resetiraj postavke...
probaj vani na svijetlu vidjeti jel fokusira... u zatvorenom i mračnom to teže ide...
uslikao sve skupa oko 1000 slika s novim sony h2 aparatom, i sad mi riknuo focus lock (valjda se to tako kaze)....jednostavno ne pojavljuje se ono zeleno kad stisnem do pola nego tek kad stisnem do kraja i onda trenutak prije nego okine pojavi se ono da oznaci da su fokus i ekspozicija namjesteni (valjda sam dobro objasnio, ako je koji termin pogresno upotrijebljen pardon my fotografsko (ne)znanje)
je li imao tko takvih iskustava, da nisam mozda sto krivo postavio u postavkama, iako mislim da sam sve postavke skuzio i da nema sto biti u njima.
manualni fokus radi, ali to je poprilicna zafrkancija kad trebas nabrzinu uslikati.
resetiraj postavke...
probaj vani na svijetlu vidjeti jel fokusira... u zatvorenom i mračnom to teže ide...
Seriously?
Mora da si nešto krivo u postavkama aparata namjestio.
Pregledaj sve postavke, a ako ti ne znaš što bi onda vrati aparat na tvorničke postavke kako ti je i kolega rekao.
hvala na pomoci, ali ipak mislim da je nesto riknulo.....mislim da postavke sve kuzim, tako da ne znam sto bi moglo biti, a i ne vidim nigdje neki centralni reset....ili mozda ipak......
Izvorno postao sizif
nema ti tu tipke za reset
Jedino da potražiš na netu noviji firmware ako postoji pa ga staviš na aparat
reset opcija mora postojati...
ali sumnjam da je to... odnesi na garanciju/servis ako nemaš garancije
Seriously?
Obično postoji opcija za vraćanje na default postavke, ali to nije ništa poput hard reseta.Izvorno postao Compov
Fotoaparati nisu nešto poput smartphone-a.
Postoji jedino opcija da se kablom preko kompa, ili preko mem. kartice nadogradi firmware.
Ako imaš garanciju onda pravac servis, a ako nemaš onda velim...probaj naći taj firmware na netu ako postoji.
Ja jos uvijek ne kuzim potpuno sto je tu problem?!
Ne moze fokus ne raditi...mislim moze ali to je jedna od osnovnih funkcionalnosti aparata...
Ja bih se kladio na to da si nesto sprckao po menu - ima.
Dakle, probaj sljedece. Ak se ja dobro sjecam H2 ima cetiri osnovna menu - a: Camera1 i Camera2 i Setup1 i Setup2.
Podesi u Camera1 menu - u AF mode na Single i AF iluminator na Auto. U Camera2 menu - u podesi Expansion focus na off i Conversion lans na off.
Okreni funkcijski kotacic na onaj zeleni mode ili P, S ili A mode rada i AF bi trebao raditi.
Ako ne radi, tada odi u Setup1 menu i tamo imas opciju Initialize. Kada ju izvrsis ona vraca sve postavke aparata na defaultne (dakle neka vrsta master reseta). Tada probaj u nekome od auto modova radi li AF.
Ako i dalje ne radi...pravac servis, bez razmisljanja.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
nesto je poslo, probao sam na sve nacine, ali ne ide tako da je vec u ilici, u nekom servisu (garancija).....kaze lik da se ti vrlo rijetko kvare, ali eto na mojem nesto poslo u krivo........i to nakon dva mjeseca.....
hvala na pomoci
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks