Kamo strelica pokazuje smjer prema gore ili prema dolje !?
Postavi telefon horizontalno , pa probaj !
Probao sam nekoliko navigacija na androidu (google maps, Here wego, maps me itd) ali jedna stvar mi jako smeta
Ja naprimjer odredim rutu (pješak) i započnem start.
Iscrta mi rutu ali cilj je uvijek na dnu ekrana a logički bi bilo da je na vrhu
Kako idem napred ona plava strelica se pomiče prema dnu ekrana a ne prema vrhu ekrana i to me zbunjuje.
Sve sam probao i nikako da dobijem da strelica putuje prema gore (vrhu ekrana)
To se dešava na svim nabrojenim navigacijama
Kamo strelica pokazuje smjer prema gore ili prema dolje !?
Postavi telefon horizontalno , pa probaj !
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Logički je, vjerovao ili ne, da je strelica na dnu ekrana. Strelica, a možeš kod većine navigacija staviti i nešto drugo, pokazuje tvoj trenutni položaj. Ako ideš prema naprijed, a ideš jer nisi rak, onda je logičnije da ispred strelice vidiš put koji trebaš preći, nego da iza strelice vidiš put koji si prešao.
Eventualno možeš naći kod nekih, sad mi se neda razmišljat kod kojih, da je strelica u sredini ekrana. Strelicu na vrhu nećeš dobiti nikad.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da pojasnim još, na vrhu ekrana mi prikazuje moju lokaciju (start) a cilj je na dnu i strelica prikazuje skroz suprotan smjer (okrenuta je prema startu)
Glupo mi je ja idem naprijed a strelica klizi prema dole (kao šta ide rak)
Evo pogledajte na ovaj video
Meni to izgleda kao prikaz rute, a ne ekran za navigaciju. I kako @zuzo piše pojasni sa malo više detalja.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Nije prikaz, jer sam nakon upisivanja adrese kliknuo na idi i onda se čuje ženski glas koji me navodi dalje
Probaj ovu navigaciju , uvijek ide strelica prema gore , bila u pješačkom ili vozačkom modu !
http://cafe.mobil.hr/threads/82278-N...Android-Latest
Ako i dalje pokazuje naopako (prema dolje) , onda nešto nije u redu sa mobitelom ili vlasnikom (servis ili doktor) .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Svaka ti čast, jedino sa Navigon mi pravilno radi navigacija
Nije mi jasno zašto na drugim aplikacijama (google maps, Here wego, maps me itd) ne raadi taj kompas
Ne mogu otvoriti video, ali HERE WeGo radi normalno u pješačkom modu. Kako se okrećem, tako se okreće i karta i strelica je uvijek dole. Za Google Maps ne znam jer ga ne koristim.
Ovaj problem sa strelicom u Google Mapsu kod hodanja se i meni dogodio. Riješio rekalibracijom kompasa na način da sam mob rotirao u smjeru kao da pišem broj 8
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks