ako može i na ovo odgovor.....da li jedna osoba može imati dva pretplatnička broja sa opcijom uređaj na rate za oba broja......
e,ovako osoba zatražila....(još da napomenem osoba ima otplatu uređaja,ali nema ugov.obvezu ,zbog nedavne promjene uvjeta)
odgovor u principu bio-
može se produžiti ugovor,ali se nemože uzeti drugi mobitel sa opcijom uređaj jer već ima plaćanje te opcije uređaj za mobitel koji je prekinula obvezni ugovor....znaći platiti uređaj jednokratno ili onaj isplatiti,pa onda može novi ugovor ....
zanima me slijedeće:
1.da li je to točno
2.kad se korisnik logira na tmobile portal,njemu nudi opciju produljenja i opciju uređaj,samo nezna kad bi na kraju podnio zahtjev da li bi odbilo,...ali činjenica je da nudi,pa možda se i može imati dvije opcije uređaj
3.ako je ipak istina da ne mogu dvije opcije uređaj da li je to ograničenje:
a) za dotični broj pod kojim je opcija uređaj (odnosno za produljenje)
b) za ime korisinika (odnosno kad bi uzimao drugi broj,da li bi mu smetala na drugom broju opcija uređaj)
ako može i na ovo odgovor.....da li jedna osoba može imati dva pretplatnička broja sa opcijom uređaj na rate za oba broja......
Moze.
Mislim da su 4 pretplate max., al nek netko potvrdi
znači moglo bi se zaključiti ,što se tiče pitanja iz posta 1251,da korisnik može imati više brojeva sa opcijom uređaj,a nemože imati dvije opcije uređaj na jednom broju ........
Zanima me imam grupnu tarifu xl i mobitel snjom. Na tom broju koji je nositelj ima jos 14 rata do kraja i oose da mogu produziti uz hop. Mene zaniama sta to znaci i mogu li ja jedan drugi broj koji nema vise ugovorne obveze izbaciti i staviti skroz novi broj i taj broj kao nositelja? Ili sta se moze napraviti da mogu kupiti jeftino mob?
to znači da će te HT pitati par tisuća kuna da otplatiš do kraja uređaj koji si dobio na popustu. pa bi ti, ako se ponovno želiš vezati ugovorom na 24 mj, ponudili popust od par tisuća kuna za kupnju novog uređaja.
zaključak, po HT-u:
daj nam par tisuća kuna, dat ćemo ti popust od par tisuća kuna, a ugovor od 14 mj do isteka pretvoriti u ugovor od 24 mj do isteka
da
ne
njuškalo
evo da ispravim sebe i usput da napomenem kako oni u t comu uopće nemaju jedinstven stav o nečemu......kad sam razgovarao sa operaterom on mi je tvrdio da se nikako nemože produžiti ugovorna obveza i imati novu opciju uređaj dok se prethodna ne isplati...i to je nekoliko puta provjeravo sa svojim kolegama.......i nakon nekog vremena idem ja preko web shopa i produljim ugovor sa opcijom uređaj i sve prođe u redu....i sad imaju dvije opcije uređaj na jednom broju......
Što ti je to trebalo?
Zar nisi napravio putem retentiona pa da ti opcija uredjaj bude:
25 kn/mj umjesto 100kn/mj koliko se plaća u webshopu ili t-centru u tarifi XXL
Ili
50 kn/mj umjesto 100kn/mj koliko se plaća u webshopu ili t-centru u tarifi XL
Ili
da placas 82,5+5+10 kn/mj tarifu L + 40 kn opcija uredjaj
Zar još zaista ima forumasa koji placaju opciju uredjaj 100kn/mj ili tarife vise od 115 kn/mj/broju?
Npr.
single L = 165 kn / 2 (retention popust) = 82,5+5+10=97,5 kn/mj
Obitelj XL = 225 kn (retention popust) / 3 broja= 75+5+10=90 kn/mj/broju
Obitelj XXL = 400 kn (retention popust) / 4 broja= 100+5+10=115 kn/mj/broju
Zadnji uredio ispravljach : 05-02-2015 u 07:55
Nešto mi nije jasno,naveo si single L tarifa,da li si mislio na plan za surfanje L ? Ako jesi,kako si došao do cijene od 165 kn/mj. ? Na njihovim stranicama je cijena od 135 kn/mj.Ja sam uzeo preko retention službe samsung galaxy s5 za 18 kn jednokratno,tarifu plan za zabavu XL na 24 mj. za 230,00 kn/mj.(tarifa+rata za mobitel+flat opcija+rad.frek.+mrežarina)
Ovo što si ti uzeo je 140 kn/mj skuplje od onoga što sam ja postizao za XL tarifu. Ali ja sam našao tko će XL dijeliti, a ti nisi otkrio jesi li samac ili imaš s kime dijeliti tarifu.
