Želio bih importirati rute spremljenje na google earth u .kml formatu na S3 sa iGo Primo navigacijom.
našao sam raznih tutorijala no svi su za iGo 8 a ne za primo. E sad, na primo-u ima opcija za snimanje i učitavanje rute, no kad ju snimim, nemogu naći fajls rutom nigdje na mobitelu, kao da se niti ne smima kao zasebni fajl?
prema tutorijalima za ubacivanje spremljene rute iz google eartha, dovoljno je ubaciti ih u userdata/route no sve sam probao i svudgej kopirao ali nisam mogao učitati spremljene rute iz gogla
evo primjer takvog tutorijala koji ne radi:
http://sancho.hu/files/blog/download...v22Feb2008.pdf
jel zna tko točnu proceduru za Primo verziju iGo-a za ubacivanje ruta napravljenih na kompu
ne radi...
prvo, nemam direktno te putanje već save/profiles/01/routes no za probu sam stavio u oba .dat fajl koji sam konvertirao iz google earth-ovog .kml fajla, no ne radi
možda ja nešto krivo radim jer koliko vidim kml se veže na poi a meni treba ruta, ne poi...
je li mi potreban nekakav poseban konverter u .dat fajlove i ako da, koji?
ima sve samo pitaj "google" !Route anlegen
in GoogleMaps unter der erstellten Route auf <Unter "Meine Karten" speichern> klicken.
Anweisungen folgen
in das GoogleMail-Konto einloggen (das Speichern geht nur IM Konto)
es wird eine KML-Datei erstellt (unten KML oder das blaue Icon)
Nun benötigst Du ein Programm, dass Dir das KML-file in das Dateiformat für Dein Navi umwandelt (gpx, tcx, pcx, Kompass,Falk IBEX u.v.a.m), damit Du es laden kannst. Ich empfehle gpsies
Dort benötigst Du allerdings wiederum ein Konto (es ist kostenlos). Auf dieser Seite kann man nahezu alle bekannten Dateitypen laden und über die <konvertieren> - Schaltfläche in das benötigte Dateiformat umwandeln.
Es gibt auch etliche andere Konverter, aber gpsies bietet nach meinem Dafürhalten den größten Funktionsumfang.
Zum Schluss die Route auf das Navi laden, wie das geht, steht sicher im Handbuch und das war's - wenn auch umständlich.
Zadnji uredio zuzo : 10-03-2016 u 21:50
hvala kolega, i da, pitao sam gugl i da, s tim programom sam konvertirao .kml u .dat i to "Destinator PN (.dat)"
problem je da mi to ne funkcionira, i neznam jel to direktorija il do konvertiranog fajla il čega god jer sam probao naći spremljenu rutu na mobitelu pa nevidim nikakav .dat fajl koji bi upućivao na spremljenu rutu (iako ju mogu učitati, dakle mora postojati) a svi tutorijali na netu su za igo8 myway a ne za primo koji ja imam te upravo zato ovdje molim da mi se pojasne detalji pa bih molio malo nježnosti a ne osude, pogotovo jer sam itekako upoznat s činjenicom "uslužnosti" kolega forumaša te zbog toga definitivno radije guglam neg pitam al eto, je*iga, morao sam sad pitati
stoga, molim te, ili mi pomozi onako ko debilčeku i njubčini ili me zaobiđi jer se je*em s ovime već tjedan dana
oprosti na smetnji , ja cu "zaobici" !stoga, molim te, ili mi pomozi onako ko debilčeku i njubčini ili me zaobiđi jer se je*em s ovime već tjedan dana
pozz
save/profiles/01/routes je tačan naziv gdje ide ruta ...Kod mene ima o1,02,03 jer koristim više mapa,pa zato nisam naveo to 01
Za konvertovanje imaš dosta online konvertora,ili npr.program kao ovaj http://www.mediafire.com/download/zc....4.4-Setup.rar
hvala, da, tamo se nalazi spremljena ruta. koliko sam skužio ruta se nemora zvati "routexxx.dat" da bi ju IGO vidio već radi i tipa "1.dat"
no svejedno ne uspijevam importirati rutu:
skinuo sam gpsbabel, prvo sam probao konvertirati u IGO formate, pa Navigon, pa sve koji imaju .dat a onda čak i redom u sve ostale formate koji se nude i ništa
možda ja to nisam dobro snimio u google earthu?
postupak je: odaberem "new path", nazovem rutu tipa "ruta" i nacrtam mišem rutu po karti. S lijeve strane na stablu se pojavi naziv rute i stisnem desni gumb na nju i odaberem "save as" i onda u padajućem izborniku odaberem .kml - jel to to? netrebam još ništa drugo obilježiti?
