Moguće je odmah sa postpaid na prepaid. Ja sam u travnju prebacio dva broja sa t-mobile koji su bili na pretplati na bonove u vip i to sve za tri radna dana.
Evo, neka me kolege modovi ne ube ali ja nisam našao neku općenitu temu o prijenostu broja pa otvorih novu temu
Uglavnom, situacija je sljedeća:
Htio bih prebaciti broj koji je na T-mobile pretplati ali bez ugovora na Tomato prepaid.
Jel je moguće direktno napraviti prijenos sa T-mobile postpaida na Tomato prepaid ili je potrebno napraviti prijenos sa T-mobile postpaida na T-mobile prepaid pa tek onda na Tomato prepaid?
Moguće je odmah sa postpaid na prepaid. Ja sam u travnju prebacio dva broja sa t-mobile koji su bili na pretplati na bonove u vip i to sve za tri radna dana.
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Moguce je direktno ako broj nije u obiteljskoj tarifi. Ako je prvo ga treba izdvojiti na zasebnu pa tek onda prijenos.
Tako je. Ja sam imao takvu situaciju, prebacio sam dva clana i nositelja u najnizu tarifu XS (t-mobile), jedan broj ugasio (uz placanje sitnih penala), a dva prebacio u VIP na bonove, sve to odradio u istom danu. Jeste da je naknadno bilo svakojakih glupoti od strane t-mobile na racunu sto je trebalo platiti, ali sa prigovorima i puno strpljenja se na kraju sve uspijelo pozitivno u moju korist rijesiti.
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Pravilnik o prijenosu broja određuje što se može s što ne, a u njemu stoji jedino uvjet da se mora prenijeti grupna tarifa u kompletu i da su na zahtjevu navedeni svi brojevi (jedan zahtjev).
Kod mene je bila situacija da sam dva broja prenosio u drugu mrezu a jedan gasio, tako da je za mene onda trebalo ici rasformiranje grupne/obiteljske tarife da mogu sve bez problema rijesiti. I kao sto sam vec naveo sve sam rjesio u jednom danu nekih cca. 2sata (t-mobile+vip). Da se moze cijela grupna tarifa prebaciti na drugu mrezu nisam znao, ali eto, sada sam pametniji.
Evo i mene tu..
Za sutra mi je dogovoren termin prijenosa broja (25.06.) iz Tele2 u Tomato.
Jutros (24.06.) mi je dosla poruka iz Tomata da mi je tarifa aktivirana. Iz fore ubacim njihov SIM, kad ono dobijem signal. Mogu zvati, ali nema data veze niti mogu slati poruke.
Zove me Tomato, kaze dobrodosli u mrezu. Ja im kazem kako mi je sutra termin prijenosa, A NE DANAS, ali da ipak probam ubaciti karticu. Probam opet - opet isto (pozivi rade, SMS i data ne rade).
Nije mi problem cekati sutra, ali mi nema logike da mi sada 1 usluga radi (pozivi), a 2 ne rade (data i SMS).
Pojasnjenje?
Forumaš godine :)
Možda trebaš ručno unjeti postavke za SMS i internet. Zatraži ih da ti pošalju postavke.
Uneseno je sve automatski... ne radi.
p.s.
na staroj Tele2 kartici sve radi (SMS, pozivi, data)
Ako ti Tele2 kartica još radi onda prijenos nije napravljen do kraja (evidentno)
Pretpostavljam da je u pitanju greška od strane Tomato-a koji je prerano aktivirao karticu.
Proradilo sve.. dan ranije.
Dajte da pitam, napravio sam prijenos broja iz Tomata u VIPme. I čuvam ja 60 kuna na Tomatu tako da automatski aktiviram Zakon! kada mi se prebaci na VIPme.
Kad ono, hladan tuš-kune se ne prebacuju.
Ne znam ili sam preskočio kada se ovdje raspravljalo ili nigdje nisam niti pročitao. Nije baš neka velika svota novca, a opet, to mi je negdje mjesečna cifra koja je jednostavno "nestala"!
Eto, za one koji nisu znali, na računu je najbolje ostaviti jednu lipu ili niti toliko kada se broj prenosi.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ovo valjda znaju i ptice na grani...
Možda, ali bitno da ja nisam znao.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ne znam zašto su ljudi toliko lijeni pročitati jednu stranicu ugovora koji potpisuju... Jasno i glasno na trećoj strani ugovora za prijenos broja stoji ovo:
Neiskorišteni iznos na korisničkim računu za prepaid usluge davatelja broja se ne može prenositi i koristiti za plaćanje elektroničkih komunikacijskih usluga primatelja broja.
![]()
Da li se moze raditi prijenos ako je broj istekao zbog nenadoplate?
Ne, mora biti aktivan broj.
Nadoplati pa onda prenesi.
Ako je broj ugašen (nema signala na sim kartici) onda ga ne možeš prenijeti.
No, ako je samo valjanost računa istekla (ako si ušao u period neaktivnosti i ne možeš uspostaviti poziv) onda broj možeš prenijeti.
Upravo mi se u srijedu trebaju prenijeti dva broja iz vipa kojima je valjanost istekla u prosincu prošle godine, a dobio sam sms iz bonbona da je prijenos prihvaćen.
Kako kad. U 90% slucajeva su mi (ht-ovci) dopustili prijenos neaktivnih brojeva.
Do sada prenio vise od 100 brojeva, rekao bih i vise od 200
Jesi prenosio koji neaktivan broj zadnjih mjesec-dva?
I bome imas volje za to.
Tada sam prenio u bonbon. Prethodnih mjeseci u t2 i vipme.
Dakle, dogodi se da povremeno odbiju prijenos neaktivnih brojeva. Ako netko ima 1 broj i taj mu odbiju, njemu to znaci 100% da su odbili.
Ja sam ove godine prenio gotovo 50 neaktivnih brojeva iz t-mobilea i mislim da sam samo u pet slučajeva morao ponoviti prijenos.
Držim da enigma leži u djelatnicima. Pretpostavljam da postoji djelatnik koji stopira prijenose, a njegovi kolege ih dopuštaju. Ovisno kome zapadne u ruke tako bude riješen prijenos neaktivnih brojeva
Uzeh novi broj, međutim ne bi htio stari ugasiti i vratio bi ga po isteku pretplate, ali ga u međuvremenu (naredne 2 godine) neću koristiti.(emotivna povezanost)
Račun ističe 11.02.2015. u bonbonu. Nakon toga imam 90 dana da obnovim račun inače bye bye.
Tamo negdje 80. dan neaktivnosti bi predao zahtjev za prijenos broja u npr VIP (prepaid). Kod njih račun ističe nakon 270 dana neaktivnosti. 10 dana prije isteka tih 270 dana bi prenio broj negdje treće.
Da li je ovo izvedivo bez da ijednom u 2 godine kupim bon i da samo seljakam broj iz mreže u mrežu?
Bookmarks