Teško da ćemo ostati bez njega jer previše je toga uloženo da bi odustali od svega. Iako, iskreno, postoji mogućnost da ga kupi npr. agrokor (što me ne bi čudilo) da bi povećao svoju dobit i broj korisnika.
Dakle došlo je i vrijeme kada će TELE2 morati investirat u vlastitu infrastrukturu. Gledajući politiku tele2 u drugim državama ovakav iznenadni ultimatum HAKOMa bi mogao prisliti Tele2 da proda svoje poslovanje što je do sada bila praksa u ostalim državama. Što vi mislite? Da li ostajemo bez operatera koji je razbio duopol u Hrvatskoj mobilnoj mreži?
LINK
Teško da ćemo ostati bez njega jer previše je toga uloženo da bi odustali od svega. Iako, iskreno, postoji mogućnost da ga kupi npr. agrokor (što me ne bi čudilo) da bi povećao svoju dobit i broj korisnika.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Tele2 odustao od LTE
Želio bi otvoriti ponovno ovu staru temu. Naime, zanima me kakva je budućnost Tele2 s obzirom da su u potpunosti odustali od LTE mreže? S obzirom da će u bliskoj budućnost LTE postati standard kako će se Tele 2 bez te mreže snaći? Čak i prodaju smartphone koji imaju pristup LTE mreži ali se ne mogu iskoristiti do punog potencijala.Izgleda da su HT i VIP zakupili sve postojeće frekvencije za LTE pa ako se i TELE2 predomisli nema kuda.
pa recimo mogu "unajmiti" kapacitete od T-mobile i imati LTE.
a mogu prodati Tele2 HR nekom drugom investitoru.
recimo Teliasonera im je jedan od najvecih rivala u Svedskoj, a kako telia tamo nije dobila koncesiju, podjelili su licencu koju je imao tele2, odnosno podjelili su troskove izgradnje mreze (stvarno genijalno).
dakle, mogli bi pokusati tako i u HR.
s druge strane, mislim krajem prosle godine, tele2 Norge je prodan upravo Teliasoneri,
iako je zadrzan tele 2 brand, ne znam do kada ce tako biti.
i do sada su imali losu mrezu, ili mozda nikakvu jer su koristili telenor signal...ali ipak sam mogao koristiti HR broj u NO odabirom tele2 u postavkama mreze.
kako sam nekoliko puta bio u NO, sad sam ostao neugodno iznenadjen sto kao tele2 HR korisnik ne mogu odabrati niti jednu mrezu za roaming.
dakle, postoje dva puta...prodaja ili zajednicko ulaganje. treci izbor je ostati na 3G mrezi dok ide,a onda se gasiti
Do 2019 ništa LTE-a u Tele2
""Tele2 je ocijenio da kupnja prve digitalne dividende nije dobra poslovna odluka i očekivali smo da će država brzo ponuditi na prodaju pojas od 700 Mhz-a mobilnim operaterima kako bismo mogli ostvariti ciljeve Digitalne Agende 2020", kaže Sabljić. Dodao je da unatoč tome Tele2 ima dovoljno kapaciteta. No, po svemu sudeći trećem mobilnom operateru to će morati biti dovoljno do najranije 2019., kad istječu prve koncesije postojećim TV kućama na postojeće radiofrekvencijsko područje. Željko Tabaković, pomoćnik ravnatelja Hakoma, naveo je da je druga digitalna dividenda mobilnim operaterima zanimljiva jer omogućuje još veće podatkovne kapacitete i još jeftiniju izgradnju mobilnih mreža."
Bookmarks