Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 29

Hybrid View

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Mario92 Pregledaj post
    Smjer u kojem ovo ide definitivno NIJE ono što sam zamišljao da bi web appovi trebali biti. Primjerice, želim li koristiti Whatsapp ili Hangouts na kompu moram imati Google Chrome i ovisiti o Google-ovoj platformi.
    Whatsapp nije izašao za desktop (ako definiramo desktop kao Windows-based računalo) nego je izašao za Chrome OS koji se vrti na Windowsima.

Također, web aplikacije su i dalje prespore i prenestabilne u odnosu na nativne aplikacije. Puno mi je draža nekakva sredina - nativna aplikacija koja nije totalno ovisna o Internetu, dobre performanse i štedljiva baterija ali uz sinkronizaciju podataka, online dostupnost sa bilo koje lokacije u svijetu i silent updejtovi tako da klijent bude uvijek up-to-date.

Ako nije cloud based onda to za mene nije moderni IM klijent, u vrijeme kad korisnici roam-aju od uređaja do uređaja i dok nije čudno naći iPad u spavaćoj, Windows komp u uredu i Android mob u džepu.

Vjerojatno sam zato počeo slati SMS-ove više nego inače
    Kako su rekli, radi i na Operi tako da ak ne zelis Chrome imas alternativu.
    Da si isprobao web Whatsapp ne bi ju svrstao u spore i trome web aplikacije.
    Sto se tice portabilnosti puno bolje mi je imati web app nego desktop.

A saljes vise smsova jer si zabrijao na Windowse i Microsoft i oni su ti bog i batina i odbijas Google i ostatak.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    Kako su rekli, radi i na Operi tako da ak ne zelis Chrome imas alternativu.
    Da si isprobao web Whatsapp ne bi ju svrstao u spore i trome web aplikacije.
    Sto se tice portabilnosti puno bolje mi je imati web app nego desktop.

A saljes vise smsova jer si zabrijao na Windowse i Microsoft i oni su ti bog i batina i odbijas Google i ostatak.
    Ovdje nije u pitanju moj stav prema Google-u (ili prema bilo kojoj kompaniji) nego jednostavno smjer u kojem se stvari kreću. Ako je nešto web based onda očekujem da ta usluga radi onako kako bi trebala raditi na webu - platformski agnostično i sa jednakim mogućnostima u svakom modernom browseru. Web Whatsapp to nije i jednostavno nije dobar primjer web klijenta.

Chrome i Opera. Što ako koristim Firefox ili neki Gecko/Trident/Edge/Webkit bazirani browser? Manje vrijedim, imam lošije iskustvo, browser nije dovoljno moderan?

Nativni klijent je bolje rješenje za većinu situacija sve dok ne budemo imali low ping i stabilne veze na net što je za naše krajeve još daleka budućnost.

I nisam znao da je SMS ekskluziva za Microsoft i Windowse.

EDIT: I AFAIK Web Whatsapp se vrti na NaCl-u tako da niti nije prava web aplikacija nego se vrti na Chrome OS-u, tj. komponentama dotičnog koje se nalaze u Blink-u.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Smjer u kojem ovo ide definitivno NIJE ono što sam zamišljao da bi web appovi trebali biti.
    So alone

Primjerice, želim li koristiti Whatsapp ili Hangouts na kompu moram imati Google Chrome i ovisiti o Google-ovoj platformi.
    fleša se kao krom žišku

Whatsapp nije izašao za desktop (ako definiramo desktop kao Windows-based računalo) nego je izašao za Chrome OS koji se vrti na Windowsima.
    Ako desktop definiramo kao Windows-based računalo onda je whatsapp "zišel" za penđere, majkemi, ozbiljno.
    Nisam isprobao Chromium OS koji se vrti na Windowsima, mozeš li objasniti na što aludiras ovdje ?

Također, web aplikacije su i dalje prespore i prenestabilne u odnosu na nativne aplikacije. Puno mi je draža nekakva sredina - nativna aplikacija koja nije totalno ovisna o Internetu, dobre performanse i štedljiva baterija ali uz sinkronizaciju podataka, online dostupnost sa bilo koje lokacije u svijetu i silent updejtovi tako da klijent bude uvijek up-to-date.
    Evo info iz prve ruke, whatsapp je stabilna i brza "web stranica/servis".
    Chrome browser ti u pozadini vrti servis koji sinkronizira whatsapp i ostale "plugged in" dodatke tipa gdrive, gmail itd. Nemoj da te šokira da ima silent update tako da ti kao klijent budes-uvijek-ažuriran.
    Dostupnost s bilo koje lokacije u svijetu ti baš nije pametna izjava, u najmanju ruku.

