Izgleda da postoji još jedna SIM kartica , danas sam je dobio uz VIP HomeBox - Huawei F662 ( kućni bla-bla telefon )
vip USIM
![]()
uglavnom, korak u dobrom smjeru![]()
Izgleda da postoji još jedna SIM kartica , danas sam je dobio uz VIP HomeBox - Huawei F662 ( kućni bla-bla telefon )
vip USIM
![]()
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Postoji odvajkada
To je unaprijedjeni SIM osmisljen zbog potreba i prednosti UMTS mreza (npr. video pozivi, veci imenik, rad s digitalnim, a ne s analognim informacijama itd.)
Tog dana kad ce i tu pizdariju uvesti sam se potiho plasio. Kaj cu ja sa mojih 300 ak uredaja ,ocito cu biti prisiljen da ih samo gledam jer sad imam dva koje koristim stalno a ostale mjenjam dnevno,tijedno radi nostalgije i zajebancije.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Rekao bi da brineš bez potrebe. U kojem god obliku i veličini SIM kartica bila protokol kojim komunicira sa mrežom je isti. Prema tome sve dok je broj aktivan SIM kartica će raditi. Problem će nastati jedino ako se GSM protokol zamijeni nekim drugim protokolom, a onda niti jedan današnji uređaj neće raditi. Kao što više ne rade NMT mobiteli.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da li ce moci,i koliko da bude brojeva na eSIM-u?
Zna li neko nesto vise o ovom novom formatu?
To je će vjerojatno biti neki novi model USIM_a koji već godinama imaju neke mobilne mreže u Americi i sam mobitel je vezan samo za tog operatora , mislim da je nemoguće sa istim uređajem prijeći na dugog . Tako sam ja dobio još prije 5-6+ godina potpuno novi HTC One X , jer mi je kolega donio iz Amerike , koliko se sjećam zvalo se je "Verizon" i nisam s mobitelom mogao učiniti ništa jer nije bilo onog utora za SIM nego sam uređaj kupio takav ovdje , a ovoga sam "Amerikanca " čuvao u slučaju da razbijem ekran ili zamijenim bateriju . To mi slići kao oni prvi mobilni telefoni krajem '90_te . Imao sam prijenosnu "ciglu" Dankal i fiksnu Nokiu u autu sa osvjetljenom pravom slušalicom i baterijom od nekih 2 kilograma . Kad su to ukinuli dobio sam besplatno od HT_a neki Siemens telefončić .
Kod nas će trebat dosta godina da operatori prijeđu na takav sistem , jer će uređaj biti vezan samo za jednog i neće biti mogućnosti "dualSIM" kao sada .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
To što si ti imao nema veze s ovim.
Na CDMA mrezama (Sprint i Verizon u slucaju USA) su se podaci o preplatniku spremali u samom mobu. Na GSM mrezama se oduvijek ti podaci spremaju na sim kartici i mi smo na to naviknuli. Kasnije su i CDMA operateri uveli koristenje sim kartica, ali zbog LTE mreze.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nadam se da ce naci resenje da se imaju dva broja na jednom uredjaju,jer ko ce da nosi i kupuje dva telefona.Plus dosta ljudi ima bar dva broja,ako ne i vise.
Kad bi se ikako moglo imati jedan broj na dva mobitela to bi bilo za mene super
Hvala za info ..nisam to znao.
Znam za GSM mrežu od 96 godine.
Ako ti što govori 099
HT nosio na teren svoj "mobitel"
mi stariji to znamo
Uh to je bilo skupoooo...
Moj prvi broj ( pretplata u HT ,jer drugačije i nije moglo tada ) je bio 099 ( 1997 godine)
Što se tiče korisnika mobilne telefonije od 91 godine pa nadalje , koliko vidim bilo je to jako jako skupo .i nisam baš previše pratio to tada jer sam imao važnijih stvari na pameti ( tereni i ostalo vezano za domovinski rat a i cijene su mi bile paprene i mogli su si to priuštiti rijetki , meni su bili nedostupni ti uređaji što zbog novca što zbog neinformiranosti), pa sam počeo sve to više pratiti od 95-96 godine. Evo i link tko se želi malo upoznati s tim.
https://www.tportal.hr/kultura/clana...odina-20170126
Što se tiče onog "mi stariji" .. ne mora to biti razlog da ne znamo za to ... ja sam 65 godište.... i da nisam star .. mislim osjećam se kao mladić![]()
imah priliku pa nosio onaj kofer sa mobilnim i vjeruj bio po terenima za vrijeme DR po puno ratišta..
mladac si ti![]()
Pricamo o eSIM sandardu ako se ne varam.
Svi znamo da postoje odavno dual sim telefoni.
Jednog dana kad ukinu skroz klasicne SIM kartice,sta cemo onda?
Ako telefoni budu imali samo jedan eSIM cip na koji moze samo jedan profil da se ubaci (broj telefona) to ce biti bezveze i nece imati nikakvog smisla.
Simjacker attack exploited in the wild to track users for at least two years
Simjacker attack abuses STK and S@T Browser technologies installed on some SIM cards.
https://www.zdnet.com/article/new-si...ast-two-years/
Bookmarks