Ne vidim da je netko otvorio temu za S8 plus pa eto.
Bas sam ga danas dobio od Tmobila.
Prvi dojam kvaliteta ako ga usporedim sa mojim Note4.
Za oko 7 mm je dulji od Note4 ali isto za toliko i uzi i nesto tanji.
Note4 mi je pravil odlicne slike ali ovaj je osjetno bolji u tome.
Ton zvucnika sam citao da je bilo kritika e na moju srecu cega me je bilo strah nije tako ima osjetno bolji i puniji zvuk.
Za sad sam ga samo probao po kuci Wifi,Bt uparivsi ga sa gear fit2.
Najvaznije mi je ima osjetno bolji mrezni signal od Note4.
Punjenje je putem c prikljucka dobiju se i dva adaptera.
Prvih sat vremena mi je bilo moram priznati dosta neobicno koristenje ekrana bez rubova ali se navikne.
Ruku na srce takvi uredaji nisu za jednu ruku i nisu za djepove na hlacama ,djepovi na nogavicama e to je nekaj drugo.
Instalacije aplikacija jednostavno lete da se tako izrazim.
Stavio sam mu jos 32 gb micro sd.
Iduci potez mi je staviti root na njega no to moram jos dobro prostudirati nebi htio nikakav custom recovery vec samo root zbog par aplikacija poput AdAway
Za sad toliko ako tko bude imao kakva pitanja slobodno pitajte.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Za adblocker probaj Adhell app, ne treba ti root, koristim ga na s7 vec mjesecima.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Adhell je maknut sa Play Store-a, Samsung je zatražio developera da makne jer koristi Knox SDK na način na koji nije namjenjen.
Također, zna se sad da je Adhell napravljen od strane zaposlenika Samsunga pa zna za te fore
Uglavnom, probaj naći Adhell na APKMirror, ili guglaj Adhell 2 koji je sad u izradi.
Nisam znao da su ga maknuli, meni je jos u app listi i instaliran/radi:
https://play.google.com/store/apps/d...ell.androidapp
Ne znam da postoji bolja non-root alternativa tako da... Dok radi i dokle god se moze nabaviti ima moju preporuku
Edit:
Adhell 2 i sve oko njega
https://forum.xda-developers.com/gal...cking-t3663559
AdGuard Premium naprimjer.radi sasvim dobro...
AdGuard koristi lokalni VPN, koji voli malo pojesti bateriju, i koji onemogućuje korištenje bilo kojeg drugog VPN-a.
AdHell s druge strane koristi jako malo resursa, tj. pomaže uštediti više resursa nego kaj pojedeI koristi nativno Knox mogućnosti.
Kaj se Samsunga tiče, Adhell mi se čini bolje rješenje nego AdGuard.
e pa nemam Samsung![]()
AdGuard korišten na Nexus 5X,LeMax2,Asus Zenfone 5 i nisam primjetio neku povećanu potrošnju,a uredno blokira ono što je najbitnije![]()
adguard pro blokira sve živo i mrtvo u bilo kojoj aplikaciji.. adawayu nekad prođe nešto a ovaj adhell nisam probao..
Dečki hvala na preporukama. Jučer sam probao po tutorialu od xda root napraviti, sve odgovara tip uređaja sve u detalj i spojio na Odin krene on i prekine na nekih 30 %, vjerujte mi da me panika obuzela najviše jer bateriju ne možeš izvaditi. Stiskam ja gumb za paljenje i gašenje ništa se ne desava i nakon jedne minute sam se ugasi i upalim ga gledam sve u redu ništa se nije zjebalo nema root. Tako sam do daljnjega odustao od toga. Našao sam aplikaciju Block This radi nema nikakvih reklama jednostavno za preporučiti. Smeta me što ne mogu maknuti bloatware ali dobro je može se deaktivirati, to sam i napravio.
Symbian & Windows Mobile
Jesi pokrenuo odin kao administrator? Znaci mob ti je SM G955F
https://download.chainfire.eu/1038/C...xx-smg955f.zip
Ako misliš stavljati root samo zbog blokiranja reklama, onda zbilja mislim da ti je Adhell dovoljan.
Ja sam rootao svaki svoj Android do S7 Edge, i od kad Nougat podržava podešavanje dpi-ja nativno, i od kad postoji Adhell i nativni ekvivalent Greenify-ju, nemam potrebe za rootom.
A imam za garancijom![]()
Upravo to, rutao sam svaki mob (nexusi) do S7ice. Tasker profili koje koristim rade bez roota, imam night mode, dpi opcije, adblocker, package disabler pro za disejblati sistemske apkove i zbilja evo nisam naletio jos niti na jednu potrebu za rootom.
Brzi je debloatani rom i to dosta se osjeti. Imam stock based helios rom na S7 i nebo i zemlja u brzini u odnosu na stock rom.