Vidi:
Isto to si mogao dobiti i u single L+flat za 97,5 kn/mj + opcija dodatni gb.
To je opet ista usluga kao ona koju si ugovorio. Ali platit ćeš 100 kn vise x 24 mj. Za protuuslugu dobio si popust od 3000 kn na tržištu vrijednost mobitela
Sto se tiče 165/2=82,5 kn.
O tome smo pisali u posljednjih godinu dana i nije neka novost, osim za one koji su se tek danas uključili na ovaj forum
O.k,hvala na odgovoru, btw samac sam i nemam s kime dijeliti tarifu
Nađi neku trebu. Win-win situacija.![]()
neznam gdje si pročitao da sam ja pisao o ovim tarifama?......bio je ugovor prekinut,i preko telefona nisu htjeli produžiti drugi dok se ne isplate preostale rate za uređaj,jer kao nemože dvije opcije uređaj na jedan broj.......ali preko web shopa može...i sad je produžila ugovor tarifa za mlade i ima opciju uređaj od prije 20kn i opciju uređaj sada za novi telefon 30kn....i to je to,..samo sam napisao da neka pravila vrijede za telefonski,a neka za web shop ili ovi telefonski neznaju svoj posao....
Dakle, placas 125+5+10+30(novi mob)=170kn?
To je (170-137,5=) 32,5 kn x 24 mj više nego si mogao postići da si ugovorio putem retentiona
P.s.
Nisam uzeo u obzir da placas još 20 kn mj za otplatu starog moba jer to ionako moraš plaćati koju god kombinaciju odabrao, ako si sposoban da to ispregovaras
P.s.2
Single L = Plan za mlade
Zadnji uredio ispravljach : 06-02-2015 u 07:15
netočno...tarifa za mlade je 100kn+5+10+30.......to je promo tarifa koja već mjesecima traje....s tim da je još prije desetak dana bila dodatna akcija 1gb tako da je dobila 2gb po maximalnoj tarifi.......
a što se tiće retention programa,...već sam par puta napisao da sam ja s njima razgovarao i stalno su tvrdili da nemože se uzeti novi mobitel ako na taj broj već postoji opcija uređaj........preko web shopa se moglo bez da se ikoga išta moli ....
Meni su rekli da se nakon 12 placenih racuna moze mijenjati nositelj obiteljske tarife kojem je. To bi bio broj kojem je istekla ugovorna obveza i da tada nema penalizacije nego samo ostale rate za uredjaj.
Danas sam još jedan trik skužio kako varaju s tarifama...npr obitelj L tarifa dođe 180kn ako se produljuje ugovor uz kupnju uređaja, ali SAMO
ako se izabere neki od uređaja koji imaju i mjesečnu ratu otplate uređaja...ako npr uzmete Lumiju 535 za 18kn, ili Xperiu T3 za 1598kn (oboje jednokratna cijena), onda
tarifa nije 180 nego 200kn (u prijevodu, opet ćete plaćati za uređaj 24x20kn, samo to drugačije piše)
R320s-->Qtek S200-->Galaxy S3
objavio danas HT:
Ugovor možete produljiti već 6 mjeseci prije isteka
imam dva broja u tarifi za obitelj L...i nositelj i član bez ugovorne obveze......broj od nositelja ću nekome uskoro dati,pa me zanima slijedeće.......
preko web shopa bi sad produžio ugovor za člana i uzeo neki mobite........znaći nositelj ostaje i dalje bez ugov.obveze....
uskoro bih jedan broj sa bonova prenio na pretplatu i uzeo uređaj,te bi bio nositelj u tarifi za obitelj L (150kn).....
zanima me da li kad to napravim mogu broj od člana prebaciti u tu sad novu tarifu za obitelj L i normalno onog bivšeg nositelja prebaciti na bonove.....
da li je to moguće?
Bookmarks