A eto vidis,ja sam sa Bonbonom imao problema unatoc tome sto su mi poslali drugu sim karticu.Cesto puta me ljudi nisu dobili ili nisam mogao ostvariti poziv.Cak i u Maksimiru di je signal inace uvijek jako dobar sam imao problema.Sumnjam da je na T-mobile-u tako![]()
Ja stvarno ne znam o kojim to problemima na HT-u pricate...
Ja sam godinama na t-mobile-u, koristim ga doslovce svuda, za razgovore, surfanje...signal mi je uvijek odlican...
mi koristimo kao što vidiš mobitel u zagrebu.. a ti?
jer u tim manjim sredinama i mjestima nisam ni ja primjetio poteškoće već u zagrebu... i to na 3g mreži... gdje tele2 na bonove funkcionira odlično, dok kod njih pak oni u ruralnim područjima imaju poteškoća...
trerenutno sam na tele2 na bonovima, jer se krećem samo po većim gradovima i funcionira okej zasad... bezveze vip-u kvalitetna mreža, ako imaju takav maćehinski odnos prema korisnicima svojim.. zato ih izbjegavam iz principa iako imaju kvalitetnu mrežu, al sam sit tog njihovog odnosa bahatog prema meni kao svom korisniku... i nedam im svoju kunu više...
oni su bahati prema tebi zato jer si ti bahat prema njima
ma bravo, sjedi 5
ja s njima niti nemam nekog direktnog kontakta, ja govorim o bahatom odnosu da prema meni kao svom korisniku uvijek sve na moju štetu radili... gladni lipe o tome ja pričam.. možda jedan primjer za žurni pristup agentu po cijeni od 6kuna i JEDNU LIPU.... kad zoves szktako da mogu imati najbolju mrežu, ali moju kunu više neće vidjet...
Imao sam i ja prije skoro godinu dana problema na bonbonu sa tišinama, pucanjem veze, porukama tko-je-zvao i sl. Trenutno sam na T-mobile pretplati i moram reći da je ok. Ovisi i od grada do grada, tj. valjda starosti i kvalitete infrastrukture, opterećnosti mreže i sl. 3G zna ponekad štucati ali uglavnom radi ok. 4G sada radi perfektno, i na mobitelu, i na tabletu i na kompjuteru. Jednostavno neopisivo bolje od VIP-a. Imam trenutno i Vip pretplatu i veza stalno "crka", ne da štuca. Svakih 3-4 sec neaktivnosti mreža prebacuje sa Dual Carrier na WCDMA i u tim šaltanjima meni ne učitava stranicu 15-20 sec. Drugim riječima, spojen sam na net - ali nemam interneta 15 sec, i tako par puta u minuti. Katastrofa. Rješenje je da sam napravio skriptu koja pinga svakih 2 sec pa je to podnošljivo (do isteka ugovore obaveze). 4G im je ok, ali se ne da forsirati - tj. ako želi radi, ako ne želi nema šanse da se ručno odabere (a zna bit hirovit)! 4G na vipu su brzine oko 40-45 Mbps Download i Upload od 10-15 Mbps. Na t-mobile 4G imam brzinu downloada od 65-70 Mbps i upload od 20 Mbps - isti 4g huawei modem, isto računalo, lokacija... Uglavnom, iznenadio sam se ugodno sa T-mobile!!! Bilo mi čudno zašto tako dobro radi 4G na tabletu pa da prebacim sim karticu u modem - kad ono widi wraga...
Tema je signal, pa evo vjerujem da i data usluga dosta govori - VIP 3G mi šteka katastrofa, 4G je ok. T-mobile 3G je ok, 4G - perverzija!!! T-mobile zna za vrijeme razgovora prebaciti na 2G pa onda opet po završetku vrati na 3G.
Kada kažem perverzija - to znači da 1,2 GB se skine za 2-3 min. Kad se sjetim dialup-a kada sam skidao pjesmu od 1,2mb 5 min....
Glasovna usluga na T-mobile na raznim lokacijama mi je trenutno ok. Bonbon korisnici iz obitelji također nisu prigovarali u zadnje vrijeme...
4G - bio sam skeptičan, što će nam to...nek prošire 3g pokrivenost i sl...ali stvarno 4G je milina. Jednostavno ne postoji usko grlo!![]()
Veza uvijek kada je neaktivna je na W-CDMA. Stand by. Veza miruje pasivna je npr. čitaš učitanu stranicu. (Tamnoplavo)
Veza uvijek kada je aktivna je na HSPA odnosno Dual Carrier bilo u downloadu bilo u uploadu. (Svijetloplavo)
Jer kada veza nije aktivna zašto bi zabadava zauzimao resurse? Ista stvar je i na VIP-u i na HT i Bonbon. Telce nisam probavao.
Sada vidim koliko ti u biti znaš o tome.
Plus tvog hvaljenja HT 4G ja u novom ZG dan danas nisam pokriven sa HT 4G a sa vipovim 4G jesam već duže. I na vip 3G imam i 30 Mb/s a na HT 3G jedva 6 Mb/s.![]()
Zadnji uredio Oldy : 17-05-2014 u 07:28
Bookmarks