Ne znam zakaj te to uopće muči s obzirom na:
Znači, staklo je OK, prikaz slike s mobitela nije afektiran. Jedino kada je mob isključen
Ponukan zadnjim događajem koji mi se dogodio, otvaram ovu temu.
Naime, kaljena stakla su već duže prisutna u svijetu i kod nas. Čak se zna koji proizvođač radi "dobra" stakla, koji malo lošija.
Nakon kupovine stakla koji mi je pokrivao senzor blizine pa je ekran bio konstantno isključen pri razgovorima, uspio sam naći na Njuškalu Nillkinovo Super H+, 0.2mm, Amazing itd. itd. staklo.
Staklo je leglo odlično.
E sada problem. Kada gledam refleksiju iz određenoga kuta, na staklu se primjećuju "duhovi", nekakve mrlje za koje znam da ih nema na ekranu nego su došli s novim kaljenim.
Jučer i danas sam guglao, tražio, čitao... da bih naišao na podatak da kod kaljenih stakala može doći do tzv. "waviness of glass and picture distortion". Tvrtka Nillkin to ne priznaje kao defekt, ali ipak dosta je iritantno u to buljiti.
Znači, staklo je OK, prikaz slike s mobitela nije afektiran. Jedino kada je mob isključen, pri svjetlu sobne žarulje se vide ti kao valovi na staklu.
Imate kakvu preporuku možda što učiniti i jeste se susreli s nečim istim/sličnim?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ne znam zakaj te to uopće muči s obzirom na:
Znači, staklo je OK, prikaz slike s mobitela nije afektiran. Jedino kada je mob isključen
Nisam to još vidio, ali nisam ni postavio ne znam koliko stakala, možda 3-4 komada. Kod mene je problem što mi se svako staklo izgrebe. Ne znam kako drugima izdrže ta stakla i gorilla zaštite, ali meni je to sve preosjetljivo. Što bi tek bilo da mobitel ne držim u torbici nego u džepu s ostalim drangulijama...
Znaš onaj osjećaj nelagode, kafić, staviš mob na stol, a ono refleksija stabla ili auta kao Picassova slika. Malo nelagodno.
A inače sam picajzla i bez da mi netko kopa po mobitelu.
Da, vidio sam kako se ta stakla mogu izgrebati. Ne znam što ljudi pobogu rade s mobitelima. Staklo na nekima kao da je izvučen mob pod ruševinama Blizanaca![]()
U Mobisu!
Koristio sam na N5 kaljeno staklo, ne znam marku ni nis, kupio tu na forumu... Staklo je bilo odlicno, trajalo je valjda godinu dana. Od ogrebotina ni O, a mob sam nosio svukuda pp dzepovima i sa kljucevima. Nisam uopce pazio na njega, ukratko. Pao mi je dvaput na asfalt i izgrebao plastike... Zadnji pad je bio koban za staklo koje je puklo i valjda spasilo ekran. Ekran u cijeloj prici nije bio ostecen. Kasnije sam uzeo neko staklo za 50ak kn, stavio, drzalo dobro 5 dana i onda se misteriozno odljepilo/diglo sa lijevog ruba ekrana. Kao da se staklo iskrivilo prema gore ili ekran moba prema nazadStisnes staklo, zalijepi se i izadje zrak, za par sek se odljepi i nastane balon. Dojmovi su mi u ova slucaja odlicni, nikakve distorzije, filing pod prstom odlican itd. Uzeo sam nedavno intelliarmor za N6P i Moto G pa jos cekam da to stigne.
Zadnji uredio xlr : 29-03-2016 u 21:04
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ovo moje je 2.5D Amazing H+ Nillkin. Čovjek bi rekao, ono, staklo nad staklima, možda bolje i od onog tvorničkog na mobu.
Eto, kakve sam sreće naletim na defektan primjerak.
To za mjehuriće mi je poznato. Imao sam neko vrijeme Blue star kaljeno staklo. Jednostavno s vremenom se počelo odljepljivati. U nekih dva mjeseca već je bilo sitnih točkica na gornjem rubu. Sva sreća točke veličine uboda iglice pa sam mogao intervenirati, po 5 min držati pritisnut taj dio.
U Mobisu!
Nije nillkin ni najbolje ni najskuplje. Meni je na svakom nillkin, al iz razloga placeno/dobiveno. Mocolo je dobro staklo i do nekih 10€. Nisu sama stakla toliko skupa koliko dostava. Ja sam sebi za g5 narucio nuglas, al nepokriva cijeli ekran pa cu vidit naknadno sta se nudi. Nillkina mi jos nema. I druga stvar za nillkina, ima puno fejkova. Ja imam pouzdanog sellera i uvjek kupujem u njega. Ono prvo koje si imao (moby) na g4 je bilo od toga
Generičko kinesko e-bay staklo/plastika što je već, dolar/dolar i po, već godinu dana bez ikakvih problema. Samo je stalno masno i prljavo, a meni se stvarno ne da stalno brisati mob.
Samo sam nakon prve "instalacije" skužio da ima neke fleke s unutarnje strane, pa sam ga skidao, prao onim za pranje stakala, pokupio selotejpom prašinu i dlake koji su se skupili - tokom pranjai zaljepio nazad.
U par navrata mi se desilo da su se pojavili mjehurići koji bi nestali nakon 2 dana isto kako su i nastali.
Koliko vidim nema ni ogrebotina i sve je oke.
