i usput ce ti reci da kupis neki mob na bonove da taj broj mozes i isprobat
Zato jer potpisuješ pretplatu tada i zakon je takav da pretplate sklopljene izvan poslovnica se mogu raskinuti unutar 14 dana.
Proba nema veze s time i ne može se uspoređivati. Ti ćeš dobiti na probu i ako ti paše tek ćeš onda ići uzeti pretplatu.
Ista stvar kako je nekad bio MaxTV ili kako danas neki ISP nude internet da se proba. U slučaju MaxTV je oprema samo ostala kod tebe i ugovor je krenuo.
Sad te pitam, reci mi ima li ti logike da ti daju novi mobitel da probaš tih 5 dana kada si u poslovnici jasno rekao i tražio i uzeo probu?
---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:21 ----------
Ako će davati mobitel na probu. Dat će samo broj na probu vjerojatnije.
i usput ce ti reci da kupis neki mob na bonove da taj broj mozes i isprobat
ja uopće nisam mislio na probavanje........pitao sam jednostavno,dođem u poslovnicu i uzmem mobitel i neku tarifu na pretplatu...ne da probam ,nego ozbiljno.......međutim iz nekog razloga želim to raskinuti i pitao sam da li je ovih 5 dana koje spominju u tu svrhu.....
posve isti slučaj je i sa web shopom......nitko ne kupuje preko web shopa na probu....svi potpisuju ugovor i dobiju naručeni mobitel i imaju pravo na raskid ugovora uz vraćanje tog mobitela u roku 14 dana.....
zašto to ne bi bilo i u poslovnicama....kakva je razlika?.....
znaći ne govorim o nikakvim probama,nego o raskidu ugovora u roku 5 dana,.....a automatski kad raskidaš ugovor,onda se vrati i telefon......bar ja tako to tumačim,a opet može biti i drugačije,pa zato i pitam dali itko baš zna ili su samo pretpostavke...
Proba nema veze s pretplatom i to ne ulazi u to da možeš nakon potpisivanja u roku tih pet dana raskinuti.
I web shop nije isti slučaj kao ovo.
Zadnji uredio NorthGate : 01-05-2015 u 01:59
Došao je 1.5., dan od kada svaki bon produzuje vrijeme aktivacije za minimalno 90 dana. Ostali u ponudi svi bonovi minimalne nominacije, a cijene poskupio samo bonbon, i to za pozove u inoz. Koliko smo samo iznosili krive procjene proteklih mjeseci, počevši od mene:
5.2.2015.
Uz to ja sam:Izvorno postao ispravljach
Dakle, potrošio oko 2000 kn na bonove minimalne vrijednosti i sada sam na miru par godina, ja i čitava moja uza i sira obitelj kojoj plaćam telekom usluge. A imam i brdo bonova koje sam kupio prije srpnja 2014., prije 10% poskupljenja.
Važna napomena:
U vrijeme dok sam napisao ove postove hakom je najavljivao da će svaki bon produljiti valjanost od 180 dana. Tek nakon toga su donijeli konačan tekst pravilnika kojim je taj rok 90 dana.
Zadnji uredio ispravljach : 01-05-2015 u 13:13
Rekoh ti da ne zuris u ulaganje![]()
Uvijek te možemo riješit za visak bonova. Na tržištu se uvijek traži...
....
@ispravljach
Nadam se da provjeravas do kada traju bonovi, recimo na jednom od bonbon-a trajanje je do 2019, ali cisto kad vec imas toliko bonova trebalo bi voditi racuna o tome. ;-)
Ja sam kupio bon od 50kn (Tele2) 01.05. Vidim maloprije da mi je valjanost kartice do 24.06. Zvao SZK i kažu mi da će proslijediti nadležnoj službi,pa ćemo vidjeti ovih dana.
... pax in domus!!!
to je velika mudrost hakoma.....to sam i dosad mogao bez njihovih 5 dana.......ili još bolje mogu probavati 100 dana......
šta kad čovjek nema mobitel?....treba i kupiti neki za probavanje.....ili svi mi znamo da o kvaliteti prijema signala ovisi i koji uređaj koristimo...i probamo na jednom i radi........zatim kupimo drugi na pretplatu i neradi.......
glupljeg zakona nisam vidio........
Bookmarks