Lijepa vijest, pogotovo nama koji smo više ostarili uz ovo ime i proizvode.
Lagano je počelo bahaćenje Nokie, pa je generalni direktor izjavio već u siječnju 2016. nešto tipa "Nama se nikamo ne žuri, a vama ne znam.". Na pitanje jednoga od novinara kao namjerava li se Nokia predstaviti već u Barceloni u ožujku. Na trenutak sam osjetio onu prepotentnost i bahatost koje su imali 2000-ih godina, tipa "Nokia ne plasira poluproizvode na tržište", a mislim da je bilo riječi o N82, prvom mobu s xenon blicem i pretjeranoj potrošnji baterije te zagrijavanju moba.
Uglavnom bit će im jako teško. Jedan je vidim u komentarima napisao tipa Nokia može ostati brend kao iPhone (Apple), ali svijet Androida je neumoljiv. Pogledajte kako Japanci skupo plaćaju svoju neučinkovitost sa Xperia linijom. Veliki gubici. Čak niti mobitel s 4K ekranom nije prošao zamijećen... Promašili su i to plaćaju.
Nokia će biti dobar brend prvih par mjeseci jer se radi o dobro poznatom starom proizvođaču, ali im treba nešto novo, nešto što će biti samo Nokijino. Kada prođe tih par mjeseci, ako se ne dogodi čudo, Nokia će utonuti u posve ravnocrtnu bitku s ostalim proizvođačima. A tu je kinesko tržište neumitno!
Mislim da ću i ja dvoumiti npr. Nokia ili HTC... eto, što dalje komentirati. Jedino ako se ne bace u razvoj malo drugačijeg OS-a, recimo NAndroid. E onda bi to bila druga priča.

Odgovori uz citat

Bookmarks