postojao je S3, 4 i 5 mini.. onda se pojavila A i J serija.. čemu sve ovo, mislim da je nepotrebno.. možda da manji ekran, ali ako budu komponente slabije onda je bezveze..
Bok,
mislio sam da ne bi bila loša ideja imati zasebnu temu gdje se mogu objavljivati novosti i sl...
poput da bi mogao izaći Galaxy S9 Mini: https://www.majordroid.com/samsung-g...mini-flagship/
![]()
postojao je S3, 4 i 5 mini.. onda se pojavila A i J serija.. čemu sve ovo, mislim da je nepotrebno.. možda da manji ekran, ali ako budu komponente slabije onda je bezveze..
" ... smartphone with a screen size of less than 5 inches "
Da je mini , pa baš i nije , ovo je normalan telefon za današnje uvjete
Samsung A3 (2017) , bi bio neki mini telefon , s ne lošim karakteristikama .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Dobra ideja s ovom temom. Mislim da se svijet smartfona ionako polarizira oko dva branda (barem u zadnjih godinu dana). Svi ostali su sitni igrači ma koliko se trudili, bar za sada.
Sramota, ja uopće nemam pojma koji Samsung je bio zadnji s "mini" nazivom.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ne polarizira se, osim u gornjem segmentu jer Apple ni nema paletu koji bi nudio u ostalim segmentima. Ali, o ta dva branda se najvise prica.
Ne znam je li ovo došlo s nadogradnjom na Nougat ili je ograničeno samo na Samsung, ali pripazite, vlasnici Samsunga da, slično kao na iPhoneu, kada prodajete svoj stari mob, da se odlogirate s vašeg Google računa. U protivnom, možete vi napraviti reset, ali će telefon pitati za unos vašeg Google accounta.
U Mobisu!
I nije samo na samsungu..
Btw neki dan sam uzeo xiaomi iako je S8 bio 500 kn skuplji ali odbio me taj ekran i groteskno smjesten senzor otiska prsta..
Zadnji sams mi je bio S7(nakon 3,4,5,6) i on je kod zene.. neznam nije mi sjeo S8 i gotovo.. bumo vidli s S9..
Oblik jajeta (ili na američkim forumima "pebble look") je nešto što ljudima jednostavno ne sjedne. Najbolje se vidi u odnosu na Note 8 koji je uistinu "ozbiljniji" nego S8 ili S8+.
U Mobisu!
Pitanje je koliko je to danas isplativo. Recimo, ja sam prekrižio sve ispod 5 inča. Jednostavno volim velik mob. Treba vremena za naviknuti se, ali poslije to juri i to samo s jednom rukom.
Prije neki dan mi je u ruke došao iPhone 7. Bože, pa tko to uzima.
Tako da... treba pažljivo na tržištu osluškivati što raja hoće.
U Mobisu!
Ja recimo ne volim velike telefone. Dnevno zbog posla sam na mobu 3-4h. Paralelno koristim tablet isto poslovno i sve što trebam surfati idem preko tableta. Iz tog razloga uzeo sam S7 a ne Edge ili S8 koji mi je zbog senzora još neprihvatljiviji.
Zaboravljas da na svijetu postoji 52 % žena koje imaju ruke manje u prosjeku 20-30% od muskaraca.. usto mladi do 18 godina takodjer imaju male ruke. Azijati takodjer. Svi su rastom nizi od ostatka svijeta i imaju kratke prste. Zapravo mislim da vecini ljudi na svijetu zapravo odgovaraju manji telefoni. Zato se iphone tak ludjacki prodaje. Jer ima puno azijata, cura zena sa kratkim prstima dok du dugoprsti ljudi kao npr nasi dinaroidi u manjini. Trebas gledati globalno. Imao sam svakakve telefone. I sa xiaomijem mi5s plus sam se snasao jedino mi je smetao u djepu. Sad imam mi6 koji je 5.2 i to mi je kao i samsung S7 taman. Nije problem visina moba nego sirina. Zato sve vise moba ima taj dugi a uski ekran da mob nije mali ali nije presirok. Konkretno imao sam iphone7 neko vrijeme i sirina tipkovnice je taman. Odbacio sam ga iz drugih razloga. Ali smatram da ekran ispod 5" ima itekako svoje kupce. Mozda vise nego sto mislis..
