Ma sve to stoji, i kužim, i slažem se u nekim stvarima, ali živimo u doba konzumerizma i tu je samo jedno - prilagodi se i koristi ili nemoj.
Znate i sami sa neće nikad napravit ono štobi potrošači voljeli i što bi bilo jednostavnije za njih.
Ali imam zato pravo negodovati kad se preferira jedna platforma naspram druge iako je cilj proširiti uslugu i omogućiti komociju korištenja IM-a na desktopu.
Not all browsers are created equal iako bi trebali, čemu onda standardi ako ih se developeri ne drže?
A za MS - istina, jesam biased al ak pratiš moje piskaranje na netu vidio bi da nisam baš previše dobar niti prema MS-uPreferiram njihove proizvode ali imaju i oni svojih mušica i često zaseru gdje čovjek misli da je nemoguće.
Alternative su zakon i često koristim nešto drugo ako radi bolje za mene. Ipak, kod IM klijenata nije to slučaj jer kaj mi znači koristiti Telegram, Line ako ga nitko oko mene ne koristi? Maknuo sam se sa Vibera jer sam u jednom trenutku imao... ček da izračunam - Whatsapp, Messenger, Telegram, Viber, Skype, Line, Xim, SMS i Lync za komunikaciju s ljudima.
Danas je to Messenger, Whatsapp, Skype i SMS. KISS princip, jel
Al gle, ovo je Internet, mogu se žaliti na kaj oću
I ne, ovo ti apsolutno uzimam za zlo i mislim da neće ovo dobro završiti, dabogda MS kupi Google![]()
Ma sve to stoji, i kužim, i slažem se u nekim stvarima, ali živimo u doba konzumerizma i tu je samo jedno - prilagodi se i koristi ili nemoj.
Znate i sami sa neće nikad napravit ono štobi potrošači voljeli i što bi bilo jednostavnije za njih.
So alone
fleša se kao krom žišku
Ako desktop definiramo kao Windows-based računalo onda je whatsapp "zišel" za penđere, majkemi, ozbiljno.
Nisam isprobao Chromium OS koji se vrti na Windowsima, mozeš li objasniti na što aludiras ovdje ?
Evo info iz prve ruke, whatsapp je stabilna i brza "web stranica/servis".
Chrome browser ti u pozadini vrti servis koji sinkronizira whatsapp i ostale "plugged in" dodatke tipa gdrive, gmail itd. Nemoj da te šokira da ima silent update tako da ti kao klijent budes-uvijek-ažuriran.
Dostupnost s bilo koje lokacije u svijetu ti baš nije pametna izjava, u najmanju ruku.
Uopće, nemojmo generalizirati, nego tvoj stav prema Chrome pregledniku.
Tvoji browser/i nije moderan kao Chrome stoga imas probleme.
Doći će vec apdejt za tvoj browser pa ces biti u toku.
Da, ukratko.
Naruči adsl/vdsl, vec postoji dugo u nasim krajevima, ping ti je ispod 100ms, valjda ti je to dost.
|\/|0T0r0La
Pa nije, ljudi su tijekom 90-ih i ranih 2000-ih navijali za standardizaciju svega zbog toga jer je tada Microsoft bio ono što je Google. Razlika je samo u tome kaj su ljudi s razlogom pljuvali po MS-u dok Google ipak malo bolje pakira svoje namjere.
Nope, ne kužim kaj misliš s tim
Mea culpa, mislio sam na NaCl.
Nope, zakaj bi me šokiralo, silent update je već dobro znana mogućnost kod velikog dijela browsera i ostalih web dependant programa.
A za dostupnost s bilo koje lokacije u svijetu - zakaj ne? Ako je koliko toliko sigurno, koristiš neku vrstu identifikacije i treba ti u tom trenutku - apsolutno ne vidim problem u tome. Ili sam potpuno krivo shvatio "always on, always connected" ideju :\
Moj stav prema svima koji ne rade onako kako bi trebali raditi.
Bio to Google, Microsoft, Apple, Oracle, Đuro Đaković ili Pero, mali od informatičara.
I to je rezultat nebrige oko kompatibilnosti i pridržavanja kakvog-takvog standarda.
Brinem se da će Internet opet doći u stanje gdje će svatko imati neki svoj proprietary servis/protokol/app/votever i gdje će opet ljudi gunđati kako ništa ne radi s ničim i kako su kompanije glupe isto kao i ljudi koji ih koriste.
Zovem Plavi telefon, browserska diskriminacija na djelu
To je zaobilaženje problema, ne i rješenje.
EDIT: Bonus sauce
Zadnji uredio Mario92 : 24-01-2015 u 18:21
Bookmarks