koje države ti trebaju?
Imam, to radi ali moram naći mape. Imam neke mape koje sam sačuvao ali nije radilo, kontam ako sve tri foldera prebacim tamo gdje je sada instaliran sygic da će oped crash-ati.
koje države ti trebaju?
Mnogo, eu plus švica minus skandinavija.
Puno za skidat i stavljat na net... Poslat ću ti map downloader,zatim skini samo mape država koje ti trebaju jer ostalo imaš....stavi u folder s mapama i trebalo bi bit u redu..
Nova mapa.rar
http://www55.zippyshare.com/v/C8MgAuyL/file.html
Koje mape su bolje: here ili tomtom?
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
neznan razlog,provaj ovo...
http://cafe.mobil.hr/threads/81987-S...cked-...by-APK...
"Close dialog after finish install and reboot or add PERMISSION for Read Storage Partition via App Manger on your device."
Kako dajem permission na app manager?
Da li moram da skinem base map?
Zadnji uredio Denying_defeat : 06-02-2018 u 15:15
uključim ga, čim prođe loading screen, odma crash.
bogami koliko se mucis a i kolege sa foruma a navigacija nikako da proradi kako treba , covijece mogao si uzeti neku polovnu PNA navigaciju sa win ce (ca;40€)i rijesio bi se muka , a gazdi podnesi racun , samo za navigaciju a mape i poi imas besplatno , vjerojatno bi pristao!!
Zadnji uredio zuzo : 06-02-2018 u 21:20
Ne, ovo je sve dobra volja. Ako neko može pomoći bez da sam sebi tovari posao na leđa. Nije obavezno. Par ljudi je pokušalo, ne ide. Nikakav problem. Imam ja igo na telefonu, volio bih instalirati sygic, ako ne može sygic onda mora igo. Nema apsolutno nikakve potrebe da kupujem bilo šta drugo.
Zdravo svima,
Kako je tema "kamionska" navigacija podjeliću svoja iskustva u vezi iste. No, prije svega želio bih da se javno izvinem gospodinu koji se predstavlja pod avatarom "Walter66". Krajem 2016 godine postavio sam pitanje za Waltera u topicu http://cafe.mobil.hr/threads/79070-K...ndroid-sistemu
I nisam se više javljao. Desilo se da je odgovor malo kasnio i kako sam, potpuno pogrešno, pomislio da, zato što sam novi na forumu, neću dobiti odgovor na pitanje izgubio sam se par mjeseci s foruma i kada sam se vratio malo mi je bilo neugodno "tek tako" se javiti s par kliširanih fraza zahvale.
Dakle, "Waltere" izvinite molim vas jer se nisam oglasio na vaš veoma detaljni odgovor. I hvala vam mnogo na odgovoru koji ste mi dali.
Kako rekoh volio bih podjeliti svoja iskustva u vezi s "kamionskom" navigaciojom. Imao sam dvije Garmin navigacije( nuvi 1450 i nuvi 2460), no ni jedna nije imala "tererni program". Oba "Garmina" imaju 5 inchi display. Želja mi je bila da ove navigacije "konvertujem" u navigacije koje imaju famozni kamionski program. Kod Garmina to su dēzl uređaji, s par izuzetaka (npr.:nuvi 465). Pretražujući bespuće interneta došao sam do informacije da je zaista moguće konvertovati nuvi 2460 i nuvi 2797 u dēzl uređaje. Prvi se može konvertovati u dēzl 560, a drugi u dēzl 760. Dakle, ovdje govorim o flash-ovanju firmware-a nuvi-ja s onim od dēzl-a.
Vjerujem da će se možda neko i zapitati zašto praviti konverziju kada je moguće kupiti Garmin dēzl....... Pa odgovor je jednostavan jer su dēzl uređaji redovito skuplji (kada sam provjeravao bilo je to za bar 50% skuplje.) u odnosu na Garmin uređaj istih ili sličnih hardwarskih karakteristika bez "teretnog moda".
