Previsok ping imaju.
na 4G ili 3G imaš 10 MBps?
evo kako to izgleda na 3G u okolici VŽ-a
![]()
Zadnji uredio djtino : 31-01-2016 u 14:57
Previsok ping imaju.
čudno
Evo kaj ja dobivam danas u VŽ-u. Stvarno mi nije jasno u čemu je stvar. Imam dojam ko da je ograničeno jer uvijek isto mjerenje dobijem. Mislim, nije da mi treba više od 10mbita, ali upload niti 3 mbita??!!
![]()
Zadnji uredio ojpi : 01-02-2016 u 08:20
Izgleda da su platili članstvo u CIXu. Sviđa mi se ovaj ping od 15 ms
Eto, saznao sam razlog. Korisnici bonova na glasovnim tarifama imaju limit 10/2.5 mbita.![]()
Zadnji uredio ojpi : 01-02-2016 u 09:34
HTova Simpa ima limit 7,2/2 tako da je ovo jos i super. Moglo je biti da prepaid korisnici uopce nemaju pristup na 4G.
Osijek, nemam 4G uopće (Jug II)
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Kod mene 0 bodova.
A ovo o 90posto pokrivenosti,neznam kako mogu tako lagat ljude.
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Pa i ne lažu, govore o populacijskoj, a ne teroitorijalnoj pokrivenosti. To su dvije poprilično različite stvari![]()
Osijek pokriven. Zamjenio sinoć SIM karticu i morao sam u iOSu dodati još jedan APN za LTE.
Brzinu nisam mjerio za sada, ali LTE signala ima.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Takvo restriktivno ograničenje za bonaše je smiješno. Sinoć na LTE-u ostvarim brzinu od 10 Mbps, prebacim na 3G i dobijem 13 Mbps...Nije da mi nešto više i treba, ali zvuči kao paradoks.
Što je s mobilnim internetom na bonove?
Smiješno jest, al jebat ga, tako je. Na simpi i bonbonu je ograničen na 7.2 DL i otključava se isto uz pomoć paketa ili opcije.
Vip s druge strane ne nudi ni to na bonove. Kod njih bonaši ne mogu ni koristiti 4G. Tomato također nema 4G.
Ta brzina od 10 Mbps je korisna onima koji na 3G imaju 5 Mbps (kao npr na mojoj lokaciji).
Upravo ovo što @yager kaže. Još su sada platili članstvo u CIXu pa im podaci ne idu više preko Švedske. Ping im je sada nizak poput onog na konkurenciji
13 mbps na 3G
24 mbps na LTE
Osijek, rubni dio grada
Blago vama što stalno testirate brzineMeni je to baš uzalud bačen promet od cca 100+ MB, a nerijetko čak i više ukoliko je veća brzina.
Toga sam svjestan, ali brojka mi je malo u nerazmjeru s pompoznim najavama. Kako god...
Konačno tele2 ravnopravan konkurenciji ...
Ha čuj, i Vip reklamira brzine od 225 Mbps pa ljudi na Vip forumu kače slike od po 20 Mbps pa do 100 Mbps. Ima baš tema usporedbe HT i Vip 4G signala gdje Vip ima mizerne brzine u gradovima Slavonije i Baranje od oko 20-60 Mbps.
Isto tako, nikada nećeš vidjeti 42 Mbps na DC-HSPA mreži, nego max do nekih 25. Možda sam do sada vidio samo par screen shotova sa preko 30 Mbps.
Ograničenje brzine za bonaše sam očekivao. Jbg jednostavno je takav tend u svijetu da max ide pretplatnicima, a bonašima na kapaljku. Trebaš vidjeti ponude u Njemačkoj gdje 3G ograničavaju na 14 Mbps, a daju bijedne pakete neta.
Kad citam sve ovo ne mogu skuziti kako onda bonbon ima takve uvjete za 4G. U centru Pule 25/25 Mbps. Mozda je limit na 25, nisam istrazivao, al to je pristojan limit onda.
A s druge strane, sto yager kaze, taj download stvarno ne skuzim u tolikoj mjeri kao recimo ping... I limitirani 4G (u manjim paketima*) mi bolje sljaka od H+. Tele bi trebao jedan dan probati i obici malo poznate lokacije gdje Tmobile ima rupe u 4G.
*mali edit
Zadnji uredio xlr : 03-02-2016 u 10:30
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks