cool...ovo ću ja sebi kupit kad skupim para... samo što držati na tom hard disku![]()
HITCHI LTD., najveći japanski proizvođač elektronskih uređaja, najavio je prezentaciju "Deskstara 7K1000", hard-diska koji je u stanju uskladištiti terabajt podataka.
"Dekstar 7K1000" će tako prevazići mogućnost "Barracude 72.100", dosada najvećeg hard-diska kojeg je proizveo "Seagate", a koji može uskladištiti 750 gigabajta.
"Deskstar 71K00" će tako moći uskladištiti oko 250.000 prosječnih audio-fajlova s trominutnih pjesama.
Ovo se smatra velikim dostignućem, s obzirom da je proizvođačima elektronske opreme trebalo skoro 30 godina da godine 1991. stvore prvi hard-disk s jednim gigabajtom memorije.
"Hitachi" svoj novi disk planira distribuirati u prvim mjesecima 2007. godine, a cijena će mu biti 399 dolara.
evo link
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=336534
Preuzeto sa indexa
cool...ovo ću ja sebi kupit kad skupim para... samo što držati na tom hard disku![]()
Everybody’s in the place – let’s go-Prodigy.gLemon is in the water.Počivao u miru!
Mislim, čime se to baviš da ti treba hard od jednog terabajta? Držati sve na njemu, pa kad rikne, pozdraviš se sa svim što je bilo gore... Radije imaš dva, tri diska, pa kad jedan rikne, nisi u totalnoj banani... Takvi diskovi su napravljeni prvenstveno za, primjerice televizije i slično...Izvorno postao gLemon
Mene samo zanima koje je to točno nepismeno kopile napisalo taj članak!? Neka umre groznom smrću, nepismenog ga nabijem
I slažem se da je bolje imati više manjih diskova nego jedan veliki. Kao prvo, možeš dva staviti u RAID, bolje je ako možeš staviti pagefile na drugi disk itd itdA i ova sitnica da ako ti krepa da si ostao bez faking terabajta podataka...
Gad demn, idem si napravit backup)
You can only be young once. But you can always be immature. What I look forward to is continued immaturity followed by death. [Dave Barry]
zauzimaju se molex i ata konektoriIzvorno postao frish-KI
veca potrosnja struje(da,noviji hardovi jako zderu struju!)
sporiji prijenos podataka(ruku na srce,kolko prosjecnih korisnika ima spojene hardove u raid?onak neee...)
nezeljeni veci broj particija
vece zagrijavanje kućista
evo neki do mojih razloga.sto s sigurnosti tice , pretpostavlja se da sve ono sto ti je bas bitno back-upas na prenosive medije.
ako ne , tko ti garantira da ti nece riknut bas taj hdd , od tih vise kolko ih imas , na kojem su ti ti "bitni" podaci?
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=312969&postcount=12Izvorno postao stamp1
ako baš krepaju obadva harda, bad luck![]()
meni bi dobro dosao jea ako ne i dva takva
bez pretjerivanja...imam glazbe cca 1.5Tb tak da....bilo bi lijepo imati sve na hdd, pa ne moras stalno kopati po dvd-ima![]()
RoBee
Bookmarks