Prvo sam uspješno konvertovao nuvi 2460 i zaista sam dobio teretni mod s podešavanjem dimenzija kamiona. Nakon toga sam napravio još jednu konverziju za rođaka. Sada imam 7 inchni nuvi 2797 koji sam konvertovao u dēzl 760. I uređaj radi odlično. Kako sam mogao da uporedim svog "konverta" s orginalnim dēzl 760 mogu reći da sa softverske strane zaista nema nikakve razlike. Kod boota čak imate informaciju da je riječ o dēzl modelu. Sve je potpuno isto.
Kada je riječ o harwarskom dijelu uređaj je također isti, osim u sljedećem:
Power Cradle se razlikuje. To je dio u koji se navigacija "konektuje" na držač.
Misliim na ovo:
https://www.google.com/search?q=Garm...l3xPeT49CZ6vM:
Kako to izgleda kod nuvi 2797 mozete vidjeti ovdje:
https://www.youtube.com/watch?v=PBraIWnK-Wc
Suština je u tome da na dēzl "nosaču" postoje inputi za kameru i zvučnik, dok kod nuvi 2797 to ne postoji. Input za kameru tiče se "back up" kamere, tj kamere koja olakšava parkiranje.
Druga razlika je ta da na nuvi 2797 na zadnjoj strani imate "etiketu" na kojoj piše da je riječ o nuvi-ju 2797.
Garmin nuvi 2797 sam kupio za 100€ u gotovo pa perfektnom stanju na ebay-u. Konverzija nije ništa posebno komplikovana.
Ako bude interesa mogu pokušati napraviti tutorial, naravno kada nađem vremena jer detaljan "step by step" turorial uvijek uzima vremena.
Uređaj se prepoznaje kao dezl kod upgrade karata i mozete "normalno" skinuti karte s Garminovih stranica. Istina podrzan je i nuvi 2797 i dēzl 760 pa tu i nema neke prednosti. No, ja sam napravio i "virtualni" garmin dēzl 760 koji je odličan tool za svakoga ko želi da dobije "regularno" karte, bez obzira na verziju uređaja koji koristi, a da ne mora da skida preko torenta ili nekog drugog servisa. Jedini minus je u tome da ako kartu koju ste instalirali na računar prebacite na neki drugi uređaj ona je zaključana, no tome sam doskočio na način da kada skinem karte ja ih "otključam" preko "odgovorajućem alata" mislim da se isti zove "UnLock MapSource" isti se samo ubaci u root folder gdje je instalirana karta i pokrene se program preko dvostrukog lijevog klika. I to je to.
Garmin je nevjerovatno robusan uređaj, koji ima svojih mana, meni djeluje malo arhaično u poređenju s "Android" navigacionim aplikacijama poput iGo npr.. Ali ovdje i ne tražimo umjernički dojam zar ne?
Waltera sam pitao u vezi kupovine Prestigio navigacije na koju je moguće instalirati željenu aplikaciju s navigaciojom. Želim reći da sam se veoma neprijatno iznenadio lošom kvalitetom Prestigio Geovision tour uređaja. Moj je zaključak da koliko god platili uređaj da je previše.
Konkretno:
Uređaj ima veoma osjetljiv display i veoma se lako oštećuje. Riječ je zapravo o običnom tabletu kojeg oni iz nekog razloga zovu navigacijom.
No, za mene je bio poseban problem to da često nije mogao da nađe satelite. A kada bi našao često bi iste gubio. To je bio naročit problem kada su loše vremenske prilike ili kada se nađete na dijelu puta koji je nepogodan za prijem signala.
Situacija je bila tako loša da sam čak mislio, bolje rečeno nadao se, da je uređaj faličan, jer je za mene bio ideal da imam navigaciju baziranu na androidu na koju mogu nabaciti aplikaciju koju želim.
