Koristio sam Sony Xperiju XA1 nekoliko dana i dojmovi su mi podijeljeni. Ima vrlo dobru kameru, ne baš i najbolju, za 23 megapiksela na papiru sam očekivao daleko više, ali uz ručne postavke se može dobiti dosta dobar rezultat. Kameri fali dodatne oštrine, kad se slika zumira. Prednja kamera mi daje bolje slike s ručnim nego s auto modom. Oštrina je inače s prednjom kamerom od 8 Mpx dobra, ali je lice malo softverski popeglano, i to se baš vidi.
Ima 3 GB RAM-a, 32 GB internu memoriju, bateriju od samo 2300 mAh.
Ekran je HD, ali u praksi dobro sve izgleda i stječe se dojam da i ne treba imati full HD. Ako ništa drugo, bolje je za performanse i za bateriju koja uz Helio P20 čipset od MediaTeka može dati nešto više od jednog dana jačeg korištenja.
Kućište mi je nekako previše pravokutno, nema zakrivljene rubove za bolju autonomiju.
Naravno, super su rubovi ekrana s lijeve i desne strane, tu je sve jako tanko i dobro izgleda (bezel-less), ali ispod i iznad ekrana ima previše neiskorištenog prostora.
Nema stereo zvučnike, iako tako izgleda ako se pogledaju mrežice na vrhu i na dnu telefona.
Test:
http://www.mobil.hr/test/sony-xperia-xa1/
Bookmarks