Meni je stock dovoljno brz valjda![]()
@imart hvala za pomoc ,je uredaj je g955f, e sad ovo sa administratorom iskreno neznam a koristil sam odin bezbroj puta .
Nego ovaj paket sto si mi ti stavio je drugaciji od paketa koji sam ja skinuo dok raspakiram paket za root je koji sam ja skinuo jucer je 315 mb velik a ovaj koji si ti stavio je 86 mb.
Napominjem da su nazivi same rar datoteke u potpunosti identicni.
Jel mozda to u pitanju cak sam isao jos provijeravati dali sam kliknuo OEM UNLOCK i jesam.
Sad me je strah opet probati ova velicina dadoteke mi je cudna ,da nije u mojoj mozda custom recovery unutra integrirano il ??
Ja nebi niti htio custom recovery samo root ,imam jos moj Note4 i on mi je dovoljan za isprobavanje i eksperimente.
Symbian & Windows Mobile
nije recovery.. unutra je super su i još par fajlova i odin. to je sigurno, neznam kaj si prije flešao ali chainfire autoroot je zakon za samsung..oduvijek..
sve je u paketu samo naravnno moraš imati samsung usb drivere instalirane i bootati mob u download mode..
check autopartition nemoj ni gledati, to je po defaultu već narihtano..
http://www79.zippyshare.com/v/NJL6wZmq/file.html
ima i video..
https://www.youtube.com/watch?v=CFEccAYS2Jk
Evo uspio staviti root ali tek u drugom pokusaju stim da mi resetiralo sve znaci moram sve ispocetka instalirati .
Obavezno je potrebno kliknuti oem unlock bez toga ne ide.
Hvala imart.
Symbian & Windows Mobile
da, čim se klikne u oem unlock i roota, on formatira particiju jer je zaštićena.. naravno ako flashas stock rom preko odina vratiti će se u stock format.
prije svakog flashanja, treba napraviti baskup preko samsung switcha.. on neće sve backupirati, ali većinu da..
Eto ja danas isprobao root na S8 plus i pozalio ,samo komplikacije.
Samsung Health ne radi niti Gear aplikacija to mi je jasno napomenulo zbog rootanja.
Nadalje neznam vise kako je bilo uglavnom prisililo me da formatiram uredaj nakon Rucne instalacije gear aplikacije.
Tek sad pocele pizdarije ocito zato sto sam uz root maknuo par nametnutih aplikacija od Goglea vise nisam mogao uci u sistem jer samo konfiguriranje nije islo jer se govno od Googlea stalno rusilo.
Sta sad tel ne mogu koristiti,ajde ja na Sam mobile da skinem firmware i preflesam .Jednostavno mi nije poslo za rukom neznam ucemu je stvar jednostavno svaki put eror dok je se pojavio dovnload link.
Sjetim se ja da sam vec jednom jedan mrtvi Samsung ozivio preko njihove Kes aplikacije,nakon zajebancije od oko 3 sata (brzi Hrvatski internet) sam stavio mobitel u pocetno stanje.
Eto ovo me vise umorilo nego dopodne drva koja su rusio u obliznjem kanalu.
Nikakav vise root na tom uredaju.
Symbian & Windows Mobile
ma može se rootat al treba staviti custom rom.. ima tih caka na netu drugi recovery pa magisk manager i onda radi i health i ostalo al ak ti se neda zezat s tim ništa..
samo ga sad opet prikopčaj na komp istim sistemom i flashaj original rom koji je bio..
na svakom sve novijem mogu root je otežan kao i funkcionalnost istoga.. klasika to radi dosta proizvođača.. i apple je znatno otežao jailbrake pa za ios 10.3 uopće ne postoji,nemoguće ga je razviti.. parcijalno da ali to je slabo.. vjerojatno ios 11 bude nedodirljiv, a tak i samsung želi da koristimo njihov proizvod onakav kakav je a da ga ne mijenjamo.. doduše xda ekipa uvijek će za samsung nešto naći no svaki put je sve kompliciranije..
@imart kako sam napisao stavio sam mu originalni rom preko Kies aplikacije. Evo danas isprobavam opet Sam mobile i danas mi da skidati pa skidam firmware za svaki slucaj nek bude na disku.
Ovo sa root-om je toliko odmaklo iako sam stavio originalni rom uredaj tojest aplikacija Health to vdi kao rootano,iako vise nije.
Nasao sam rijesenje za Health ako bi nekome trebalo ,prvo se deinstalira aplikacija koja pravi probleme onda se skine sa interneta neka starija aplikacija Health npr 4.8.1 i pokrene jos starije ne vredi stavljati pokrene ali mrtva slika. Dalje se skine verzija 5.4.1 i sve radi normalno i ja sretan. Noviju verziju nisam htio stavljati jerse bojim da ne moram sve ponavljati na ovoj 5.4.1 ne vidim nikakvu znacniju razliku od zadnje verzije .
