editiraj boot tablicu, ona ti je u rootu C diska vjerovatno
naime imam dva os-a. jedan xp a drugi je vista i svaki na svojoj particiji naravno.
sad bi ako ima netko volje da meni objasni kako da izbrisem vistu i da mi nema vise onog screena di mogu birat u koji cu os uci.
znam da je najlakse formatirat.ali onda ce mi ostat to gdje ja mogu birat koji cu os da upalim.
ili barem nek mi da netko link na kojem je to sve lijepo objasnjeno i opisano.
step by step.
thx.
editiraj boot tablicu, ona ti je u rootu C diska vjerovatno
odeš fino u XP na Control Panel > System > tab Advanced > imaš pod "Startup & Recovery" gumb Settings > u novom prozoru na "Edit" i tamo samo izbrišeš redak koji govori o Visti. pazi što radiš!![]()
sve je u redu.
fino sam je zbrisao formatiranjem iako nisam htio tako,nije mi se dalo cekat.
samo je trebalo jos neke stvari napravit da maknem onaj screen kod odabira os-a,a to mi je pomogao frend.
![]()
Nemojte instalirati XP i Vistu zajednu jer to nisu isti Operacijski sustavi, tj. nisu na istoj osnovi radeni.
Ja sam imao problema zbog toga!
kakvih si problema imao?Izvorno postao melody
A ljudi koji imaju Win i Linux npr.? Još manje su slični a opet sve uredno radi..Izvorno postao melody
Uglavnom daj nam reci te probleme![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Cura mu je zatrudnjela.Izvorno postao XLR8R
![]()
ontopic: ne bi trebalo bit nikakvih problema ili![]()
Bilo bi bez veze da otvaram novu temu pa ću pitati ovdje.
Kako promjeniti "Earlier version of Microsoft Windows" promjeniti u Windows Xp? To me već duže zanima, ali se ništa ne usudim dirati.
Imam 2 particije (C i D ) i na obje sam imao snimljene windowse XP.Htio sam isprobati win Vistu pa sam formatirao C disk i instalirao Win Vistu.Ali sada je problem što mi se samo dižu Win Vista i na početku mi uopće ne nudi da odabirem izemeđu XP-a i Viste.U Startup and Recovery imam samo Vistu za izabrat!Šta da napravim?
EDIT by zerobravo : Novootvorena tema je premještena u odgovarajuču već postojeću temu zbog istog problema.
Zadnji uredio zerobravo : 08-01-2007 u 23:45
E
Perisa, ne mozes nista napraviti. To je jedan problem s kojim sam se i ja susreo.
"... Kako promjeniti "Earlier version of Microsoft Windows" promjeniti u Windows Xp?"
Ni ja to nisam uspio rjesiti;sjecam se jednom da mi se to rjesilo sam od sebe ...
Ostali problemi s kojima sam se susreo ...
Modem mi nije radio kako treba; zapoceo instalaciju drajvera i resetira mi se komp. i ne mogu ga vise dignut ... (rijesio sam to tako da sam prebacio modem u drugi utor na maticnoj ploci)...
Neke aplikacije mi nisu htjele raditi.
Uglavnom, nista mi vise nije kao prije instalacije Viste.
Sto se tice Linuxa, to nije Operacijski sustav Microsofta.
On je opet nesto drugo.
Sto se tice Viste, trebate imati dobru konfiguraciju za njega, a ne da instalirate na svoje stare kante ( kako za koga).
Imate u ovomjesecnom broju BUG-a nesto Visti malo vise pa procitajte.
Pitanje: Kako stavite ove citate kad pisete poruku?
Da bi citirao određeni post, koristi link "Quote" - zerobravo
Zadnji uredio zerobravo : 09-01-2007 u 02:02
To je valjda to.![]()
ovako, sad ja imam problem..
naime danas sam kupio laptopa od jednog tipa koji je instalirao Vistu i ostavio ju, i takvog mi poslao..
ja sam malo švrljao po toj visti, i mučio se oko wlana jer mi se ne želi povezati na ruter, odnosno uopće se wlan ne pali, a laptop ima wlan..
onda sam došao na ideju da instaliram XP jer će tamo raditi, ali tip mi je zaboravio poslati sve drivere, pa sam u banani..
i tako ja instaliram i restartam laptop i odmah mi otvara XP, vistu ni da pita..
onda sam ja napravio dualboot i sad imam opciju kad palim lap da izaberem, i odaberem vistu i cijelo vrijeme mi je crni ekran, radi lap ali vistu neće oćitati..
vista mi je na c, tako da mi piše:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windo ws Vista Ultimate" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Windo ws XP Professional" /fastdetect
a default mi je Vista, jer sam tako napravio..
sad ako nekome nije problem da mi kaže kako da ponovno bootam vistu..
da formatiram XP, i ako ga formatiram, će mi se bootat vista..
******www.media-project.org******
IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
Granice ne postoje za one koji ih ne vide...
Ne znam koliko puta trebam jos ponavljat!
XP i Vista ne mogu raditi zajedno!
BRONTH - Instaliraj ili XP ili Vistu, ne mozes imat oboje(bar ne jos dok se ne skuzi kako).
Bookmarks