NHF
@Vepar
Da točno Huawei je ozbiljno krenuo i dobra je konkurencija "najprodavanijima" , a kako mu raste kvaliteta usporedo
mu raste i cijena , tako da bi se mogao spustit vrlo brzo na nešto nižu poziciju "Top liste" . Na našem tržištu od
Android uređaja po glavama kupaca i prodavača koji ih nude , uglavnom se "vrti" Samsung .
Zadnji uredio walter66 : 19-11-2017 u 14:44 Razlog: - Ja mrzim Samsung
Reklama i reklama..
@walter66
zasad da,ali brzo se to promijeni.sjeti se Nokije...
To je uglavnom jer ljudi nisu upoznati s brand-nameom Huawei. Još do jučer to je bila oznaka za modele srednjega ranga s neprijateljskim sučeljemJoš kada dodaš da je i on Kinez, a naše društvo je jako sklono predrasudama, onda sve dobiva svoj smisao.
Samsung je jako dugo gradio svoju reputaciju, sjećam se tamo od modela T100 ili još prije SGH-100... Uglavnom firma koja je u GSM svijetu došla nešto malo iza Nokije. Pokušavali jesu, ali nikada je nisu izbacili s prvoga mjesta dok se nije dogodio Microsoft.
Da, zaboravih da sam predstavnik Dinarske vrste, s prstima kao ETMožda u tom slučaju iPhone (original), Xperia Compact i budući Samsung mini dobivaju svoj prostor na tržištu.
U Mobisu!
Ta Ti je dobra ! Dinarske smo vrste , a prsti ko' ET , ja bih to nazvao ginekološkim prstima , a s kojima bez problema dohvatim sve i "najdublje" dijelove ekrana od 5.5 do 6 incha . Samsung mi nije baš prirastao srcu , u obitelji imam Huawei P8 i P8Light 2017 (32GB) , a neki dan je uletio i Samsung A5 2017 , po meni najbolja mjera telefona . Ja sam još na "Rusu" (Yotaphone 2) i ne mislim ga mijenjat barem dvije godine , jedino , ako ne razbijem jedan od njegovih dva ekrana .
Sve ovisi što radiš i za što koristiš mobitel. Ako ti je primarna svrha igranje igrica i surfanje, onda ti treba što veći mob, bez obzira kolike ruke imaš. A ako ti treba za osnovne stvari kao pozivi, poruke, povremeno surfanje, glazba i slicno, onda ti je mob do 5.2" sasvim dovoljan...
Da dovoljno je 5 do 5.2 incha , sve ostalo je preveliko , a za igranje bi trebalo koristiti nešto drugo ,
a ne mobitel .
Pogledaj usporedbu veličine , na sva tri uređaja se može telefonirat i radit sve ono što si napisao !
5 - 6 - 7 incha , a samo jedan je dobar za nošenje , a ova dva ispod su pokućna , jer ne stanu u
ni jedan džep osim kaputa .
![]()
6 inca je neka granica razuma.. imao sam 5.7 i gust je tak veliki ekran ali u djepu mi je smetao. Nisam mogao cucnuti a da me ne zaziga. A i djepovi su mi se razdrapali.. uglavnom fora je ali bio mi je prevelik. Prosjecne sam tjelesne gradje. 180 cm visok i 85 kg i prosjecno velike prste imam. Imam frenda koji je visok 190 i dlan mu je 30% veci od mog i njemu je veci mob super. Tak da je to individualno..
Ti veliki telefoni od 5.5 incha na dalje su uglavnom za ženske (mlađe cure) koje bez obzira kamo išle i šta rade , nose telefon
u rukama ili u zadnjem džepu traperica iz kojih viri 2/3 telefona i spreman je ispasti ili da sjedne na njega , zato kad moraš
poslati telefon na servis stave te na listu čekanja kao na CT ili MR pregled .
O veličini mobitela se može do besvijesti pričati. Sve je individualno. Osobno preferiram veće mobitele. 5 inča mi je za sada već mal mob. Nekakav sweet edge je 5.5 inča (omjer 16/9).
I dalje preferiram stari izgled, a ne ove godine uveden 2:1 omjer jer mobitel izgleda nekako neprirodno.
Nego, da se vratimo na temu, od kada je i s kojim razlogom Samsung uveo plaćanje tema pa čak wallpapera za svoje uređaje? Sjećam se da je ovo ljeto to sve mukte bilo. I, uklonili su mi jednu od najljepših tema Orange burst, koja je preferirala crnu pozadinu i u Imeniku, porukama itd. što za AMOLED ekrane dosta znači (barem kako mi je rečeno-manje se troši baterija).
U Mobisu!
Bookmarks