Možeš se besplatno savjetovati na Legalis-u, meni su pomogli u jednoj situaciji.
Postoje dvije vrste tužbi. Tužba po službenoj dužnosti koju podiže državno odvjetništvo za kriminalna djela koja se moraju tužiti i privatna tužba koju podiže pojedinac za kriminalna djela koja se mogu, ali i ne moraju tužiti. Znači ako je oštećena zajednica ili veća skupina ljudi onda ide tužba po službenoj dužnosti, a ako je oštećen pojedinac ide privatna tužba.
Drugim riječima, ako postoji dovoljan broj prijava protiv lika postoji mogućnost da državno odvjetništvo podigne tužbu, ako ne jedino možeš sam podignut tužbu. U svakom slučaju savjetuj se sa nekim pravnikom ako se odlučiš na tužbu, jer bez neoborivih dokaza teško ćeš dobiti sud, a onda plaćaš i troškove postupka. Kako god napravio nemoj žuriti i razmisli prije nego nešto napraviš.
Btw. ostavio sam upit, javim ti ako bude rezultata.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Možeš se besplatno savjetovati na Legalis-u, meni su pomogli u jednoj situaciji.
... pax in domus!!!
boze ti dragi fala,,pa ti stvarno nisi normalan,,pa dje na takav nacin da trgujes,dali si imalo razmisljao sa tom tvojom glavom,ja da sam tako napravio kao ti,mene bi bilo sramota traziti bilo kakvu pomoc i savjet ovdje,meni je ovo smijesno,,ovo ti je sad ajedna velika skola,za ubuduce
Pa priznam, nije mi baš bilo jednostavno otvoriti ovu temu. Sada, da se stidim, ne.
Već sam stari član foruma, mogu se obratiti ljudima za koje znam da mogu dobiti valjan odgovor, i stvarno sam neke odgovore i dobio.
Savjeti, ako su in bona fide su zlata vrijedni!
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ako ne možeš pomoći, nemoj ni pametovat! A ako to već i radiš, mogao bi naučiti bar osnove pravopisa.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
kak su rekli neki prije, preporučam da se osloniš na policijsku istragu, nisi jedini prevaren a niti je samo jedan prevarant na njuškalu. ima ih puno.
danas kad nema posla i novaca svugdje će se naći netko da te zariba. privikneš se na to i oprezan si. privatna tužba se ne isplati.
svojevoljno si poslao robu i dogovorio način transakcije koja nosi velike rizike od prevare, ja to nebih nikada napravio, osim ako se radi o nekoj maloj vrijednosti od 100kn i slično.
jednom davno je jedan moj bivši šef rekao: nikad nemoj nikome posuditi onoliko novaca koliko ne možeš oprostiti, zaboraviti.
ja se toga držim u svemu, netko to nauči sa 20 godina, netko sa 40. svejedno, svaka škola košta. 2000kn je poprilična cifra za školu, ali sad si 2000 puta pametniji nego prije hehe.. :-)
Da, bedasto od mene. Nepromišljeno i naravno, kakve sam sreće, naletim na lopova.
Pouzdam se u policiju, gotovo svaki dan sam u kontaktu s njima. Nešto bu. Nadam se pozitivnom rješenju na kraju. Samo treba čekati.
U Mobisu!
e o tom pitanju trebao bih se i ti sam pitati !?kakve sam sreće, naletim na lopova.
jer ti je poznato da sva trgovina koja se odvija ispod ruke se smatra lopovlukom , dakle i onda nemoj sad jadikovati , dovoljno si zrel za svoje godine da znas sto je prava a sto kriva trgovina !!
Ma moj mob je bio kupljen na bijelo, sve ok. Tko tebi brani prodati bicikl!
U Mobisu!
hehe !
da se nebi dalje nadmudrivali , ok ! kupio si na bijelo i sad gledas u crno ! a sto se tice bicikla , nemam ni za romobil !
i zelim ti puno uspijeha u tvojim poslovima !
pozz
Moby ignoriraj pametovanja i umjetne mame i tate... ko nema što pametno za reć neka prvo počisti svoje gluposti... najlakše je reć gdje ti je bila pamet?
Uostalom ja za sebe bi to jako puno puta mogao reći... ali sam tražio rješenje i potporu... a ne pametovanja! ako smo usrali motiku treba je sad oprat a ne zasranom ići radit!
Seriously?
Nije čovjek glup. Popušio je, naučio je, nema mu smisla još pametovati. To što je došao po savjet znači da je svjestan gdje je pogriješio, i sad gleda kako sanirati štetu. Shit happens, svi popuše na neki način prije ili kasnije.
Na žalost, nemam ništa pametno za savjetovati, ali svakako neću čovjeku stavljati sol na ranu. Samo pratim razvoj situacije i držim fige da ga netko ulovi. A nakon murije, pogotovo ako se sazna ime/identitet... Pa ono, puno ljudi se popikne po stepenicama, grda je stvar hodati po mraku...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
hajde Mobi da te utješim...kupio klinki za krizmu novi iphone 4s i nakon par dana joj padne i odnesem na servis. Sve OK donesem sa servisa i neide mi se u stan nego ga ostavim u kasliću i neko ga popali, iako imam i imei i prijavio na policiju otišlo i nema ga više dakle prihvatiš to da ponekad ispadnemo glupi i magarci i da moramo prihvatiti da nam je to učenje...što je rekla moja pokojna baba nek sve zlo odnese s tim onaj koji je to ukrao i prevario..
Pokušavam se staviti u poziciju ovoga lopova i ne ide mi.
