Ne.
Eventualno operater može na zahtjev zabraniti pristup mreži za taj IMEI, ali daljinska kontrola uređaja jedino ako si na uređaj prethodno instalirao aplikaciju za to.
Pozdrav,
Danas su mi curi ukrali lumiu 720.. pa me zanima, da li se preko IMEI-a moze mobitel zakljucati, pratiti, bilo sta?
Hvaala!
http://dcigleneckiphoto.wordpress.com
Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+
Ne.
Eventualno operater može na zahtjev zabraniti pristup mreži za taj IMEI, ali daljinska kontrola uređaja jedino ako si na uređaj prethodno instalirao aplikaciju za to.
ah tuga, Gotovinu mogu nac na drugom kraju svijeta, a mi smrtnici nek se nosimo![]()
Ispravak, operater ako hoće tehnički može pratiti uređaj po IMEI-u, ali lopov isto tako može jednostavno koristiti drugog operatera. No čak i samo jednog operatera je dovoljno nemoguće dobit da uključi praćenje, kamoli sve njih...
Pokušajte nazvati svoj broj, odn. djevojkin broj. Možda je netko "slučajno" pokupio Lumiu i zbilja je želi vratiti.
Ako ne, odite na policiju s jamstvom i IMEI brojem. Ako ne napraviš Prijavu, nitko ne može pratiti tuđi mobitel tek tako. Čak sam čuo da i policija dobiva zabrane praćenja zbog posljednjih događanja i prisluškivanja mobitela u EU i kod nas tako da je i praćenje mobitela postao "kilav" posao.
Uglavnom, poduzmi nešto. Eventualno pričekajte 24 sata ako osoba zbilja nema namjeru vratiti mob. Tako će te savjetovati i u PU, da pričekaš koji dan.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
a bilo je ovako
pokusala je zvati svoj mobitel, zvonio je zvonio, da bi nakon nekog vremena postao nedostupan.
otisla je do operatera gdje su joj rekli da oni nemogu pratiti da je najbolje deaktivirati broj, pa su to napravili :/
otisla je na policiju sa IMEI brojem, pa su napravili prijavu
usla je u svoj microsoft racun preko neta i pobrisala podatke :/
OBAVEZNO doznaj ime inspektora koji vodi slučaj.
Na nekim forumima kažu da ga kontaktiraš svako malo jer ako pustiš duže vrijeme, navodno ni oni neće ništa poduzeti.
BTW-ako je netko baš ukrao, pogledaj po Njuškalu sumnjive oglase baš za tu Lumiu. Čisto da i ti imaš svoju "osobnu istragu".
U Mobisu!
Dobro hvala.. da po oglasnicima pratimo...
ne znam da li je pametno da se objavi IMEI, da je ukraden ?
Ne objavljuj ništa što bi ugrozilo policijsku istragu.
Prevrti oglase, ne može biti previše Lumia. Posebno one oglase bes slike i s kontaktom samo na mail.
U Mobisu!
Imaš posebnu žalopojku vezanu za moj mobitel. Ukratko, ništa do dana današnjega.
U Mobisu!
Ako nisu mob vratili na tvorničke postavke,i ako ima napunjenu bateriju,mob se može locirati preko microsoft accounta,pokazat če ti gps lokaciju unutar 5 metara.
Bi li bio tako ljubazan da otkriješ kako se to radi ili da daš link.
Prije dva tjedna mi je sa stola u kafiću u gužvi netko maznio Samsung Galaxy 3 a star je tek 8 mjeseci.
Uredno sam prijavio policiji ali evo već sedam dana ništa. (ili tek sedam dana, kako kome)
Sad sam kupio Samsung galaxy 3 mini no, ubija me nekvaliteta fotografija u odnosu na većeg brata a i nema digitalnu stabilizaciju, što mi je neophodno.
E sad, kojim softverom policija prati moj mob po IMEI broju, ako nije hardresetiran ?!
Postoji li sličan softver na tržištu za kupiti i kako se zove ?
Fala![]()
Tema je lumija, al valjda se mod nece ljutit (nek premjesti na odgovarajucu temu)
Ulogiraj se sa samsung accountom(od s3) na ovu stranicu
https://findmymobile.samsung.com/login.do
Tu mozes naci podatak o zadnjoj poznatoj adresi na kojoj je bio tvoj ukradeni mob. Problem je ak ga je netko ugasio prije nego sto je dosao doma (ili na neko drugo svoje odrediste).
Imei broj se ne mijenja. Mob se na baznu stanicu (mrezu) prijavljuje preko imei broja i broja telefona. Podatak o pribliznoj poziciji mobitela je poznat operateru pa policija od operatera dolazi do te pozicije (nemaju oni neki program za pracenje).
Ako je mobitel hardresetiran, imei broj je ostaje isti tako da hard resetom lopov nece postici nista
A bez obzira, policija je ta koja (na legalan recimo način) oduzima mobitel kradljivcu.
Sada, što ćeš postići praćenjem, ne znam.
Ja sam u sličnoj situaciji i znam neke podatke više od policije, ali što mi vrijedi.
U Mobisu!
mada danas svi googlaju mozda i preko
samo ako se docepao profi l. onda nema neke velike sanse da se nadje, kad odstrani sim , resetira i preflesira , nema mu vise traga , jedino kad bi prizvodjaci uredili sw. tako da kod reseta ili flashanja
se mora ukucati orginalni IMEI mozda postoji sansa da se mobitel nadje , ali svaki ukradeni mobitel je za proizvodjaca i za telecom kao i ostale profit (€,$)
Zadnji uredio zuzo : 25-05-2015 u 11:38
Bookmarks