Ovdje nije u pitanju moj stav prema Google-u
    Uopće, nemojmo generalizirati, nego tvoj stav prema Chrome pregledniku.

Ako je nešto web based onda očekujem da ta usluga radi onako kako bi trebala raditi na webu - platformski agnostično i sa jednakim mogućnostima u svakom modernom browseru. Web Whatsapp to nije i jednostavno nije dobar primjer web klijenta.
    Tvoji browser/i nije moderan kao Chrome stoga imas probleme.
    Doći će vec apdejt za tvoj browser pa ces biti u toku.

Chrome i Opera. Što ako koristim Firefox ili neki Gecko/Trident/Edge/Webkit bazirani browser? Manje vrijedim, imam lošije iskustvo, browser nije dovoljno moderan?
    Da, ukratko.

low ping i stabilne veze na net što je za naše krajeve još daleka budućnost.
    Naruči adsl/vdsl, vec postoji dugo u nasim krajevima, ping ti je ispod 100ms, valjda ti je to dost.
    |\/|0T0r0La

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao night_whisper Pregledaj post
    So alone
    Pa nije, ljudi su tijekom 90-ih i ranih 2000-ih navijali za standardizaciju svega zbog toga jer je tada Microsoft bio ono što je Google. Razlika je samo u tome kaj su ljudi s razlogom pljuvali po MS-u dok Google ipak malo bolje pakira svoje namjere.

fleša se kao krom žišku
    Nope, ne kužim kaj misliš s tim

Ako desktop definiramo kao Windows-based računalo onda je whatsapp "zišel" za penđere, majkemi, ozbiljno.
    Nisam isprobao Chromium OS koji se vrti na Windowsima, mozeš li objasniti na što aludiras ovdje ?
    Mea culpa, mislio sam na NaCl.

Evo info iz prve ruke, whatsapp je stabilna i brza "web stranica/servis".
    Chrome browser ti u pozadini vrti servis koji sinkronizira whatsapp i ostale "plugged in" dodatke tipa gdrive, gmail itd. Nemoj da te šokira da ima silent update tako da ti kao klijent budes-uvijek-ažuriran.
    Dostupnost s bilo koje lokacije u svijetu ti baš nije pametna izjava, u najmanju ruku.
    Nope, zakaj bi me šokiralo, silent update je već dobro znana mogućnost kod velikog dijela browsera i ostalih web dependant programa.
    A za dostupnost s bilo koje lokacije u svijetu - zakaj ne? Ako je koliko toliko sigurno, koristiš neku vrstu identifikacije i treba ti u tom trenutku - apsolutno ne vidim problem u tome. Ili sam potpuno krivo shvatio "always on, always connected" ideju :\

Uopće, nemojmo generalizirati, nego tvoj stav prema Chrome pregledniku.
    Moj stav prema svima koji ne rade onako kako bi trebali raditi.
    Bio to Google, Microsoft, Apple, Oracle, Đuro Đaković ili Pero, mali od informatičara.

Tvoji browser/i nije moderan kao Chrome stoga imas probleme.
    Doći će vec apdejt za tvoj browser pa ces biti u toku.
    I to je rezultat nebrige oko kompatibilnosti i pridržavanja kakvog-takvog standarda.

Brinem se da će Internet opet doći u stanje gdje će svatko imati neki svoj proprietary servis/protokol/app/votever i gdje će opet ljudi gunđati kako ništa ne radi s ničim i kako su kompanije glupe isto kao i ljudi koji ih koriste.

Da, ukratko.
    Zovem Plavi telefon, browserska diskriminacija na djelu

Naruči adsl/vdsl, vec postoji dugo u nasim krajevima, ping ti je ispod 100ms, valjda ti je to dost.
    To je zaobilaženje problema, ne i rješenje.

EDIT: Bonus sauce
    Zadnji uredio Mario92 : 24-01-2015 u 18:21

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Facebook kupio Whatsapp
    By yager in forum Općenito
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 23-02-2014, 15:06
  2. WhatsApp ?
    By Poggiali in forum Symbian^3
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 23-02-2014, 03:49