Danas doslo svima u poduzecu, poslovni korisnici:
Postovani, krenuli smo s radom testne 4G Tele2 mreze! Kako biste isprobali nove brzine surfanja potrebno je zamijeniti Vasu postojecu SIM karticu novom karticom koju ste zaprimili postom proslog tjedna. Molimo vas da SIM karticu zamijenite najkasnije do ove nedjelje, 06. prosinca kako bismo vam aktivirali dodatni podatkovni paket od 5GB bez naplate. Vas Tele2
Vauu, cool! Ako nije tajna, di se nalazite?
Ne znam kako je to moguće s obzirom da od HAKOM-a nisu dobili koncesiju za 4G mrežu?!
Pa bila je nedavno objava os strane tele2 da krecu sa 4G. Meni su odg. da je ovo testiranje i zasad samo poslovni korisnici
Zagreb. Ovo je bilo smsom, ali kartice nisu jos dosle, cim dodje propisno istestiram i posaljem rezultate. Sad otkad su stavljali nove bazne dobar dio zg mi ide cca 15/20mbita dl i oko 5mbita ul. Naravno ovisi gdje, negdje dosta sporije.
hah, evo maloprije ubacio Tele2 karticu u svoj Huawei stick da potrošim nekih 30 MB što sam dobio s promo karticom, i... odem bezveze u pretragu mreže, kad ono pozitivno iznenađenje
Naravno, ne mogu se spojiti na mrežu.
@jahu meni je ping i dalje oko 150, s DL brzinom od 5Mbps...
O pingu je pričao korisnik sipe na forum.hr
Što se tiče pinga malo tehničkih termina. Tele2 nije platio članstvo u CIX (cjenik http://www.cix.hr/index.php?id=2312), zbog toga autonomni sustav Tele2 nije spojen direktno na hrvatske (https://en.wikipedia.org/wiki/Autono...%28Internet%29)
Imam i ja na mob lte al se nemoze spojit (registrirat)
Aha, u Cixu je fora, makar meni to ne izgledaju kao neke previsoke cijene, pogotovo za mobilnog operatora..valjda imaju neke svoje razloge.
Upravo to, za mobilnog operatera te cijene ne bi trebale biti previsoke. Što se mene tiče neka porade i na tome osim širenja mreže. Bit 4G mreže jest i značajno niži ping, a ako bude isti kao i na 3G mreži onda nikakve koristi od toga.
Za koju je frekvenciju izdana dozvola za Tele2 4G mrežu? Da li bi na toj mreži radio ovaj dongle?
4g im ide na 1800, za to su dobili dozvolu
Taj stick imam i ja, samo mom je max brzina downloada 150 Mbps. Možda je pogrešan opis proizvoda, a možda je i drugi model, moj je 3372-153s. Web sučelje mi je 100 puta bolje nego imati poseban program instaliran. Također sam naručio sa ebay iz Rusije (stick sa LMT mreže iz Latvije, ali otključan), ali u siječnju je cijena bila $40. Do sada nikakvih problema :kuca o drvo:
Evo danas se pojavio 4G. Po Zg ide oko 40-50mbps dl i najčešće oko 20-30mbps ul, makar zna često ići na 40-50. Eto to je od danas, budem još par dana stavio app da vrti statistiku pa javim.
Znaj samo da ti jedan speed test na takvim brzinama može lako progutati i 200 MB.
Jel ping ostao iznad 100?
Moze mala pomoc. Ako se kupi uređaj koji ima 4 g na 1800 mhz,da li ce on raditi na tele2
Mislim da nije to pitano, nego jel uređaj sa 4g moze radit na tele2? Naravno da moze.
Drugo: Sta onda po tebi treba imat 100gb da bi moga normalno koristit 4g? Sad sam kontaktirao bonbon i momak koji se javio kaze da se on prebacio na 4g i da mu se paket nepotrosi puno brze nego na 3g. Normalno da trosi vise mb-a al mislim da nije to nesto previse. Jos nisam koristio 4g pa neznam iz svog iskutva, al po citanju nije to nista puno previse
Zadnji uredio Android-split : 08-12-2015 u 12:08
Naravno da hoće. EU standard za LTE frekvencije su 800 MHz, 1800 MHz i 2600 Mhz (band 20, 3 i 7). Tele2 nije kupio ništa od spektra na 800 MHz (band 20) tako da će im 4G raditi na 1800 MHz (band 3).
Kod svih operatera 3G nije ograničen, ni kod pretplate ni kod bonova, te iznosi do maksimalnih 42 Mbps. Ovo za 4G i limitaciju na 7.2 Mbps se odnosi samo na bonove kod HTa, dok je u pretplati drugačije i imaju dostupnu brzinu od 21 Mbps/75 Mbps (neke HT tarife) do maksimalnih 150 Mbps.
U bonbonu brzinu od 75 Mbps imam u jako velikom paketu i ne, ne potrošim svih 5 GB za par minuta. Veća brzina ne znači da ću promet potrošiti brže. Surfam najnormalnije i paket mi traje nekih 20 dana. Jedino ako ti 4G planiraš trošiti na intenzivan YouTube, skidanje filmova itd. onda ti nije bitno da li imaš 3G ili 4G, megabajti će se topiti ko kocka leda na suncu.
Također naši operateri uglavnom koriste 4G na 1800 MHz što znači bolju pokrivenost nego 3G na 2100 MHz. A i 4G signal na -117 dBm mi donosi stabilniju brzinu nego 3G na -100 dBm, te niži ping.
Od 01.02. kreće 4G punom snagom,bas me zanima...
Jeli to tele2 4g mreza sa vlastitom infrastrukturnom mrezom ili 4g od HT-a?
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
Njihova mreža. To su im ovi njihovi novi odašiljači koje su postavljali prošle godine i podržavaju i 3G i 4G. Kolega na Vip forumu je pisao kako se može spojiti i sada na LTE mrežu u Osijeku te da je grad solidno pokriven.
U vž-u postižem max 10 mbita u downloadu, i 2,5 u uploadu. Ili još nije pušteno kak spada ili su stavili ograničenje na bonove.
Bookmarks