nedaju ameri da kinezi preotmu tržište eu i usa, tipične političke odluke..
kina, indija i ostali dijelovi svijeta ionak ne koriste google store..
Huawei će moći korisiti samo javno dostupne verzije Androida i neće imati pristup Googleovim servisima i aplikacijama, u pitanju je velik udarac za Huawei koji će tako izgubiti pristup za nadograđivanje (update) telefona koji imaju Android te će izgubiti pristup Google Play Storeu, Gmailu i drugim aplikacijama. Huawei će i dalje imati pristup onim Android aplikacijama koje su dostupne kroz Android Open Source Project (AOSP), tj. onima koje su označene za slobodno korištenje. Međutim, Google će prestati pružati bilo kakvu tehničku podršku i suradnju Huaweiju. Doduše, Huawei otkazivanje suradnje nije dočekao potpuno nespreman. Posljednjih nekoliko godina pripremali su plan i razvijali vlastitu tehnologiju ako bi došlo do zabrane korištenja Androida, a neki dijelovi te tehnologije već se i koriste u Kini.
A čini se Tda će s Huaweijem prestaju poslovati Intel, Qualcomm i Broadcom, trojica vodećih svjetskih proizvođača čipova.
nedaju ameri da kinezi preotmu tržište eu i usa, tipične političke odluke..
kina, indija i ostali dijelovi svijeta ionak ne koriste google store..
Problemi s Huawei su se očekivali , ali ne baš tako drastično , što će biti sa uređajima poput ovih novih što su momentalno na tržištu ili onih koji su na korištenju , a kod nas je to drugi Brand koji se najviše kupuje . Znači da onaj koji ima telefon te marke neće imati pristup svim Google servisima , što bi značilo da neće imati pristup i nadogradnju osnovnim aplikacijama Androida "Google Play Storeu, Gmailu " . To onda nije samo udarac na Huawei brand nego i na korisnike istih . !??
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Kažu samo novi uređaji, znači oni koji su već na tržištu ne spadaju u tu skupinu ugroženih.
copy/paste
"Zabrana onima koji će tek postati vlasnici Huaweija
Ova odluka Googlea odnosi na sve one koji će tek postati vlasnici mobitela koje proizvodi Huawei, piše Slobodna Dalmacija. Dakle, sve buduće verzije pametnih telefona izvan Kine izgubit će pristup popularnih Googleovim aplikacijama. Dakle - odluka Googlea odnosi se na mobitele koji će se tek proizvesti od datuma koje američki tehnološki div odredi, nakon čega će Huawei obavijestiti kupce.
Tehnički gledano, budući korisnici telefona Huawei mogli bi ovaj problem riješiti, ako i kad do njega dođe, tako da sami naknadno nadograde sustav (jer im se to više neće događati automatski), na način da instalacijom Gapps paketa dođu do istih mogućnosti koje imaju vlasnici mobitela nekih drugih proizvođača.
Huawei već godinama radi na razvoju vlastitog sustava, za slučaj potpune nemogućnosti korištenja softverske podrške iz SAD-a. Dijelovi te tehnologije poput pružanja e-maila, kartografije te drugih servisa koji zamjenjuju npr. Office ili slične pakete već su u upotrebi u Kini."
PREDATOR
Najjače u ovoj priči je što će najveću štetu pretrpiti europski korisnici. Kinezi ionako ne koriste Googleove aplikacije koji se neće moći koristiti na mobitelima iz Huaweija, a Amerikanci ionako ne mogu niti kupiti Huawei mobitele kroz uobičajene kanale
Dali se ista stvar može dogoditi i ostalim proizvođačima poput XiaoMI_a ili manje poznatim (jeftinijim) kineskim brandovima !??
Ukoliko postanu prejaki![]()
Produžena im je licenca na tri mjeseca.
https://zimo.dnevnik.hr/clanak/ameri...terni%2bpromet
Taman da stigne nadogradnja na Android Q
---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 13:23 ----------
Uz Google, s Huaweijem prekidaju suradnju i vodeći svjetski proizvođači čipova
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2086775.aspx
PREDATOR
Ima Huawei i plan B , dovoljno su jaki , a možda ubace i plan C pa otkupe većinski dio Googla , Intela, Qualcomma , Broadcoma ili nekih drugih koji im trebaju ...
Ma tko ce ikad kupit qualcomm i google, nemoj bit smjesan. Ameri da svoje strateske firme prodaju kini heheeehe.. jako vino pijes
Vidiš ti, ovo da te jeza uhvati pošto nadzor nad informacijama, softom, u biti imaju Ameri. Google zna kada sam se probudio, gdje se krećem... imaju moju sliku kuće, auta.
Tko im se ne svidi, zatvori dotok informacija i matiraš ga u trenu. Opasna situacija za Huawei.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Google veliki dio svoje "moći" temelji na ljudskoj lijenosti i lakomosti. Evo vam sve na pladnju i sve je besplatno. I sad ti nemoj to koristiti... dok shvatiš da ništa nije besplatno, samo plaćaš na drugi način, kasno je. Stvorio si naviku, misliš si "koga briga za mene, nema kod mene ništa zanimljivo" i nastavljaš dalje koristiti Google i njegove proizvode. Na kraju uvjeriš samog sebe da se bez Google-a ne može.
A može se...za svaku uslugu koju Google nudi postoji alternativa.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ima alternativa ali nije tako jednostavno kao google
Slicno funkcionira i Apple sa iosom.
Uzmu ti sve, daju ti nesto..
Huawei bi trebao ici onda debelo dolje s cijenama da ljudi prihvate takav alternativni nacin rada sa osjetno drukcijim sustavom..
Ko da ides sa androida na iphone. Osobno si nebih priustio vise takav mazohizam..
Vjerojatno će radi ove "komedije" pasti cijene i Huawei uređajima koji su momentalno na tržištu !
Huawei pregovara sa Aptoideom kojim bi zamijenio Play store...
https://www.xda-developers.com/huawe...de-appgallery/
OS baziran na AOSP-u ili Lineage-otključan bootloader +Aptoide i ja sretan...![]()
Mnogi napredni lineageos useri uopce ne koriste google.. nista od njega. A u kini google ne postoji. Sad kak ce se nekineski korisnici naviknuti na negoogle aplikacije i ostalo, vidjet ce se.. huaweiju se ne pise dobro. Od njega duze ruke i arm platforma, morat ce smisljati komplet novi OS. Ocito je cilj zapada unazaditi kinu, nadam se da nece opteretiti i xiaomi..
Cak i koreja prelazi na linux umjesto microsofta.
Ovo bi moglo zakuhati svjetsku politicko ekonomsku scenu vise nego ocekivano. Ne radi se samo o mobitelima nego kompletan rat zapada protiv kineskog diva.
A ja baš misllim da će doći do rješenja u ovih 90 dana....
Plaši me pomisao koliko smo postali ovisni o Google uslugama, a da nismo niti svjesni. Sutra bi, umjesto Huaweija, mogao sankcije dobiti Samsung npr...
Baš prestrašno. A opet, kako su propali Symbian ili Windoes mobile? Opet jer im nisu bile dostupne usluge. Doduše, ne Googlove nužno, ali čim zatvoriš softverski dio napajanja nekog sustava, on kao da ne postoji više. Ta podrška je jako bitna odrednica.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
sad se samo čeka odgovor kine a bojim se da se to neće svidjeti amerima, a kad se pogleda da je google postao sveprisutan u našim životima maltene sve kontrolira
Bookmarks