Uređaj uglavnom nosim u džepu hlača ili jakne, ali nikad ni nema ništa osim mobitela u istom džepu.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Moje iskustvo sa Nillkinom je i vise nego pozitivno, narucio sebi za S6, pa suprugi za S6 (vec vise od pola godine sve je perfektno) pa frendovima narucivao...
Evo sad sam si narucio i za S7, sve od istog seller, tako da ja toplo preporucujem Nillkin
ako već hvalite nekog sellera okačite link, možda se još netko odluči uzet od njega a i skratite nam traženje među morem ponuda(fakeova kolko ti srce poželi)
Mi6 Black
Da, ovo je dobar prijedlog.
Ne znam, nakon ovoga sada defekta na kaljenom staklu hvata me strah uzimanja novoga... Ponajprije jer kod nas nemate se kome žaliti i vratiti proizvod.
U Mobisu!
Trenutno imam ovo:
http://www.banggood.com/Premium-Real...2-p-87309.html
Malo je deblje jer ovaj mob ima neki obrub koji je iznad ekrana baš zato da dodatna stakla fino sjednu, prianja savršeno, nije se nikad odlijepilo, ali zato imam jednu veliku crtu od 2.5 cm i nekoliko manjih od oko 0.5 cm. Mislim da je to nastalo kada je jednom pao na pločice okrenut na ekran i jednom je letio po autu dok sam izbjegavao nekog kretena. Nije to nešto jako upadljivo, spada pod mikroogrebotine koje se vide pod svjetlom kada staklo nije masno.
Ja sam nedavno po prvi put naručio kaljeno staklo za Samsung Galaxy Tab s2 - konkretno ovo:
Čekam da mi stigne te javim dojmove
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Stiglo mi na kraju intelliarmor staklo za Moto G i 6P. Pakiranje je na razini i u skladu sa malo visom cijenom, vrlo cvrsta plastika. Staklo je na oba ekrana sjelo u redu i zaljepilo se bez baloncica. Nisam morao istiskivati nikakav zaostali zrak. Prilicno sam zadovoljan. Na 6P sam uzeo 0,2mm staklo, a na Moto G 0,3mm. Oba su jako dobro obradjena po rubovima i ne grebu.
http://i.imgur.com/cgYinAP.jpg
Bas ovako plava ili je to naljepnica?
Staklo je u sredini u kutiji u poluprozirnoj vreciciovo plavo je naljepnica za skidat prasinu
E, ovako upakirano ulijeva kvalitetu. Ja sam znao od naših na Njuškalu naručiti i dobiti samo staklo umotano u stiropor.
Doduše, ovo zadnje, iz prvoga posta je isto bilo u luksuznoj kutiji s plavim odstranjivačem prašine, svim živim krpicama, vlažnim, suhim... i opet dobio defekt staklo.
U Mobisu!
Testirao malo staklo na vodu jer ima onaj oleofobic coating. Na netu sam citao da on valjda ne trpi ogrebotine pa se neke sitne ipak mogu pojaviti, bumo vidli. Meni je bitnije da kad pada kisa mogu otresti mob i ekran je opet suh, nema trljanja od hlace. Kapljice samo kliznu
Ja osobno ne patim za koje kavim "poznatim" markama za dodatnu opremu.
Dok sam nabavio prosle godine Samsung Note 4 (Malo off topic,mislim zadnji Samsung,integrirane baterije i zatvorena kucista su mi tabu zato sam ostavio i Htc) kupio sam u domacem ducanu kaljeno staklo koje je kostalo 39 kn, uz to ima i nasa gladna zemlja koristi "citaj politicari,pdv" i nema nikakvih duhova isl, Staklo ima svoju funkciju iako radim u prasnjavim i dosta losim uvijetima,ocekivao sam da ce biti necistoce po rubovima ali nista od toga.Najbitnije nema apsolutno nikakvih flekica,isl na staklu.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Nije to "patim" za brandom. Meni su se pokazali bolji i to je to. Ono sta prodaju ode po ducanima mogu narucit iz vanka za istu cijenu a bolje
A ne znam. Jednom sam naletio na zbilja jako dobro staklo. Mislim 39 kuna. Kažem, uzet ću ga samo da mi štiti ekran na G4. Kad ono, ispalo jako kvalitetno i dobro staklo.
Ovo sada što imam jest Nillkin, osjeća se pod prstima hladnoća stakla. Jako dobro je napravljeno što se tiče izdržljivosti, ali bome i packi. Razgovaram sat vremena, na staklu ostanu dvije omanje mrlje koje se mogu prstom ukloniti. Isto je i s ostalim stvarima, npr. tipkanje SMS-ova ili čačkanje po ekranu bez nekoga smislaJako malo tragova ostane, a ono što se i vidi može se otkloniti prstom. Tako da počinjem misliti da je ova "valovitost ekrana" pod kutevima, možda neki novi patent protiv otisaka bilo prstiju bilo loja s čela i obraza.
Imam posebnu krpicu kojom sam brisao ekran G4 i koja već 20 dana skuplja prašinu u stanu. Ne koristim je uopće.
U Mobisu!
Ja sam kupio neko no name staklo za s6 edge. Nervira me to sto nije cijelo prozirno, nego ono "meso" oko ekrana je neko srebrno. Nisam bas zadovoljan, na nekim mjestima touch slabije reagira. Vidio sam na spigen stranici da ima staklo prednje i zadnje za 25$, samo neznam dali salju u hr. Takoder sam imao no name staklo za g4 i sve je bilo savrseno.
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Zadnji uredio FatalERROR : 08-04-2016 u 20:20
Bookmarks