiti da vidim hoće li uskoro vip odgovoriti na web'n walk, ako ne, onda prelazim u t-mobil.
Evo instalirao sam noviju verziju drivera (neznam jeli zadnja) za motorolu na pc. Drivere sam našao na www.howardforums.com pod topicom Motorola driver package 2.6.2 posted to Motodev (2K/XP/Vista, 32/64-bit)
Kako je za doći do filova potrebna registracija ja sam se registrirao skinuo file (samo onaj 32-bit) i stavio ga na dolje navedenu stranicu.
http://www.srima-windsurfing.net/v36...2_v2.6.2.0.zip
S obzirom da sam nakon instalacije drivera počeo dobivati čudne brojke prilikom downloda (120, 130, 150, 230 ... kbps u jednom momentu i 310kbps) zamolio bi vas da mi preporučite neki dobar i sigurno provjeren program koji mjeri brzinu UL i DL. Kako bi bio siguran koliko su novi driveri popravili situaciju.
evo ti uputa ako se spajas preko Bluetootha.
http://web.vip.hr/vodafone.vip/SPAJA...VIPnetXPKN.pdf
dobar grah daleko se čuje
Cim sredim komp, isprobat cu nesto. Sada mi neradi sa motorolom. Za brzinu nisam strucan, samo znam da neki izrazavaju brzinu u bajtima a drugi u bitima i brzinu koju si sada dobio je ista koju si imao i prije samo je drugacije izrazena. Edge i ide do brzine od oko 400 kbps (ako sam ovo dobro napisao)
A gprs ide do oko 210 kbps.
A za NeReDa
Je to je kada ides bez MPT, ako imas instaliran motorola phone tools on ti iz moba procita koje konekcije imas ili konekciju, odaberes jednu, i poslje se spajas tako da pokrenes MPT i kliknes doljnu ikonu Internet i za 2 sek si na netu bez konfiguracije bilo cega.
Edit
Mislim da sam vidio da MPT ima i log datoteku, a mislim da mozes i pratiti brzinu i kolicinu podataka koju prenosi. Ja imam verziju 4.2.1a i radi izvrsno
Zadnji uredio mali David : 15-01-2007 u 11:35
imam MPT v3.nešto i konekcija koju mi on napravi je u potpunosti neupotrebljiva. Konekciju sam postavio po uputama od t-mobila za spajanje na internet.
Što se tiče količine prometa sam mobitel bilježi količinu prenesenih byta tako da to nije problem. A očitavanje brzine sam proba sa 4 različita programčića i svi mi oni pokazuju te vrjednosti +/- 5%.
Jedino sam primjetio da brzina prjenosa ovisi i o dobu dana ujutro i do 3 popodne veza praktički neradi, popodne se popravi na nekakvih 10kbps dok iza 11 navečer stvar funkcjonira genijalono (u to doba i dobivam ove čudne brojeve od 100 pa čak i 380kbps)
a što se oznaka tiče malo slovo "b" treba stajati za bit
a veliko slovo B za bajt.
EDGE ide do 220 kbit/s a GPRS do 60ak kbit/s
A za NeReDa
Ja sam stavio uputu za spajanje kada nemas uopce postavke u telefonu i bilo kakav soft na kompu vezan za telefon. S takvom se konekcijom spajam s nekoliko telefona (Motorola, Nokia, SE ...)
dobar grah daleko se čuje
Koliko znam brzina EDGE i GPRS ovise i o mobitelu tj. koliko kanala podrzava. To je ono recimo 4+2 i sl. tako da su brzine kod nekih vece nego ovih 220 i 60. Znam sigurno da je brzina GPRS-a priblizna ISDN-u sa 2 kanala, a to je 128. mislim da je GPRS nesta malo manje od toga (teoretska brzina).
Uputa za spajanje je ok. i to vazi samo za vip, jer t-com ima drugu "extra initijalization commands" i naravno jos neke postavke. I naravno konekcija putem bluetootha je zakon.
Nacin na koji funkcionira sa MPT je drugaciji jer on izravno komunicira sa mobom. On cita web sesion na mobu i ako tamo ima konfigurirana konekcija on ju koristi za spajanje.
Dakle MPT se spoji sa mobom, a mob se spaja na net.
Kada se spaja bez MPT-a onda mob sluzi samo kao modem i sve postavke moraju biti na kompu.
Bookmarks