Vjeruj mi da ni sam nisam više siguran u ovo šta sam napisao,jer je to bilo davno kada sam pravio rute pomoću google earth-a,i tad mi je to
bilo jednostavno
Kad sam otišao u content/userdata/route tamo sam pročitao slijedeće
This folder is the right place to put your KML files containing routes to.
To create such files from Google Earth, save a bunch of pins. Each pin will
resemble a stage in the resulting planned route. The name of the route will
be created from the names of the first and the last pin.
Po ovome bi trebalo samo da importuješ rutu u kml formatu u podfolder route
marine, hvala ti, konačno je proradilo.
dakle ovako stvari stoje (čisto ako netko naleti s istim pitanjem):
rute koje se kreiraju u samom IGO-u će biti spremljene u \iGO\save\profiles\01\routes ali rute koje se kreiraju u google earthu se ne spremaju u taj direktorij već u iGO\content\userdata\route\ inače ih igo ne vidi!
i istina je da igo čita .kml fajlove bez ikakvog pretvaranja. dakle ono što sam čitao po netu gdje kaže da se ruta u G.Earthu kreira sa "add path" - je krivo!
treba se prvo kreirati folder na stablu a potom se kreiraju placemark-i sa "add placemark". redoslijed dodavanja placemarkova u folderu će biti redoslijed po kojem će se složiti ruta.
PS
zuzo, vidiš da čitam i guglam, čisto da vidiš kako si odmah bezveze krenuo kenjat umjesto da pomogneš ovakvom sje*anom procesu koji i nakon tjedan dana čitanja treba još tjedan dana tu konzultacija i puka sreća da se demistificira. no sumnjam da si imao pojma kako to riješit
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Zadnji uredio zuzo : 14-03-2016 u 12:02
gesaugen@PS
zuzo, vidiš da čitam i guglam, čisto da vidiš kako si odmah bezveze krenuo kenjat umjesto da pomogneš ovakvom sje*anom procesu koji i nakon tjedan dana čitanja treba još tjedan dana tu konzultacija i puka sreća da se demistificira. no sumnjam da si imao pojma kako to riješit
prije bi trebao poci koji sat na predavanje iz kulturnog ponasanja a mozda ces nauciti i kulturno izrazavanje !
ili si mozda pohadjao svinjarsku skolu !?
ja sam samo pokusao postaviti linkove u kojima imas to sve cak i slikovno kako treba uraditi , samo na zalost na stranom jeziku , a sad dali ja to znam otom potom , ja nisam trazio pomoc nego postovani gospodine vi !!
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
vjerujen da ces skuziti , ako ne ? " google pomaze" !![/QUOTE]
Zadnji uredio zuzo : 14-03-2016 u 12:07
Instalirao sam danas google earth,čisto iz razloga da vidim kako ubaciti rutu u navigaciju
upravo je bilo onako kako je član gesaugen objasnio
ubacimo početnu i odredišnu tačku/ get directions /Add / placemark (ovdje možemo da dodajemo koliko hoćemo placemarka)
kad smo napravili rutu idemo na :File / save / save place as
tu možemo sačuvati rutu u kmz i kml formatu,i možemo je nazvati kako hoćemo
poslije je prebacimo u content/userdata/route
Moja poruka bi bila prvenstveno da ne bi trebali praviti nekakve drame radi ovakvih bezazlenih stvari
@gesaugen
Bilo bi dobro da malo "smiriš hormone" , sredi svoj rječnik jer izražavanje koje koristiš nije primjereno ovdje na Forumu .
Nastaviš ubuduće s ovakvim komentarima izbrisati ću Ti postove ili zatražiti od Admina da ti dodjeli "hlađenje-Ban" na neko vrijeme.
Za početak tvoj post (13) bit će izbrisan ...
L.P.
Zadnji uredio walter66 : 15-03-2016 u 00:42
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
@mirkeclj .............oslobodi malo prostora u pp
Bookmarks