Mislim, što to ima toliko jadno kod ljudi da bespravno prisvajaju nešto što nije njihovo! Mora da je kućni odgoj, gdje su riječi tipa-ubij, ukradi, ošamari sasvim uobičajene kao reći Dobar dan.
Čuj, Feboj, ne odustaj od traženja. Majku mu, kako čitam po raznim forumima policija zbilja nađe i vrati mobitel koji je prijavljen.
Ja sam se pomirio da lovu neću dobiti, ali ostaje nada da će naći mob preko IMEI-a.
Evo iskreno nema foruma gdje su proglasili mob zauvijek izgubljenim ili ja nisam naišao na takva svjedočanstva. Tri foruma sam čitao.
U Mobisu!
Ma ako si napravio sve kaj je u tvojoj moći i prijavio na policiju,samo se naoružaj strpljenjem i bit će sve ok. Drugi put malo pametnije i dobro.
Bit će mobitela i para,bitno da je glava na ramenu.
Eto, Bog mi svjedok da sam sve napravio. Osim osobnog obračuna, ali valjda to nije opcija.
Nekako krenulo u dugo. Mislio sam da je to moguće i brže riješiti, ali ima biti da nije.
U Mobisu!
Forumi nisu nikako neki orijentir. Čemu orijentiranje po njima?
Što se tiče odgoja i onoga da su one riječi kao dobar dan. Može biti sasvim suprotno.
Ne znam, imaš 33 godine ali ko da nisi nikad ništa doživio, iskusio u životu i da su lopovi nešto novo i divlje. Tebi je svijet crno bijeli. Za te godine, svakako neobično. Ili živiš van doticaja realnog svijeta?
Pa jbt, ovaj svijet je davno skrenuo, a te barabe su svakim danom sve domišljatije. Pa meni je tip ušao na radno mjesto kao kupac i iz džepa "izbio" (zapravo ja sam mu ih dao) 50ak kn jer sam nasjeo na njegovu tako uvjerljivu priču. Lako moguće da me promatrao i pratio kako se krećemo oko firme. Tek kada prođeš tako nešto shvatiš da ovo nema granice i počneš misliti na malo drukčiji način. To s poštom sam isto prošao, ali srećom lopov je bio klinjo i zajebao je pola foruma pa smo ga svi stisli dok nije proplakao i vratio pare. Moj savjet ti je prijavi to kao što jesi i zaboravi mobitel, ali zapamti što ti se desilo. Nećeš ništa postići "ulaženjem u njegovu glavu", tip već sada vesla preko drugog i dogovara drugi deal. Usran je osjećaj, znam, i odlična škola za dalje. Glavu gore, karma će se pobrinuti za ostalo![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
U Mobisu!
čovjek uži dok je živ.. pa ima žena koje su sa 33 godine još djevice.. jel to nenormalno? nije.. samo je tako svijet je različit, svaki čovjek je različit.
ja taman kad mislim da sam shvatio nešto vidim da sam bio djelomično u krivu. život je činjenje grešaka i ispravljanje njih. tko kaže da ne griješi, laže.
pogriješio si i jbg snašaš poslijedice. sad znaš za ubuduće.
Žao mi što nisi imao priliku zadovoljiti se kao ja jučer. Prodao sam pojačalo za auto poznaniku koji je to uzeo za prijatelja. Reko sam mu da mi da pare kad se uvjeri da je stvar ispravna. Evo treći mjesec a lažov to montirao u svoj auto i konstantno mi laže da je to za prijatelja,da mu je mob pao u more i da je ostao bez mog i svog broja ovo ono. Jučer su radile "cvikcange" i izolir traka. Nadam se da ćeš doći kraju s ovim.![]()
Smiri momak. Ovo je forum i tema gdje se slobodno piše i raspravlja. U temi su već napisani svi savjeti i možemo samo raspravljati.
Nema pomoći od mene? Zaboravljaš prvu stranicu i moje savjete.
---------- Post added at 09:13 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
One ne znaju kaj propuštaju
Ne kažem ja ništa za to kaj ga je smuljao, svakom se desi, nego kažem za to kako se on čudi tome ko gladan srat da kažem. Čudi se tome kako postoje lopovi. Uvijek su postojali i postojat će. I kako forume uzima kao relevantan izvor za riješene slučajeve.
.. Na žalost čekam i skoro 6mj da mi se bilo što javi o mobitelu sa policije, jer sam dao i imei i rekli su čim se mob upali da će oni to otkriti, ali izgleda da i policiji imaju previše takvih slučajeva..
Mobi ni ja ne shvaćam takve ljude bez karaktera, ali kao što vidiš previše je takvih
Mislim da se može naći mob preko policije, ali rijetko.
Evo kolega sa posla ostao bez novaca i moba.
Preko njuške je kupio mob od tipa iz Istre. Plaćanje pouzećem, mob došao i sve 5. Nakon 3tj. ujutro u 7.00h na vrata mu zvoni policija. Otvori i pita u cemu je problem. Vele jel imate takav mob. Veli on imam. Uzmite mob i pođite sa nama.
Doveli ga do postaje i objasnili kako je mob ukraden i da ga uzimaju. Vratili mu SIM, i uzeli mob bez punjača.
Nisu rekli šta i kako, pa se on išao raspitivati.
Tip od kojeg je kupio S4 je klinac od 13g, mob dobio od staraca, pa ga prodao preko njuške mom kolegi. Starci nakon nekog vremena skužili da mali nema mob, pa ga pitali gdje je. On odgovorio da mu je netko ukrao. Starci prijavili policiji i to je to.
Sad on tuži maloga jer ima ime i adresu gdje su otišle pare i tko je poslao mob.
Bookmarks