Konacno se nesto radi konkretno i po tom pitanju...
Šta je reći?
Evo video:
Evo cijeli članak: Kako napuniti bateriju u manje od jedne minute
![]()
Konacno se nesto radi konkretno i po tom pitanju...
Dobro su se setili,bilo je krajnje vreme.
Ima godina dana i vise od tog videa. Pisalo se o tome ovdje
Valjda će uskoro i to da postane realnost.
Samo da ne bude "lažno punjenje" kako imamo priliku vidjeti na LG (konkretno kod mene G4). Čim javi da je pun, nakon malo više od 60 minuta, postotci počnu rapidno opadati. Ako ga ostavim još pola sata-sat, e tada zbilja drži.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Možda imaš lažni G4 pa se brže baterija troši.
Inače, na pravima baterija drži i drži?
U Mobisu!
Zadnji uredio NorthGate : 27-03-2016 u 02:48
Isti slučaj kod mene na G4. Uvijek ga ostavim barem 20-30min duze.
Već sam pisao o tome u temi za G4. U biti je kvaka u tome da ne napuni mob na 100% nego na cca 85% i zato postotci počnu naglo padati i zaustave se na stvarnom stanju stvari. Dokaz je Upravitelj energije, čiji grafikon pokaže da je mob bio na 85% kada je skinut s punjača.
Zašto je tome tako, možda marketinški trik, ono službeno mob je pokazao da je na stotki u 65 minuta punjenja, a to što nije istina zaboli ih patka.
Sada sam tek instalirao plagin za video iz prvoga posta. To je što? Dodatna baterija koja se puni dvije minute.
Zadnji uredio Moby : 13-01-2016 u 17:12
U Mobisu!
Zanimljivo u cijeloj priči je što neki pišu da mobitel nije pametno puniti do kraja?
Nemogu sada naći di sam to čitao. Ako nađem, bacim link.
Kao, najduže će baterija trajati ako je nikad ne napunimo i ispraznimo do kraja.
PS Ne da će trajati duže u smislu da će manje se trošiti, već da će se manje baterija kvariti ako me razumijete.
To je teorija iza tehnologije izrade danasnjih baterija jer njima najvisi i najnizi naponi (ful puna i prazna) dugorocno "skode". Ako mob planiras imati par godina ovo te ni najmanje ne treba brinuti jer kada se prica o degradaciji performansi baterija tu pricamo o duzem vremenskom periodu kada bateriju koristis u gorenavedenim "nepovoljnim" stanjima. Baterije se ne kvare zbog ovoga gore - ili degradiraju ili imaju gresku u foliji pa nakon kraceg vremena prdnu. Ne kazu bez razloga kada bateriju zelih arhivirati za duzi period u ladicu napuni je na oko 40-50%, a ne ful.
Gledaj to s druge strane: proizvodjavi su vec u baterijama ugradili zastite od prepraznjenja i prepunjenja. Ti mozes normalno koristiti bateriju jer te ta zastita cuva da ti napon baterije ne ode prenisko/visoko i bok.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imaš pravo.
Hvala ti na dodatnom pojašnjenju![]()
Meni ovako na prvu loptu još nije jasno, hoće li se proizvoditi baterije za mobitele (tvornički u paketu) koje će se puniti ili će to biti ovi "kavezići" u koje će se mobitel stavljati, tipa današnjih proširivih baterija za pojedine smartfone?
U Mobisu!
U članku piše da će tvornički biti ugrađena batera koja će biti posebno za taj punjač rađena i da će uređaji s takvom baterijom i punjačem koštati u prosjeku 60 dolara skuplje od "obične" verzije.
Bookmarks