Teško je to znati radi čega griješi uređaj na visinomjeru ! Pogotovo uređaj kvalitete poput Tvog Garmin Oregon 600 .
Mislim da griješe sateliti i šalju krive povratne informacije , možda su previše opterećeni količinom GPS uređaja , jer danas
svaki telefon ima mogućnost pristupa GPS_om . Imam klasični cestovni Garmin nuvi 1390 i kod mene prikaže 300 metara
nadmorske visine . Samo malo dalje na otprilike istoj visini pokaže 316 metara , siguran sam da netko laže ili satelit ili uređaj.
Na istom mjestu Navigon cestovna navigacija pokazuje 323 metra . To je i mene malo smetalo pa sam otišao autom u Opatju
na parkiralište do samog mora na rivi i pokazalo je 16 metara nadmorske visine iako su mi se kotači auta dodirivali plaže ...
Na mobitelu imam navigaciju iGO za Android i uz samo more visina je 14-16 metara . Zaključak je da lažu američki sateliti .
Mislim da je nedovoljna količina satelita , a može krivo očitavati visinu radi zakrivljenosti zemljine površine .
Kvalitetnija će biti očitavanja kad svi uređaji budu imali mogućnost prijema podataka lokacije s GLONASS satelita , gdje preciznost
vrlo visoka i bez pogrešaka .

Odgovori uz citat

Bookmarks