ovo nije loša ideja..kad upita šofera za paket on mu da neku kutiju namještenu a Moby ti mu za leđima polomiš vrat čim uhvti paket
Ispričao ja ovu priču prijatelju. On zgrabi svoj telefon i cimne broj kriminalca. E, dobio je upute da mi prenese da će me doći isprebijati i da ću vjerojatno završiti u Jadranskom moru s ribama.
Što bi sada to značilo-ima moj mobitel, ima pare koje nikad nije uplatio. I sada bi me poslao da plivam s ribama!!!
Ljudi, da ja odem na policiju čim prije? Mislio sam sutra popodne kako me savjetovao policajac iz par postova prije, ali ovo s prijetnjom smrću mi je napunilo čašu! Osim toga, saznao sam IMEI mobitela.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
trebao si obavezno snimati razgovor!!!
zovi ga opet i snimaj bokte i ako ti ponovo prijeti smrću onda policija mora reagirati, to je kazneno djelo..
Reagirat ce ovak i onak, kazneno djelo kradje je pocinio.
Jos pitas dal da odes na murju. Pa odmah otidji.
Za obranu je najbolji kontra napad ili ti ga zastrašivanje.
I to je ovaj pokusao.
Fakat bi trebalo mu poslat jos koji mob putem busa sa c4 u paketu ili vas 3-4 u bus i pravac.
Investicija minimalna u odnosu koliko si popusio a barem budete se malo vozili po hr
Rade li nedjeljom ovi u policiji?
Dosta mi je više 6 dana za*ebavanja i slanja porukica tko zna kome. Odgovora nema. Eto, frendu se javio jer mu je broj bio nepoznat.
Ja sam napravio svoju mini-istragu. U Karlovcu nitko nema pojma o ikakvoj osobi s tim imenom, na internetu to ime ne postoji osim jednog profila na FB. Broj mobitela, naravno, nije registriran.
S druge strane, poznajem vozače busa koji su taj dan isporučili paket, imam IMEI uređaja, imam nekoliko poruka sačuvanih.
Vrlo vjerojatno da je osoba od bilo kud, a Karlovac je samo paravan. Može biti i iz Zagreba. Ovako se koristi drugim gradom da joj je gotovo nemoguće ući u trag. I čini mi se, po rastezanju govora, osoba bi mogla biti iz Slavonije. Karlovčani ne "rastežu".
U Mobisu!
poznavajući naš narod, zbog mobitela policija se njim se neće ni htjet zajebavat.. nego će si mislit pa sam si je kriv, šta šalje tako.. i vjerojatno će si mislit imamo mi i pametnijeg posla... što je na kraju krajeva točno... ali ova prijetnja smrću, sad ti je samo olakšao stvar... samo pričaj o tome kad dođeš u policiju... a onda će ga naći dok si reko keks... i evo ti i mobitela ukradenog nazad za tren...
mene strah i pouzećem kupovati i nikad ne kupujem u vrijednosti većoj od 300kn, a kamoli nekome slati nešto bez da sam vidio pare..
Zadnji uredio bezicni : 12-04-2015 u 11:06
Moby, imao sam i ja prosle godine jedno neugodno iskustvo sa prevarantom, isto mi je prodao uvjerljivu pricu i ja nasjeo, ali je na kraju sve dobro proslo, ali meni je to bila zivotna skola sto se tice kupovine preko oglasa. Moju pricu mozes procitati ovdje da nepisem sve ponovo sto je bilo. Lik je isto iz slavonije pa bi cak mogao biti isti prevarant koji jos operira. http://www.forum.hr/showthread.php?p=50350944 od posta br 115 pocinje moja prica... Tebi sretno da sve dobro prodje.
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
NHF, ti stvarno imaš 33 godine?
Već si 10 puta mogo u policiju, sjest na bus s par ljudi i malo "porazgovarati" s dotičnim i slično...