Sad jednostavno mi nije jasno sto je se desilo nakon roota koji je radio i zasto me prisililo da formatiram mob,steta mozda mi je i nesto promaklo da sam morao jos napraviti a nisam.
Mozda budem opet probao jer garancija je gotova ako sam dobro skuzio pa nemam kaj izgubiti vise.
Symbian & Windows Mobile
super da si riješio, ja se s tim nisam zabavljao jer ni na jednom samsu nisam koristio tu health aplikaciju, uvijek bi ju deinstalirao jer me stalno ganjala na vježbanje
sad kad si riješio i garanciju nabaci si neki custom rom daiskoristiš kompletan potencijal moćnog stroja..
jer sve može raditi, još bolje sa custom romom kužiš.. ne razvijaju developeri bezveze da bi netko rekao ma dobar je meni stock rom. dobar je ak ne očekuješ puno ali da iskoristiš potencijal treba nešto drugo. recimo imam iphone 7 dakle zadnji još uvijek appleov flagship i prošlogodišnji samsung galaxy S7 na kojem imam helios rom.. nemoram ni spominjati da je samsung dosta brži.. brže otvaranje aplikacija, brže upravljanje, općenito brži uređaj.. baterija ista kao na stock ili čak i bolja!!
https://forum.xda-developers.com/gal...-zpl3-t3516786
za s8 treba vidjet koji je bolji..
https://forum.xda-developers.com/gal...s8-s8-t3639811
Oduvijek mi je bila glavna svrha na mobitelima isprobavanje i eksperimentiranje. Ako nisam na uredaju bilo sto prepravio bio sam bolestan.
Da ne zaboravim sad sam navece probao zadnju verziju healtha instalirati i sve radi .
Malo van teme.To sa stavljanjem drugog roma mi je jako poznato i sam sam prije malo vise prckao po tome na Symbianu i Windows mobileu zato mi je i bilo tesko dok su to sve upropastili.
Imam doma gomilu Symbiana i dost Windows mobilea ali u zadnje vrijeme ih sve slabije koristim jer nema podrske za koje sto npr Email.Sve su lijepo pogasili samo da se ne koriste ti uredaji.
Moram za s8+ jos dobro prostudirati sa twrp pa riskirati,sad dok imam jos Note4 mi je i ovako za sad uredu ako prodam Note e onda bi moglo biti isprobavanja. Note mi se bas ne prodaje jer sam ga ocuvao kao i sve druge uredaje kao nove. Nekome nepojmljivo u kakvim uvjetima ih koristim i da jos nikada od 500ak mobitela nisam razbio,strgao isl.
Apple sam kupio bio Iphone2 eto radi radoznalosti i totalno se razocarao pogotovu dok sam ga odlucio prodati a covijek dosao do mene iz Bijelovara a taj drek se jos nije bio formatirao.
Symbian & Windows Mobile
Potpisujem dobar dio prethodnog posta.
Stavljanje firmwarea na gotovo svim mobitelima mi nije strano, ali root jest. I ne znam što bi čovjek uopće radio sa S8+, mislim koji je to drugi soft da je bolji od tvorničkog.
Evo, imam već neka dva i pol, tri mjeseca S8+ i HTC U11. Zapeo na njima, ne znam kada sam zadnji put čak 3 mjeseca odradio na jednom mobitelu, a ne na dva!Stari se valjda.
S8+ mi se pokazao solidnim mobitelom. Ne najboljim, ali dosta dobrim suputnikom. Većina stvari je dobra i po meni, ako izuzmemo fingerprint scanner na čudnom mjestu i katkada neobjašnjiv lag, taj smart nema manu ili ako i postoji, meni ne smeta (inače sam sitničav, našao bih mu tu manu).
Ja ću ga držati na tvorničkom softu, ipak se radi o jako skupom uređaju da bih se igrao s garancijom.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
stock fw Samsungu nikad nije bio jača strana.iako već dugo nemam Samsung skoro ništa se nije promijenilo.možda to ne primjetiš jer ti nije bitno,ali Samsung i pošteno složen UI su nemoguća misija.
zato ekipa na xda složi da to radi kako spada.sjećam se vremena kad sam imao Note 2 i posebno S3 koji je bio smeće.
dalo se Note složit do savršenstva i bilo ga je gušt koristit kad se izbaci bloat,poštima kernel i optimizira UI...
nedavno uzeo u ruke S7 Edge i galeriju učitava više od pola minute,doslovno je stao.otvorim više tabova u pregledniku,nekoliko aplikacija u pozadini i kao da si mu šamar opalio.sav se uzjogunio,trzav,usporen.za ne povjerovat...
znam da ovakav post uznemiri fanove,ali evo to su moji dojmovi.
kad pričam s kolegom koji ima S8+ osim što je logično oduševljen ekranom i kamerom sam priznaje da povremeno štuca u radu,a slično je i u igrama(CSR Racing 2),tako da....![]()
Bookmarks