Izvorno postao
walter66
Gledam naslov ove Teme već nekoliko dana , razmišljao sam da bi trebalo ipak nešto i ovdje napisati , ne stručno , nego onako jednostavno (seljački) .
Nije mi jasno čemu toliko Ram memorije + interne + SD za tako primitivan OS kao što je Android !?? Programčići koji su instalirani ili koji se dodaju na uređaj
imaju nešto malo kilobajta ili koji megabajt . Većina ih ne zauzima nikakav prostor na memoriji . Taj prostor "pojede" multimedija , uglavnom slikama koje su
svaki dan sve "deblje" u Mb i rezoluciji . Tu su i igrice koje glume i ponašaju se kao one na PC_u ili konzolama . Ostalo poput društvenih mreža i samog interneta
ne zauzima neki prostor . Budućnost mobilne je stvarno velika , tako da su u zadnjih nekoliko godina fiksni telefoni počeli jednostavno nestajati , a za pronaći u
gradu javnu govornicu praktički je nemoguće , možda u kojoj ustanovi poput bolnice ili sličnih ustanova , gdje je na vratima zaljepljena naljepnica zabranjen ulaz
psima i telefonima . Nekada smo imali one velike "prave" mobitele veličine i debljine cigle , a u autu prijenosni telefon težine s baterijom oko 3 kilograma i
slušalicom s ekranom i brojevima na leđima iste , kao u onim filmovima od Jamesa Bonda . Kasnije smo prešli na manje GSM telefone , a u onu preklopnu Motorolu
s antenicom ulazila je cijela kartica veličine današnje kreditne kartice i bila je pojam odnosno prikaz statusa , jer su je mogli priuštiti samo više "vrijedna"
klijentela s dubljim džepom , kao što je u novije vrijeme "bum" u mobilnoj telefoniji napravila "Jabuka" s iPhone-om , a mogli su je imati samo društvena "krema"
, frajeri i spozoruše , a mi ostali mogli smo takav telefon dobiti jedino na neku skupu "robovlasničku" pretplatu . Tu smo negdje i sada , zadužujemo se ili
uzimamo istu takvu pretplatu da bismo imali neki telefon od "marke" , gdje još uvijek mobilnu politiku vodi iPhone i njegova konkurencija Samsung , bez obzira što
za ovog zadnjeg moraš kupiti i vatrogasni aparat . Tako da sad "fanovi" Samsunga polako prelaze na HTC ili bolje kineske mobitele njima je isto u slobodnoj prodaji
cijena sve veća , a to su stekli kvalitetom , izgledom i mogućnostima koje se mogu mjeriti s kvalitetnim računalima odnosno laptopima , jer će i stolna računala biti
"pojedena" današnjim mobilnim uređajima , kao što su mobiteli preuzeli vodstvo u navigaciji .
Gledam te "zvjeri" od kineskih mobitela , ovi "jeftinjave" imaju 1Gb - 3GB Rama , 8 - 16GB interne memorije s mogućnošću proširenja s SD karticom do 64 - 120 Gb .
Ovi skuplji idu od 3 - 6 + GB rama interne 64 - 128 . Ne znam ima li to smisla ili su to telefoni samo za "mobi-manijake" , spadam u stariju generaciju i pratim
mobilnu i računalnu tehnologiju već 40 godina gotovo od samog početka , nisam stručnjak za Android , ali ovo ide ko' zna kamo i gdje će završit . Volio bih kupit neki
bolji telefon , a da bude kineski s dobrim karakteristikama , i da nije veći od 4.7 - 5 incha , jer što je bolji to je i veći , kad sam kupio HOX_a nisam se mogao
pomirit s "ogromnom" (4,7" ) veličinom zaslona i samog uređaja , a danas je normalno imati telefon od 5.5 incha i većeg . Gledam neki dan u kafiću sjedi troje ,
poslagali 5 glomaznih telefona po stolu , tako da konobar nije imao gdje staviti 3 kave i 3 čaše vode . Možda je to u neku ruku i dobro čim veći to bolji , sad je
zima i ako telefon rikne , može poslužiti kao dodatak zimskoj opremi u autu (lopata za snijeg) , a pošto većina ima metalno kućište s zaobljenim rubovima i kao strugač leda sa stakla .
Dolazi vrijeme "malih kineza" , a mi toga uopće nismo svjesni , a u kući ih već imamo podosta , a nosimo ih po džepovima i pričamo s njima ...
Ova tema ima naslov "Budućnost mobilne tehnologije i telefonje" , konkretnog odgovora nema , nevidi se ni vrhunac ni kraj . Možemo očekivati izbacivanje fiksne bakrene mreže , postepeni pokušaj prijelaza na kvalitetnije "staklene" vodiče , ponovno kopanje cesta za nadogradnju sustava , na kraju i to će propasti , jer će mobilna mreža "prerezati" staru i novu žičanu tehnologiju .Sprema se i nova bežična telefonija koja misli "popapati" ovu postojeću , što znači da bi i nju mogli u budućnosti prerezati .
Bookmarks