Sada čak razmišljam da kupim neki stari android telefon s velikim displayem poput Samsung Galaxy W koji ima 7 inchni ekran
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_w-6404.php
i da ga uparim s kvalitetnim gps prijemnikom poput Garmin Glo
https://www.amazon.com/Garmin-Portab...rds=garmin+glo
Mislim da bi to mogla biti dobra ideja, jer je cijena Garmin fleet-a, koji je zasnovan na androidu zaista pretjerana pa npr. fleet 670 košta oko 500€.
sygic truck 13.7.4 upute,lp https://youtu.be/w9kBAtFEouc
Citiraću samo mali dio tvog odličog posta.
Prestigio je low budget tablet koji se sklapa u kini, i to ne u nekoj poznatoj firmi nego negdje u garaži. Koristi se loša oprema, single core CPU 800MHz, i 256 ili 512MB RAM-a, zbog čega je zoom in i zoom out užasno spor, uz sve iscrtavanje linija. Ne podržava GLONASS, nego samo GPS, zato ti se gubi signal (gps je oko 33 satelita, GLONASS je 27 satelita, GLONASS + GPS na istom uređaju ke 60 satelita). To sam malo istražio kad su mi neki specijalci savjetovali da kupim tu navigaciju i to baš na ovoj temi. Ja sam proguglao da je moj telefon LG G3 bolji od tog prerstigio tableta jer ima 4 jezgarni proc na 2.5GHz i 3GB RAM-a, zbog čega je skrolovanje mape tečno bez ikakvih problema, a zato što pored GPS podržava i GLONASS ima dosta bolje pozicioniranje bez gubljenja signala. Nisam se usudio komentarisati, pogledaj komentare na moje postove čisto da vidiš.
Evo, kako jednostavno.
Ako znaš, znaš.
A ti znaš.
A ne, likovi ne znaju, pa mi preporučuju da kupim neki huawei, pa sam ja taj koji troluje.
Ja sam stavrno guglao svašta, ali sygic nikako nisam mogao instaliati.
iGO sam instalirao bez ikakvih problema, i on radi, koliko je do softverskog dijela. Sad, što je iGO kao program, loš, loše pokazuje rutu i vodi me kamionom ispod mosta visokog 2,2m to nije do lošeg uređaja ili kreka ili ne znam čega. Taj iGO bi me tuda naveo da sam imao bilo koji drugi uređaj.
Ne kažem da je sygic bezgrešna navigacija, većina kamiondžija sa našeg područja koristi upravo iGO. Ali ja ga ne volim jer je loš.
Neznate ni ti niti-4x4fiume-
meni sigyic radi,mobitel je rotan
iman sigyic car,sigyc,, sygictrack,garmin,igo primo,igo nextgen,tom tom,copilot,navigon,garmin copilot...
tko sad zna,zbog takvih jebivjetara koji nisu ni obićnu navigaciju sposobni instalirati na mob....neda mi se dalje pisat...
ćao-bao...
Zadnji uredio tomojure : 15-02-2018 u 20:04
Nisam druže pisao o tebi.
Ako ništa drugo bar si pokušao, ovaj tvoj komentar neću shvatiti kao uvredu jer kontam da si se preponznao u mojoj priči.
Pisao sam o liku koji nije čitao temu iz početka nego je krenuo sa sredine, pa me ubjeđiavao da mi iGO ne radi zato što imam preslab telefon, ja mu objašnjavao da iGO radi da jer sygic problem i da mi sa tim treba pomoć, on opet po svom udarao.
To što na tvom telefonu nešto radi a na mome ne, je neki drugi problem. Nisam ja napisao da znam instalirati piratsku navigaciju na svoj telefon i da je problem u fajlovima koje si mi poslao. Ja sam to instalirao i to nije radilo. Nisam nikakav jebivjetar, nego obični šofer. Ja i ti se kladimo da bar 95% šofera ne zna instalirati to što ni ja nisam znao. Ja nisam izmislio proceduru, ja sam samo čitao šta piše u uputstvima koja su bila sa preuzetim fajlovima.
tomo jure ti si zesce pametan,na tabletu imam sve to sto si nabrojao i jos nekoliko za off road,dakle nisam te nigdje spomenuo u tekstu pa mislim da netrebas ni ti procjenjivati ko sta zna a ko ne,pozdrav
Bookmarks