Provjeri na *100# kada ti je istekla. Imas od tog dana 3 mjeseca da je obnovis..
Prije par dana je istekla SIM kartica.
Međutim, na mobitelu imam signal i piše naziv mreže. Jedino što ne mogu zvati i primati pozive/SMS, a sve ostalo izgleda posve normalno.
Imam još jednu staru Mini-SIM koju, kada ubacim, ne pokazuje ni signal ni ime operatera.
Sada, u čemu je štos, zna li tko?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Provjeri na *100# kada ti je istekla. Imas od tog dana 3 mjeseca da je obnovis..
--
. [Lejzermaster]
Istekla je 1.1. Ne mogu uspostaviti poziv niti se nazvati s drugog broja.
Ali, zanimljivo da je i dalje signal pun i piše ime operatera (bonbon). Obično sve to nestane kad se kartica poništi.
U Mobisu!
Eh.. 1.1. I plus tri mjeseca je 1.4..
Mislim da vise ne mozes nista s tim simom. Probaj szk.
Naravno javi kaj vele u szk da znamo sto nakon tri mjeseca od isteka
Zadnji uredio Lejzermaster : 04-04-2013 u 22:25
--
. [Lejzermaster]
jel nije nekakvih 270 dana rok za gašenje broja?
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Točno, nakon isteka valjanosti postoji rok od 90 dana u kojem se može spasiti broj. Nakon toga dolazi do deaktivacije.
Ne, meni se, konkretno čini kao da je broj blokiran. Prošle godine mi je Bonbon slao micro SIM pa me preko mejla pitao netko želim li da mi odmah isključe stari SIM i dok dođe poštom novi, da je odmah mogu koristiti. Naravno, nakon što su mi prebacili sve na novi SIM, ovaj stari nije pokazivao ni mrežu ni signal.
Dobro, uglavnom, danas sam bacio ovu karticu unatoč tome što je stanje na home screenu bilo identično onome kada je isti bio aktivan (pun signal i natpis mreže).
U Mobisu!
Nakon deaktivacije nema povrata više. Ali ako imate takvu situaciju, pošaljite mi broj na PM pa ćemo vidit jel se može srediti što. Pa makar vam poslali novu SIM karticu.
Ako broj još pokazuje signal i mrežu, ja bih već odavno kupio bon od 10kn i pokušao ga ukucati! Mislim ako ti ne upali dat ćeš bon nekom, je..š 10kn. S time da bon moraš kupiti na kiosku, ne možeš preko weba nadoplatiti broj kojem je istekla aktivnost. Barem je prije tako bilo.
Nema pravila za takve stvari. Broj se nakon deaktivacije može pojaviti kao slobodan za 6 mjeseci, a možda i za 2 godine. Teško je računati na to da se može uloviti opet kasnije.
Al kažem, sve dvojbe koje imate i kad je krajnji rok za deaktivaciju možete provjeriti tako da pošaljete tu PM, čim dobijem povratni info, javim se.
RADI!!!
Bilo mi je bed napisati na forumu, ali ajde... Zaronio sam u kontejner prije neki dan i našao bačeni SIM. Nakon toga sam je ponovo stavio u mobitel i opet je imala signal i ime mreže.
Od danas mi pri provjeri stoji da je broj aktivan, ne više do 1.1., nego do 20.4.2013.
Ne znam što se i kako dogodilo, ali izgleda da imam broj koji je odbio umrijetiJel kriv čovjek, viša sila... ne znam. Dosta čudno sve skupa, ali bome je vrijedilo!
U Mobisu!
Sim kartica mi je vrijedila do 30.4.2013. i danas sam kupio bon od 40 kuna i ulpatio i dalje mi piše da mi sim kartica vrijedi do 30.4.2013. U čemu je štos?
Pošalji broj na PM pa ćemo provjerit.![]()
Sve OK. Sustav vam je malo spor, danas je odreagirao i produžen je datum za iznos bona! Hvala!
Jel i dalje broj ostaje 90 dana nakon isteka bona? Pitam za svaki slucaj, da se nije nesto promjenilo u zadnjih godinu i pol
Kak misliš broj ostaje?
Nakon što istekne valjansot kartice rok je 90 dana za nadoplatu. Nakon toga broj se briše.
Evo i meni istekla sim kartica.
Šta uradit za spasiti stvar?
Kupiti novi broj.
Probaj ga preselit u drugu mrežu, ako ti je broj baš bitan, a ne operater.
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Bookmarks