Dakle, što se tiče govora, u zabludi si. Karlovčani ne rastežu, ali mnogi iz bliskih sela rastežu. Ako imaš snimku pošalji mi, reći ću ti iz kojeg je kraja. Već sam ti napisao da mi javiš detalje na privat, u mojim godinama ipak poznaš malo veći krug ljudi nego u tvojim.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Moj savjet... Pošalji mu poruku da ćeš ga prijaviti policiji i da imaš broj moba i podatke pošto nije ispao korektan. šteta je veća od 2000kn i imaš osnove za prijavu. imei broj imaš od moba? po njemu mogu nać jer policija šalje ako je više od 2000kn operateru da ga se locira. ako i proda m ob oduzet će se sljedećem kupcu bez pardona.
Davi ga dok god ne popiz... i ne baci karticu... uz prijavu naravno nek se jeb. konj neodgojeni joj sve bi ja te lopove u logore
Seriously?
Išla je prijava.
Svaki dan dobije bar po jednu poruku. Inspektor je u šali kazao, kada sam pokazao gotovo samo moje poruke-bome ste si dali truda.
Ništa, ne javlja se, ne odgovara na poruke.
Ostaje na policiji da učini što mora i koliko je u njihovoj nadležnosti. Ne znam, radi se o međužupanijskom prekršaju pa je tu malo kompliciranije, bogte kao da mi je neki Englez ukrao mob. Ne znam, do sada nisam osjetio neke pozitivne utiske iz davanja i pokretanja prijave.
Čitam na netu da zbilja i riješe slučaj. Gotovo nigdje nisam pročitao da policija nije riješila, a čitao sam na Forum.hr, PC chip, Bug. I navodno da ide dosta brzo, svega par dana i oni uhvate prekršitelja.
U Mobisu!
Da ja rodom iz siska tamo stalno netko nekome ukrade mob i uvijek dečki iz policije riješe odu u kafiće čak piti kave da čuju priče imaju oni zake... doušnike bez brige siguran sam da ćeš dobiti svoj mob samo strpljenja i ne sekiraj se
![]()
Seriously?
Pokušao sam na nekoliko psiholoških profila utjecati da promijeni odluku, od prijetnji do skrušene molbe da se drži muške riječi. Ne reagira na nijednu. Poseban slučaj, meni, bar po psihološkom profilu, jako odrješit, drzak i vrlo vjerojatno prekaljen kriminalac!
U Mobisu!
A sta ce reagirat. Nisi mu prvi. To mozda prvi put i moze proc, al kad prevaris jednom. To dalje ide lako. Ti si samo broj. Samo trebaju kazne postrozit pa mozda bude manje pizduna. Tragedija s cim se ljudi bave.
Bijaše jednom jedan poslodavac gastarbajter vani naš koji je zeznuo dečke i nije im dao pare s bauštele šljake...to je tako funkcioniralo više puta dok se nisu skupili jednom ekipa i polomili ga i eto ga danas u invalidskim kolicima ex poslodavac se rola. Divim se ljudima koji mogu tako lako prevariti nekoga i mirno ulicom šetati noću...
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Taj očito više ne šeta noću....
... pax in domus!!!
A ti štancaš poruke i on ti ne odgovara. Uključi izvješće o isporuci da vidiš jel se riješio broja bar jer ovako misliš da te ignorira i čita tvoje poruke a 99% ih nikad nije ni dobio....
Dobije, pojavi se kvačica.
U Mobisu!
Taj ima iskustva u prijevarama , osim toga se izgleda i kuži u mobitele , možda zna i za ovaj Forum , pa nam se svima smije na komentare koje pišemo .
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
inače neki koji te ovdje savjetuju da ga prebiješ, iskreno nije dobar savjet jer možeš više nahebati nego on....
tu nažalost ti jedino preostaje privatna tužba ako policijia neće ništa moći....
ja bih policiji prijavio da mi je netko ukrao mobitel i neka preko IMEI lociraju mobitel i neka ti ga vrate.
Može li mi netko pojasniti što je to Privatna tužba i po čemu se razlikuje od "obične" tužbe?
U Mobisu!
pa ova tzv. obična tužba ide po službenoj dužnosti policije ako preuzmu slučaj i tu tebe ništa ne košta
dok ako ide privatna onda imaš troškove suda i odvjetnika ako ga angažiraš, a tada se za male iznose ne isplati tužiti prevaranta.
ja bi to na način rješio da bi prijavio krađu mobitela i to je to. uglavnom to rješavaju ali ne brzo.
mom prijatelju su tako nakon 1 godine vratili mobitel.
Bookmarks