Došla nova sezona, novi turisti i nova potreba za pozivanje mobilnih brojeva, inozemnih mreža, naših gostiju.
Sto se nudi, ovo sam našao:
HT, prepaid:
Od 20. svibnja do 30. rujna u prodaji se nalazi opcija pod nazivom Europe 30 po cijeni od 30 kn koja omogućava 30 minuta prema svim europskim zemljama (osim Finskoj, Monaku, Ujedinjenom Kraljevstvu i Ukrajini) koje se mogu iskoristiti u periodu od 7 dana od dana aktivacije opcije. +naknada za uspostavu poziva od 0,39 kn.
Dakle, do 1 min = 1,39 kn
VIP, prepaid:
1 min prema EU = 5 kn + 0,29 kn uspostava poziva.
Dakle, do 1 min = 5,29 kn
Tele2, prepaid:
1 min = 4,5-5,55 kn
Tomato, prepaid:
1 min prema EU = 3,05 kn + 0,25 kn uspostava poziva.
do 1 min = 3,3 kn
Bonbon, prepaid:
1 min prema EU = 5 kn
Kako su se kune mogle kupiti u pola cijene na njuskalu, pa prebaciti na drugi broj, onda za sprijetnjie (poput mene) valja umanjiti cijene za 50% za HT, bonbon i tele2. I kod vipa sam umanjio za 50% za one koji, poput mene dobivaju 100 kn na racun za svaku nadoplatu bonom od 50 kn. i dobivamo konačan poredak:
1. HT = 0,7 kn/min
2. Tele2 = 2,25-2,77 kn/min
3. Bonbon = 2,5 kn/min
4. VIPnet = 2,65 kn/min
5. Tomato = 3,3 kn/min
Zadnji uredio ispravljach : 05-06-2015 u 10:12
Ovo je cijena SMSa prema EU zemljama (točnije njih 16), a ne cijena minute. Cijena minute prema EU zemljama u Vip tarifi internacional je 0.44kn + uspostava 0.29kn.
Dakle, do 1min = 0.44 + 0.29 = 0.73kn
Zadnji uredio moba2007 : 02-06-2015 u 23:03
S obzirom da su roaming tarife u EU:
odlazni poziv 1,81 kn
dolazni poziv 0,47 kn
ne vidim razlog da netko kupuje ove kartice osim ako im treba internet i za lokalne pozive.
Naravno vecina ovih cijena se odnosi na fiksne linije tako da jos neisplativije kad se vide pozivi prema eu mobilnim mrezama.
Osobno sam koristio Vip International tarifu kao HR građanin jer nije samo promotivna tarifa za jednu sezonu (kao Simpa i Tele2). Razlog? Jeftiniji pozivi prema Njemačkoj, Austriji te BiH i Srbiji (koji nisu u EU).
Danas kad se njih 99% prebacilo na Viber, ista mi više nije potrebna.
Razlika u cijeni od 1.81kn/min i 0.44kn/min je značajna ukoliko vodiš duge razgovore poput mene i mojih ukućana. Bilo mi je žao dati ~1.10kn za jedan pišljivi SMS prema inozemstvu i još uvijek jest.
Ove tarife su povoljne kako za EU tako i za građane drugih zemalja (BiH, Srbija, Makedonija, Kosovo, Švicarska ...) koje nisu u sastavu EU.
Hvala, ispravio. Vidi:
0,44 kn/min je samo za pozivanje fiksnih
Hrvati koji zovu goste na inozemne mobitele. Ponuda tele2 sa cijenom od 0,78 kn/prve min je dobra cijena.
U postu 26 navedene su cijene za:
Zadnji uredio ispravljach : 03-06-2015 u 16:59
Sve je to OK, ali isto tako možeš navesti da su i kod Tele2 u pitanju pozivi prema fiksnim mrežama 16 EU zemalja
Tako da te i tu moram ispraviti, jer nije istina ono što si naveo u postu iznad, a to je da u cijenu od 0.78kn ulaze i pozivi i prema mobilnim mrežama.*Cijena poziva od 0,39 kn/min (0,05 EUR/min) vrijedi tijekom promotivnog perioda, koji traje od 17. 04. 2015. do 31. 03. 2016. i odnosi se na pozive prema fiksnim mrežama u Austriji, Belgiji, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj i Velikoj Britaniji.
Kako se vidi u Tele2 cjeniku na stranici 55, cijena minute prema BiH jest 3.05kn/min, prema EU1 regiji 4.50kn/min i EU2 regiji 5.55kn/min.
Nema potrebe miješati kruške i jabuke. Ili stavi obje internacional tarife i Vipa i Tele2, ili stavi redovne cijene poziva prema inozemstvu za oba operatera, a ne Tele2 internacional uspoređivati sa redovnim cijenama u Vipu.
Info sam tražio od szk. T2 i VIP mi rekli da su cijene za fx iste kao i za mob.
Nakon upozorenja moba2007 ponovno ih zvao. Kada im rekao da im info nije točna išli provjeriti i rekli prave cijene. Ispravio post 26.
Zadnji uredio ispravljach : 05-06-2015 u 10:23
Bookmarks